Atatürk’ün emaneti özensiz bırakılıyor

Çubuk-1 Barajı’na piknik yapmaya gittik yıllar sonra. Ama maalesef bir viraneye döndüğüne şahit oldum.

Haberin Devamı

20 yıl önce binaları ile, bendi ile, halı desenli çiçekleri ile çok güzel bir yerdi. Atıl duruma gelmeden önceki son yıllarını yaşıyordu. Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyet’in ilk barajı Çubuk-1 Barajı dökülüyor. Bir emanete daha sahip çıkamadık. Baraj ve binaları bakımsızlıktan yıkılacak hale gelmiş. Yıllardır Büyükşehir Belediyesi’nin elinde olan bu mesire alanının bu bakımsız hali beni gerçekten çok üzdü. Melih Gökçek rekreasyon alanları ile övünüp duruyor ancak Cumhuriyet’imizin önemli projelerinden olan Çubuk-1 Barajımızı sahipsizliğe terketmiş durumda. 2011 yılında baraj gölünün dibi temizlenmiş ancak binalar ve sosyal alanlar adeta unutulmuş. Piknik alanlarındaki çeşmeler akmıyor, oturulacak yerlerde masalar, tahtalar yok. Köprülerin üzerindeki korkuluklar yıkılmış, sosyal tesislerin camları kırılmış, duvarları yıkılmış. Tuvaletler kirli, muslukları kırık. Barajın altındaki halı desenli çiçekler gitmiş, barajın tarihini anlatan yazılar dökülmüş, anıt alanı rutubet içinde kalmış. Eskiden barajın bentleri üzerinde gezebiliyorduk. Peki ya şimdi? Bendin üzerinde bir kapı, ‘Giriş Yasaktır’ yazısıyla karşılıyor sizi.
Yurtdışında 50 yıllık yerlere bile müze yapıp, oranın yapılışını anlatan belgeler eşyalar koyarak turizm yaratan bir zihniyet varken, biz cumhuriyetimizin bu eşsiz eserine neden sahip çıkmıyoruz? Ayşe Kulin’in eserlerine bile konu olmuş bu eşsiz yapının gazetemiz sayesinde gündeme gelmesini sağlamak gerekir diye düşünüyorum.
Emre ÇETİNER

Haberin Devamı

İİBF’liler de isyanlarda

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları (İİBF), işsizler ordusunun en kalabalık dilimini oluşturuyor. Plansız eğitim modeli nedeniyle bugün 350 bin İBBF mezunu var. Yapılan işe ve harcanan emeğe uygun olmayan ücretlere bırakılmış. Mezun sayısına orantılı kadrolar tahsis edilmemiş. İİBF mezunları bu olumsuzlukları aşmak adına 2012-14 atama dönemi için sayılarının %10’una orantılı 35 bin kadro talep ediyorlar. Kadro talebi ve istihdam sorunlarını bugün 12.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir basın açıklamasıyla kadro talebi ve istihdam sorunlarımızı dile getirecekler.

Haberin Devamı

Üniversite yemekhanesinde ‘şap’ mı var

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Ankara’daki üniversite kampüslerinde (özellikle Gazi Gölbaşı kampüsü) dağıtılan yemeklere şap katıldığına dair şikayetler üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Öğrencileri ve ailelerini rahatsız eden bu iddiaların özellikle kız öğrencileri ve ailelerinin endişelere sevk ettiğini belirten Alim Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti:
“Üniversitelerde hizmet veren kafeteryalarda veya öğrenci yurtlarında verilen yemeklere şap katıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Bazı üniversite yerleşkelerinde dağıtılan yemeklere şap katıldığı için öğrencilerin yemekleri yemediği veya azalttığı konusunda bakanlığınızın veya ilgili birimlerin bilgisi var mıdır?

Haberin Devamı

Biletix’e uyarı

Ankara Müzik Festivali kapsamında 19.4.2013 günü The Emperial Russian Ballet Gösterisi için Biletix’ten iki bilet aldık. Salona girdiğimizde biletlerden birinin karşılığı olmadığını gördük. Oradaki bir yetkilinin uzun uğraşları sonucu, zaten dolu olan salonda protokol sırasına oturtulduk. Ya protokol de dolu olsaydı? Biletix bir de hizmet bedeli alıyor. Bu nasıl bir hizmetin bedeli?

Yazarın Tüm Yazıları