Söke'de canavar söylentisi yine alevlendi

Güncelleme Tarihi:

Sökede canavar söylentisi yine alevlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 13:48

AYDIN’ın Söke İlçesi’ne bağlı Burunköy’de geçen yıl bir çobanın koyunlarının parçalanmasıyla gündeme gelen canavar söylentisi, bu yıl küçük yabani bir yavrunun ölü bulunmasıyla yeniden alevlendi. Çoban köpeklerinin boğarak öldürdüğü yaklaşık 15 günlük yavrunun, kedigillerden bir canlı olabileceği belirtildi.

Geçen yıl Söke’ye bağlı Burunköy’ün Göl Dağı bölgesinde çobanlık yapan Turan Cengiz’in koyunları, bilinmeyen vahşi hayvanlarca parçalandı. Günlerce nöbet tutulmasına karşın yırtıcı hayvanın izine rastlanamadı. Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) bölgede foto kapanlar kurdu, ama sonuç alınamadı. Köy halkı arasında ise bir canavarın varlığından söz edilir oldu.

Canavar söylentisi, geçtiğimiz günlerde çoban köpekleri tarafından yabani bir yavrunun öldürülmesiyle yeniden gündeme geldi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, bulunan ve 15 günlük olduğu tahmin edilen kedi görünümlü hayvanın fotoğrafını çekerek Orta Doğu Teknik üniversitesi (ODTÜ) Biyoloji Laboratuvarı ile irtibata geçtiklerini söyledi. Sürücü, "Çobanlar köpeklerin böyle bir canlıyı öldüğünü haber verince bölgeye geldik. Kediye benzeyen bu yavrunun fotoğrafını çekip ODTÜ Biyoloji Laboratuvarında Doç. Dr. Can Bilgin’e gönderdik. Hocamız fotoğraflardan tespitin zor olacağını, kedigiller familyasında tüm yavruların birbirine benzediğini söyledi. Türünün kesin olarak belirlenmesi için doku örneği istedi. Bugün doku örneğini alarak DNA örneği çıkarılması için ODTÜ’ye gönderdik. Tahminlerimize göre bu yavru bir ’kara çakal’a ait. Çevredeki çobanlar zaman zaman bölgede kara çakal gördüklerini söylüyordu" dedi.

Çevredeki köylüler ise yavrunun geçtiğimiz yıl Burunköy’de Turan Cengiz’e ait çobanları parçalayan canavarın yavrusu olduğunu öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!