Trafikte Allaha emanetiz

Ankara’da farklı kurum ve kuruluşlarca adeta bir trafik terörü yaşanıyor ve yaşatılıyor.

Haberin Devamı

Karanlık yollar, görüşü kesen reklam panoları, uyarısız yol inşaatları...

Dün gece Ankara’da CHP Ana Merkezinin önünde yaşanan kaza bunlardan sadece bir tanesiydi. Ankara şu an inşaat alanı gibi, her yerde bir yol yapım çalışması var. Ancak yetersiz tabela, ışıklandırma ve uyarı ışıkları nedeniyle hem Anadolu Bulvarı hem de Konya Yolu tam bir tehlike yolu oldu. Dün gece saatlerinde Anadolu Bulvarı orta refüjünde bir çalışma vardı. Orta refüje çıkmış dozerler toprak kazıyorlardı. Orta refüjde sokak lambaları olduğu için bazı kesimlerdeki sokak lambaları da söndürülmüştü. Bu kadar karanlık bir ortamda çalışma yapan ekip, uyarı tabelaların eksikliği nedeniyle kazaya yol açacaklar diye düşünürken, ben daha 100 metre gitmeden benzer bir durumun neticesinde ciddi bir kaza olduğunu gördüm. Eskişehir Yolu’ndan Anadolu Bulvarı’na döndüğünü tahmin ettiğim bir araç tehlikeli bir şekilde yolun en sol şeridinde durmuş dozere çarpmış ve yola dik bir şekilde duruyordu. Kazaya rağmen güvenlik önlemi alınmamış yeni kazalara davetiye çıkarılmıştı.
Ankara’daki trafik terörü bununla da bitmiyor. Her kavşağa, her üst geçite reklam tabelası koyan belediyemiz sayesinde kavşaklarda sağdan soldan gelen araçları göremez olduk. Yine dün gece Batıkent Jandarma Kavşağı’ndan İstanbul Yolu’na dönüş yapacağım sırada, geç saat olması nedeniyle kontrolsüz kavşağa dönmüş yolda sağımı kontrol edip dönüşümü yapacaktım, ancak bir baktım ki sağ taraf reklam tabelası nedeniyle gözükmüyor. Allah’a emanet bir şekilde yola çıktım. Bu durum bir çok kavşakta bu halde. Yine benzer bir durum Beşevler’de yolun ortasına konan ne kutusu olduğunu tam çözemediğim üzerinde güneş enerji panelleri bulunan kutular tarafından yayalara engel oluyor. ‘Ankara’nın Bugları’ adlı sosyal medya topluluğunca da fotoğraflanan bu kutular, yayaların karşıdan karşıya geçmesi sırasında yolun sağından gelen araçları görmesini engelleyerek, onları bir tehlikenin içine atmaktadır.

Haberin Devamı

TABELA EKSİKLİĞİ

Bir diğer konu da Ankara’daki kavşak öncesi tabela eksikliği. Bir çok ünlü misafirimizin bile dilinden düşürmediği Ankara’daki tabela eksikliği yıllardır devam ediyor. Bir yoldan geçiyorsunuz, yol bir sene önceye göre değişmiş, siz ilerden döneceğim diye devam ederken bir anda sağınızda beliren tabela ve yol ayrımıyla “Yolu değiştirmişler, kaçırdım dönüşü” derken buluyorsunuz kendinizi. Bir çok sürücü bu durumda hemen geri vitese takıp, trafiği tehlikeye attığını umursamadan aracını geri geri kullanıyor. Peki bu durumda kaza olsa, suçlu kim? Belediyenin hiç mi suçu yok?
Son olarak, iş çıkışı saatlerinde büyük yolların ortasında, sağında, solunda yolu temizleyen temizlik araçları. Zaten bu saatlerde trafik durur vaziyette, belediye bir de bu araçları bu saatlerde yola salarak trafiği tamamen durduruyor. Görevli arkadaşların suçu yok ama bu arkadaşlara bu saatte görev verenler biraz düşünmeli. Eskişehir Yolu’nda kaç kere bu durumla karşılaştım.
Bu tarz örnekleri Ankara’da çoğaltmak mümkün. Ankara’da bir yol yapılırken tabelasız, yeterli uyarısız yol yapılıyor. Bu durumu daha önce de belediyeye bildirdim. Ancak, çok dikkate almadıkları için hala bu tarz olaylar oluyor. Yeni bir yol yapılacakken, önce tabelalar konur, halk bilgilendirilir. Sadece “Yol kapatılacaktır. Alternatif yolları kullanın” demekle bilgilendirme olmaz. Alternatif yollar anlatılır. Haritayla gösterilir. İnsanların en hızlı gittiği yolda bir anda karşısına dozerler çıkarılmaz.
A. Emre ÇETİNER

Haberin Devamı

Bu ağaçlardan ne istenir

Konya asfaltı, genişletme çalışmaları nedeniyle ağaç katliamının odağı oldu! Emniyet binası önünden İnönü Bulvarı kesişmesine kadar olan kısımda orta refüj yola katılmak isteniyor. Ankara ile yaşıt anıt ağaçlar dahil ne kadar ağaç varsa hepsi katledildi. Güzelim ağaçlara mekan olan refüjün yerinde şimdi makinelerin kazdığı kanal var. Yapılan ‘hizmet’ değildir, Ankara’ya ihanettir. Faydası, zararından az projeler, Ankaralıları çileden çıkarmaktadır. Ne istediniz o ağaçlardan? Hergün yeni yollar, geçitler yapılıyor ama trafik arap saçı!
Refüj asfalta katılınca trafik rahatlayacak umanlar, yanıldıklarını görecekler ve ağaçlar kesildiği ile kalacak.
Altay M.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Ankara’da 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nin (Vali Celalettin Güven’in proje başkanlığında) 02-07 Mayıs tarihlerinde yapılacağını, etkinliğe İbrahim Tatlıses, Şener Şen, Ferhat Göçer gibi sanatçılarla söyleşiler düzenlenmesi ve sanatçı Ahmet Özhan’ın etkinliğe tasavvuf müziği konseriyle renk katması planlandığı açıklamasının yapıldığını (Çankaya Barış Manço Parkı yakınındaki fuar alanında...)

Yazarın Tüm Yazıları