Haydi balkona!

Kapı önü, merdivenler ve küçücük de olsa balkonlar, mevsimi bize yakınlaştıran yeni dekorasyon alanlarımız. Ne de olsa iki boş teneke bulduk mu içine çiçek diken bir milletiz!

Haberin Devamı

1. Åžeker renkleri
Çizgili-floral minderlerden masa örtülerine, çiçek sepetlerinden rejisör koltuklarına şeker tadında, kullanışlı bir balkona kim hayır diyebilir ki? Katlanır metal masa ve sandalyeler, tabureler, neon lambalar ve şemsiyelerle kapı önündeki bir keyif alanında geçirilecek zamanı iyice renklendirebilirsiniz.

2. Rustik tema
Hem nostaljik, hem romantik aynı zamanda da natüralist nasıl mı olunur? Yanıtını çok uzaklarda aramayın, güney evlerinin balkonlarına bakmanız yeterli. Böyle bir atmosferi ferforje, beyaz sandalyeler, beyaz keten örtüler, koton kılıflı yastıklar, hasır fenerler, ham ahşaplar, terracotta saksılar ve bolca yeşil bitkiyle elde edebilirsiniz.

3. Bu üçü mutlaka olsun
Büyüklüğü ya da kapsamı önemli değil, açıkhavada yarattığımız her türlü oturma-dinlenme-yemek köşesi salonlara özeniyor. Evin yeni bir odası gibi dekore edilerek kullanılan bu mekanlar için 2013 trend avcılarının önerdiği üç ana aksesuar var: Kuş kafesi, kilim ve cam Fas fenerleri.

Haberin Devamı

4. Çiçek demetleri Â
Salonunuza, banyonuza, mutfağınıza renk ve hayat katmak için mevsim çiçeklerinden aranjmanlar yaratabilir, farklı türleri bir araya getirerek doğal bir hava yakalayabilirsiniz. Çiçeklerin bir kısmını balkonunuz için ayırın. Vazo yerine galvaniz saksılar, sürahiler, cam kavanozlar, farklı boyutlarda cam şişeler, renkli kağıt fenerler ve hatta kuş kafesleri bile kullanabilirsiniz.

5. Etnik bir köşe
Yeni sezonda etnik stillerin enerjik ve parlak tonları, ada ve sahil evi stilinin dingin renkleriyle buluşarak evlere farklı ve yumuşak bir yorum sunuyor. Bu stilin en dikkat çeken desenleri ikat ve kilim motifleri. Dış mekânlar için de hoş olabilir.
 
6. Kendi küçük tarlanız
Küçük bir balkonunuz varsa, saksılarda da sebzelerinizi büyütebilirsiniz. Gübre dolu derin bir saksı havuç ve patates yetiştirmek için idealdir. Küçük saksılara ise nane, dereotu, maydanoz ekmeniz mümkün. Büyük çantalarda domates ve biber; sığ bir teknede marul yetiştirebilirsiniz. Toprağın derinliklerinde büyüyen kabak için çuval ise kullanmak akıllıca olabilir.

Haberin Devamı

7. Saksı grupları
Saksıları bir arada tutarak küçük bir sera etkisi yaratmak istiyorsanız, eski mutfak dolap gövdelerini kapaksız olarak birbirine monte etmeyi deneyebilirsiniz. Dolap gövdelerinin vida deliklerini alçı ya da silikonla düzgün biçimde doldurun ve dolap içlerini boyayın. Gövdeleri metal bir kaide ya da ayak üzerine oturtarak yerden yükseltin.

8. Küçük deyip geçmeyin
Balkonunuz ne kadar küçük olursa olsun, orada kendinize özel, konforlu bir köşe tasarlamanız mümkün. Çevre apartmanlar sizi rahatsız ediyorsa yüksek bitkilerden, paravanlardan veya beyaz keten kumaşlarla yaratacağınız bir cibinlikten yardım alabilirsiniz.

9. Malzemeye dikkat
Bahçe ya da balkonunuz için mobilya seçerken, materyaline de dikkat etmenizde fayda var. En yaygın kullanıma sahip rattan, hasır ve tik ağacından üretilen mobilyalar ve bunların her bütçeye uygununu bulmanız mümkün. Yapı marketler ve online dekorasyon alışveriş siteleri de Uzakdoğu’dan kullanışlı modeller ithal ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları