Bu maçın sonu belki de şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Bu maçın sonu belki de şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 01:21

Galatasaray, Gaziantep deplasmanında kazanır, Fenerbahçe de Kayserispor’a kaybederse, sarı kırmızılılar ligin bitimini beklemeden bu akşam şampiyonluğu garantileyecek.

Haberin Devamı

GALATASARAY bu akşam kendisi Gaziantep’te, kulağı ise Kadıköy’de olacak. 31. haftaya 62 puanla lider giren sarı kırmızılılar kazanır, 55 puanlı Fenerbahçe de Kayserispor’a kaybederse, Cimbom şampiyonluğunu ilan edecek. Küme düşme hattından uzaklaşabilmek için mücadele veren ev sahibi ise, güçlü rakibinden puan alarak rahatlamak istiyor.
Sarı kırmızılılarda Gaziantep maçı öncesi Wesley Sneijder’in sakatlığı sürüyor. Hamit Altıntop ise sarı kart ceza sınırında. Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in cezası bu karşılaşmada da devam ederken, cezasını dolduran antrenör Hasan Şaş, kulübede olacak.

Rekor için sahada

G.SARAY G.Antep’te kazanırsa, serisini 6 maça çıkararak bu sezon en uzun galibiyet serisine ulaşacak. Sarı kırmızılılar ayrıca, kalan 4 haftada da kazanırsa geçen sezon kırılan kulüp tarihinin üst üste galibiyet rekorunu (9 galibiyet) yineleyecek. 

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11’LER

GAZİANTEP

KARCEMARSKAS
BINYA
IVAN
ŞENOL
S.ÖZBAYRAKTAR
TURGUT
BEKİR
MEDUNJANIN
S.KURTULUŞ
SERNAS
CENK

GALATASARAY

MUSLERA
EBOUE
SEMİH
GÖKHAN
RIERA
HAMİT
SELÇUK
MELO
YEKTA
BURAK
DROGBA

Cimbom’a coşkulu karşılama

GAZİANTEP’e giden G.Saray kafilesini taraftarlar bağrına bastı. 500 kişilik taraftar topluluğu tezahüratlarla sarı kırmızılı futbolculara destek verirken en yoğun ilgiyi Didier Drogba’ya gösterdiler.

Antep’te bilet kavgası

GAZİANTEPSPOR’da yönetimin Galatasaray taraftarının olası şampiyonluğu nedeniyle maça gösterdiği ilgi ile Cimbom’a, ek kontenjan tanıyarak 4800 bilet ayırması şehirde kavgalar yaşanmasına neden oldu. Bazı taraftarlar kulüp binasına giderek tepki gösterdi.

3 puandan fazlası için oynayacaklar

G.Antep maçında şampiyonluğu getirecek bir sonuç futbolculara 40’ar bin dolar, kulübün kasasına da 40 milyon Euro olarak geri dönecek.

BUGÜN Gaziantepspor karşısında alınacak 3 puan hem sarı kırmızılı kulübü hem de futbolcuları ihya edecek. 19’uncu şampiyonluk yolunda en kritik deplasmanına çıkacak olan Galatasaraylı futbolcular, galibiyet halinde hatırı sayılır bir primin de sahibi olacak.
Fedakarlıktan kaçmadılar
Şampiyonluk için fedakarlıktan kaçmayan yönetim, bu tarihi 90 dakika için futbolcu başına 40’ar bin dolar galibiyet primi koymuştu. Bununla birlikte G.Saray Kulübü de şampiyonluk nedeniyle kasaya girecek olan 40 milyon Euro’luk gelirle rahat bir nefes alacak.

Haberin Devamı

Liderlik saltanatı

G.Saray, Süper Lig’de zirveyi devraldığı F.Bahçe derbisinden itibaren 57 haftanın 55’ini lider olarak tamamladı.

spor Toto Süper Lig’de sezonun 3. haftasında Bursaspor’u 3-2’lik skorla yendikten sonra zirveye çıkan Galatasaray, ligin kalan bölümünde yerini korudu. Şampiyonlukla tamamlanan 2011-12 sezonunda Fenerbahçe’yi yendiği 14. haftadan 40. maç haftasına kadar lider kalan sarı kırmızılılar, böylece ligin son 57 haftasının 55’inde puan sıralamasının en üst sırasında yer almış oldu. Bu sezon zirvede 28 haftalık bir seri yakalayan Cimbom, 31. haftaya da 2. sıradaki F.Bahçe’nin “en az 3 hafta” önünde lider giriyor. Dolayısıyla G.Saray, önümüzdeki 2 haftadaki sonuçlar ne olursa olsun, yerini korumayı başaracak.
Terim’in öğrencileri, bu iki maç haftasının ardından lider kalmaya devam ederse, 34’te 32 ile de lig tarihinde bir sezonda en fazla liderlik rekorunun  sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!