Naz Aydemir: "Adımızı tarihe yazdırdık"

Güncelleme Tarihi:

Naz Aydemir: Adımızı tarihe yazdırdık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 14:06

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı'nın milli oyuncusu Naz Aydemir, bu sezon mücadele ettikleri 3 kulvarda da hiç maç kaybetmeden şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Aydemir, takım olarak bu sezon üst düzey bir performans sergilediklerini belirterek, "Üç kupayı 47 maç kaybetmeden kazanmak kolay bir iş değil. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Adımızı tarihe altın harflerle yazdırdık" diye konuştu. Milli voleybolcu, CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştıktan sonra fiziksel ve psikolojik olarak büyük bir düşüş yaşadıklarını anlatarak, "Çünkü asıl hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi'ne yönelikti. O kulvar, performansımızın en üst düzeye ulaştığı noktaydı. Diğer kupaları en üst düzey voleybolumuzu oynamadan kazandık. Bu da ne kadar büyük bir takım olduğumuzu gösteriyor. İyi günde her takım kazanıyor ama kötü günde sadece büyük takımlar kanabilir. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

"Kolay maçları da ciddiye alarak oynadık"
Naz Aydemir, CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Voleybol Ligi ve Teledünya Türkiye Kupası'ndaki bütün karşılaşmalarını ciddiye alarak oynadıklarını ve sonucunda da 47 maçlık bir galibiyet serisi elde ettiklerini belirtti.
Vakıfbank'ın uzun yıllardır voleybola önemli yatırımlar yaptığını, ulaştıkları başarının da o yatırımların meyvesi olduğunu vurgulayan Naz, şunları kaydetti: "Kazandığımız başarıyı sadece bu sezonla değerlendirmek yanlış olur. Çünkü Vakıfbank'ın voleybola olan yatırımı çok eskiye dayanıyor. Başantrenör Giovanni Guidetti 5-6 sene önce geldi. Ufak tefek değişiklikler dışında kadroyu korudular. Ben ve bazı arkadaşlarım da bu sezon katıldık. Sonunda yaptıkları yatırım meyvelerini vermeye başladı. Bu sezona da bakacak olursak her maçımıza ayrı ayrı çalıştık. Zaman ilerledikçe hiç maç kaybetmemek bizim için daha önemli hale geldi. Kolay görünen maçları da ciddiye alarak oynadık ve böyle bir sonuç ortaya çıktı."

Milli voleybolcu, son iki sezonda Fenerbahçe Universal ve Vakıfbank takımlarında CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Şampiyonlar Ligi'nde iki yıl üst üste şampiyon olup, en iyi pasör ödülünü kazanıyorum. Bu, benim için çok büyük gurur ama önemli olan takımın madalyaya ulaşması" ifadelerini kullandı.

"Akdeniz Oyunları'nda altın madalya şansımız yüksek"
A Milli Takım hakkında da konuşan Naz Aydemir, ay-yıldızlıların önündeki en yakın turnuvanın Akdeniz Oyunları olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Akdeniz Oyunları, hükümetimizin çok önemsediği bir organizasyon. Orada altın madalya şansımız çok yüksek. Ülkemizin olimpiyat adaylığı yolunda burada göstereceğimiz başarı önemli. Türk oyuncularının ağırlıklı olduğu kulüplerin kazandığı bu başarılardan sonra eminim ki milli takımda da güzel başarılar bizi bekliyor. Zaten uzun yıllardır Türk voleybolunun gösterdiği yükselişi herkes görüyor. Bu yükseliş devam edecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!