Başarının anahtarı istikrar

Güncelleme Tarihi:

Başarının anahtarı istikrar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 12:35

Bu sezon mücadele ettiği bütün kulvarlarda namağlup şampiyon olan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı'nın İtalyan başantrenörü Giovanni Guidetti, belki de bir daha ulaşamayacakları bir başarı kazandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Guidetti, CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ve Teledünya Türkiye Kupası'nda oynadıkları toplam 47 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldıklarını hatırlatarak, "Belki de hiçbir zaman ulaşamayacağımız bir başarı elde ettik. Hiç maç kaybetmeden böyle bir sezonu 3 kupayla kapatmak inanılmaz bir başarı. Bunun kutlamalıyız ve önümüzdeki sezon için hazırlanmalıyız. Gerçekten çok mutluyuz" diye konuştu.

İtalyan başantrenör, sezon başında çok iyi bir kadro kurduklarını ve bütün oyuncularının kazanmak için her zaman ellerinden geleni yaptığını vurgulayarak, "Bu sezon çok iyi çalıştık ve motivasyonumuzu hiç kaybetmedik. Takımda müthiş bir uyum var. Bunların sonucunda böyle bir başarı geldi. Aynı amaçla hareket eden insanlar, bu kararlılığı ortaya koyunca başarı şansınız artıyor. Bu sezon mükemmel bir uyum sonucunda başarıya ulaştık" şeklinde konuştu.

"Kariyerimin zirvesi"

Giovanni Guidetti, beşinci sezonunu tamamladığı Vakıfbank'ta yönetimin her şartta kendisine destek verdiğini belirterek, istikrarlı birliktelik sonucunda başarıya ulaştıklarını ifade etti. Vakıfbank'ta ilk sezonunun istediği gibi gitmediğini anımsatan İtalyan çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Ben her zaman şunu söylerim; dünyadaki herhangi bir kulüp ilk sezondaki başarısızlığımdan sonra beni gönderirdi. İlk sezon başarısızdım ama nasıl olduysa göndermediler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda oldular ve istediğim takımı kurdular. Bu başarı istikrarın sonucunda geldi. Bu, bütün kariyerim boyunca ulaştığım en üst nokta. Tabi bu benim için tek değil, kulüp açısından da öyle. Bunun daha ötesi yok."

Aynı zamanda Almanya Bayan Milli Takımı'nın da başantrenörlüğünü yapan Guidetti, maçlardaki heyecanlı yapısının Vakıfbank takımı üzerinde olumlu etki yaptığını belirterek, "Çok duygusal bir insanım. Saha kenarında planlı yaptığım bir şey yok, benim yapım böyle. Bu durum bazı takımlar için iyi, bazıları için kötü. Vakıfbank için çok iyi oldu. Bu takım, benim heyecanıma ihtiyaç duyan bir ekip. Alman Milli Takımı'nda bu böyle işlemedi. Orada kızdığımda kötü reaksiyonlar oldu, kontrollü davranmak zorundayım. Burada kendimi kontrol etmiyorum. Belki de bu yüzden onlar da heyecanlanıyor ve iyi sonuçlar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Önemli olan kazanmaktan bıkmamamız"

Guidetti, elde ettikleri başarılarla çıtayı çok yükselttiklerini ancak kazanma alışkanlıklarını kaybetmeyeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her zaman önümüzdeki maçı düşünerek hareket ediyoruz. Aynı motivasyonla yol alacağız. Bizim için güzel olan şey kazanmaktan bıkmamamız. Kazanmak uyuşturucu gibidir, kazanmaya alıştıkça daha çok istersiniz. Takımın iskeletini koruyacağız. Elbette bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Malgorzata Glinka aramızdan ayrıldı, onun yerine Carolina Costagrande katılıyor. Yedek oyuncularımızı biraz daha gençleştirebiliriz. Gelecek sezon 5 kupayı da kazanmak istiyoruz. Tabii ki kolay olmayacak ama seviyemizi koruyacağımıza eminim. Rakiplerimiz şimdiden yatırım yapmaya başladılar. Çok daha iyi seviyede mücadele edeceklerdir."

İtalyan teknik adam, kazandıkları başarının Türk voleybolu ve milli takımı ileriye taşıyacağını aktararak, "Burada elde edilen kupalardan sonra milli takımda da kupalar kazanılıyor. Her kupa Türk voleybolu için büyük başarıdır sadece bizim için değil. Bunun yanı sıra takımdaki Türk oyuncular Gözde, Naz, Güldeniz ve Gizem, çocuklar için bir rol model olmaya başladılar. Bu çok müthiş bir şey. Mesela Gözde örneğini verdiğimizde, normal bir insan standardında ama iyi çalışmayla çok büyük bir oyuncu olabileceğini herkese gösteriyor. Bu çok güzel bir örnek" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de son yıllarda voleybolun ilerleme sağlamasında yapılan büyük yatırımların etkili olduğunu belirten Guidetti, "Türkiye'de voleybola yatırım yapılıyor ve bunun karşılığı alınıyor. En iyi antrenörler ve oyuncular buraya geliyor. Tabi bu sadece parayla yükselen bir şey değil. Yılların getirdiği bir birikim de var. Gelen yabancı oyuncular, Türk oyuncuların performansını da yükseltiyor. İyi kulüplerde oynayan oyuncular da milli takımda üst düzey mücadele sergiliyor. Dolayısıyla voleybolun ilerlemesinde birbirini tamamlayan çok etken var" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!