Artvin’e yeni kız meslek lisesi

Güncelleme Tarihi:

Artvin’e yeni kız meslek lisesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 16:57

Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfı tarafından Artvin'de yaptırılacak Anadolu Kız Meslek Lisesinin temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Yeni Mahalle'de 7 bin 208 metrekarelik alanda, 5 katlı, 26 derslik ve 9 laboratuvarlı inşa edilecek okul binasının temel atma törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, öteki ilgililer, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Vali Kalkan, burada yaptığı konuşmada, eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Artvin insanının eğitimi ile bilindiğini söyleyen Kalkan, "Türkiye'de Artvin denildiğinde çok olumlu bir olgu var. Bu olgu, kent insanının okumaya verdiği değerlerle de orantılıdır. Ekmeğini taştan çıkaran Artvinli, çocuğunu burada okutamadığı zaman göç etmesini bilmiş ve farklı illerde çocuklarını okutmuştur" dedi.

Haberin Devamı

Kalkan, Artvin'in derslik başına düşen öğrenci sayısının da Türkiye ortalamasının altında oluğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Okullarda dersliklere 24-25 öğrenci düşmektedir. İlimizde ikili öğretim yapan okulumuz bulunmamaktadır ancak bu coğrafyada arazi üretmek oldukça zordur. Onun için de okullarımız çok yaşlıdır. Bugün sadece Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi Okulunun temelini atmıyoruz, bu bölgede inşa edeceğimiz eğitim kampüsünün de temelini atıyoruz. Yakın bir zamanda burada yeni eğitim kurumlarının binaları yükselecek ve Artvin'in en modern eğitim kurumları da bu bölgede yer alacak. Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi bunun önderliğini yapacak. Varlıklı insanların devletin yanında, devletle beraber eğitime el atması çok manidardır."

"Şahenk'in çok önem verdiği eğitim yatırımlarından biriydi"

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Eraslan ise vakfın 1992 yılında Ayhan Şahenk'in topluma karşılıksız hizmetleri kurumsallaştırmak amacıyla kurduğunu belirtti. Devletin hizmet yükünün azaltılmasına önemli katkılar sağladıklarını vurgulayan Eraslan, "Bu çalışmaları yaparken iki önemli hedefi esas aldık. Bunlar eğitim ve sağlık konularıdır. Hedef kitle olarak da geleceğimizin yapı taşları, bizleri aydınlatacak çocuklarımızı ve gençlerimizi belirledik. Bu amaçla yurdumuzun değişik bölgelerinde çok sayıda okulu milli eğimin hizmetine sunduk. Temelini atacağımız meslek lisesi Ayhan Şahenk'in çok önem verdiği eğitim yatırımlarının başında geliyordu" dedi. Eraslan, vakfın özellikle meslek lisesi projelerine önem verdiğine de dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Niğde ve Şanlıurfa illerindeki meslek liseleri projelerinden sonra Artvin'de yapacağımız okul, projelerimizin üçüncü halkasını oluşturuyor. Umarım bu okul ülkemiz ile güzel Artvin'imiz ve meslek eğitimimiz için hayırlı sonuçlar getirir. Buradan mezun olmuş öğrencileri çok iyi noktalarda, ülkemizi ve Artvin'i temsil ederken görürüz."
Konuşmaların ardından tören, Vali Kalkan, AK Parti Milletvekili Kışla, Artvin Belediye BaşkanıÖzgün, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Eraslan ve protokol üyeleri okulun temeline ilk harcı koymasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!