Baronu demlediler

Güncelleme Tarihi:

Baronu demlediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

ABD’nin uyuşturucu kaçakçısı listesinde yer alan, Interpol’ün kırmızı bültenle bütün dünyada aradığı ‘Baronların Baronu’ lakaplı Cumhur Yakut, Sarıyer’deki villasında çayını yudumlarken nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ABD’nin uyuşturucu kaçakçısı listesinde yer alan, Interpol’ün hakkında kırmızı bülten yayınladığı “Baronların Baronu” diye bilinen Cumhur Yakut’un (63) sahte kimlikle Türkiye’ye girdiği istihbaratını aldı. Polis, üç aylık teknik ve fiziki takibin ardından Yakut’un, Sarıyer, Reşitpaşa, Aykan Sokak’ta 4 katlı, havuzlu villada kaldığını belirledi. Cumhur Yakut’un evde olduğunu kesinleştiren ekipler önceki gün, öğle saatlerinde operasyon kararı aldı. Büyük bir gizlilik içinde bölgeyi kuşatan sivil ekiplere akşam saatlerinde özel harekâtçılar da katıldı. Polis helikopteri villanın üzerinde uçarak, her hareketi operasyon ekibine bildirdi. Koçbaşı ile bahçe kapısı kırıldı. Timler içeri girdi. Villanın kapısı da koçbaşı ile kırılarak içeri girildi. Villanın terasında ailesiyle güneşin batışını izleyip, çay içerken polisin geldiğini farkeden Cumhur Yakut, binanın arkasına kaçtı. Buradan bahçeye çıkıp 5 metre yüksekliğindeki duvardan atladı. Helikopterdeki polisler aşağıdaki ekipleri uyardı. Arka bölümde önlem alan polisler, iki bacağı kırılan Yakut’u yakaladı.

NEFES KESEN OPERASYONDAN KARELER / Foto Galeri

MASUMMUŞ

Yakut yakalandığı anda, “Ben namazında niyazında bir insanım. Bana iftira atıyorlar. Ben masumum” dedi. Hastaneye kaldırılan Yakut’un iki bacağı alçıya alındı. Cumhur Yakut’un eşi ve altı çocuğunun evde, iki çocuğunun da dışarıda olduğu tespit edildi. Evde yapılan aramada, “Cemal Yakut” adına düzenlenmiş sahte kimlik, 2 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör, 61 mermi ve 94 av tüfeği fişeği bulundu. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, evin içinde havuz ve hamam olduğu görüldü. Boğaz manzaralı villada, çay demliği ve bardaklar da görüntülerde yer aldı. Ambulansla emniyete getirilen ve tekerlekli sandalyeye konulan Yakut, susma hakkını kullandı. Emniyet yetkilileri, 13 yıldır tüm dünyada aranan Cumhur Yakut’un uyuşturucu kaçakçılığında Türkiye’de bir, dünyada dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

TEM KATLİAMINDAN SUSURLUK’A HEP O VAR

Haberin Devamı

KÖKLERİ İran’da olan ve Başkale’ye uzanan Botan aşireti üyesi ve Taksim’de bir otelin sahibi olduğu iddia edilen Cumhur Yakut’un, Matador Operasyonu’nda ele geçen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya ve sağ kolu Cemal Nayır’a ait uyuşturucuların Avrupa ve ABD’ye naklini organize eden Şaban Sipahioğlu ile bağlantıları tespit edildi. Aralık 1997’de Edirne’de bir yolcu otobüsündeki altı kişinin öldürülmesi de, Yakut ile bağlantılandırıldı. Narkotik polise göre, TEM katliamı olarak anılan olayda ölüm emrini Gafur Çalışkan ve Selahattin Büyüköztekin verdi. Çalışkan, Yakut’un ortağıydı. İstanbul’da ele geçen 316 kilo eroinin de, Cumhur Yakut’a ait olduğu iddia edildi. Yakut, 2000’de Yunanistan’da ele geçen 520 kilo eroin operasyonu kapsamında da aranıyordu. Aynı yıl Van ve Mersin’de toplam 95 kilo eroinin ele geçtiği baskınlar nedeniyle hakkında yakalama emri çıkarılan Cumhur Yakut’un adı, Susurluk Skandalı’na da karıştı.

Haberin Devamı




FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!