Uyuşturucu baronu yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu baronu yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 11:19

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Cumhur Yakut, Sarıyer’de bir villaya yapılan operasyonla yakalandı. ABD’nin uyuşturucu kaçakçısı listesindeki 4 kilit isimden biri olan Cumhur Yakut yaklaşık 13 yıldır aranıyordu. Van eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı olan Yakut, kaçmaya çalışırken düşerek bacağını kırdı.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce yapılan bir çalışmada 13 yıldır aranan Cumhur Yakut’un Türkiye’ye giriş çıkış yaptığını belirledi. Yapılan çalışmalarda, Yakut’un Sariyer Reşitpaşa Mahallesi Değirmendere Mevkii Aykan Sokak’taki ailesinin villasında olabileceği tespit edildi. Bunun üzerine dün operasyon kararı alındı. Özel harekat ekipleri ve diğer şubelerden de destek alan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 18.00 sıralarında helikopter destekli operasyon düzenledi.

NEFES KESEN OPERASYONDAN KARELER / Foto Galeri

ÇAY KEYFİNİ BIRAKIP KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN BACAKLARINI KIRDI

Villa alanın geniş olması nedeniyle çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, polis önce çevre güvenliğini aldı. Helikopterle alan taraması yapıldı. Ardından operasyonun startı verildi. Bu sırada çay içen Yakut polisi fark edince 5 metre yükseklikteki çay içtiği avlunun duvarından atladı. 2 bacağını kıran Cumhur Yakut, boş bir alana kadar kaçabildi. Daha sonra yere yığılan 63 yaşındaki Cumhur Yakut, polis tarafından gözaltına alındı. Ambulansa bindirilen Yakut, sağlık ekipleri tarafından hastaneye gönderildikten sonra, narkotik ekipleri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Yakut’un evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yakut’un evindeki güvenlik kameralarından polisin geldiğini öğrenmiş olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ADLİYEYE TEKERLEKLİ SANDALYEYLE SEVK EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Cumhur Yakut. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Emniyette ifade vermeyen, Yakut basın mensuplarının sorularını da yanıtsız bıraktı. İki bacağının da alçıda olduğu görülen Cumhur Yakut emniyetten tekerlekli sandalyeyle çıkarılarak ekip aracına bindirildi.

FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN OPERASYON

Polisin yaptığı operasyon kameralara da yansıdı. Helikopterden çekilen görüntüler, polisin koçbaşıyla bahçe kapısını kırmasıyla başlıyor. Kapıyı kıran ekipler daha sonra villaya giriyor. Ardından polis memurlarının villa çatısında ve avluda arama yapmaları görülüyor. Çatıda koşturan ekipler, Cumhur Yakut’un boş bir alanda yerde oturduğunu görmesi üzerine, bir polis memuru koşarak oraya gidiyor. Başka bir polis memurunun gelmesiyle 2 bacağı kırılmış olan Cumhur Yakut gözaltına alınıyor. Yakut’un ambulansa bindirilmesi ve hastaneye götürülmesi de görüntülerde yer alıyor. Havuz ve hamamların yer aldığı lüks villadaki aramalarda ele geçirilen ruhsatsız tabancaların bulunması da kameralara yansıyor.

Haberin Devamı

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Gözaltına alınan Cumhur Yakut'un 4 ayrı suçtan aranmasının olduğu öğrenildi. Yakut’un arandığı dosyalardan birinin İstanbul’da 2000 yılında yapılan operasyonda ele geçirilen 520 kilo 410 gram uyuşturucuya ilgili olduğu öğrenildi. İnterpol’ün de kırmızı bültenle aramasına neden olan diğer olayın ise 2001’de ele geçirilen 316 kilo eroinle ilgili olduğu öğrenildi. Yakut'un aramasının bulunduğu, İstanbul dışında gerçekleşen diğer 2 olayın ise 2004’te düzenlenen operasyonda ele geçirilen 64 kilo eroin ve 2000’de Van’da ele geçirilen 30 kilo eroin ve 50 litre asetik anhitratla ilgili olduğu öğrenildi.

BABALARIN BABASI OLARAK TANINIYOR

Haberin Devamı

Emniyet yetkililerinin bazı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, ABD tarafından hazırlana uyuşturucu kaçakçıları listesindeki 4 kilit isimden biri olduğu ve uyuşturucu camiasında “ babaların babası" olarak tanındığı öne sürüldü.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Yapılan operasyonda Cumhur Yakut’un üzerinden Cemal Yakut adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı öğrenildi.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!