Türkiye cimnastik ligi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye cimnastik ligi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 16:07

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, kategorilerine göre cimnastik ligini kuracaklarını söyleyerek, "Cimnastik ligini hayata geçireceğiz. 1'inci, 2'inci ve 3'üncü ligi olan bir lig oluşturuyoruz. Diğer sporlarda olduğu gibi ligden düşme ve lige çıkma olacak. Kulüpleri federasyon olarak destekleyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Kendisi de eski bir milli cimnastikçi olan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen salonlara girmiş cimnastikçi sayısında artış yaşandığını belirterek, "Ülkemiz 2020 olimpiyatlarına aday. Çok ciddi organizasyonlar yapılıyor. Cimnastik bütün sporların temeli. 4 ay önce bin 800 lisanslı cimnastikçi vardı. Şu anda ise sadece salonlara girmiş cimnastikçi sayısı 4 bin 400'e geldi. Yıl sonunda 7 bin ile 10 arasında cimnastikçi hedefliyoruz" dedi.

Cimnastik Ligi kuracağız
Kategorilere göre cimnastik ligi kuracaklarını açıklayan Suat Çelen, "Niceliği arttırmak istiyoruz. Niceliğin büyümesi bizi kaliteli olmaya itti. Önümüzdeki yıl klasmanla birlikte cimnastik ligini hayata geçireceğiz. 1'inci, 2'inci ve 3'üncü ligi olan bir cimnastik ligi oluşturuyoruz. Diğer sporlarda olduğu gibi ligden düşme ve lige çıkma olacak. Kulüpleri federasyon olarak destekleyeceğiz. Herkes kendi alanlarındaki klasmanda yarışacak. Cimnastik otomatik olarak büyüyecek" diye konuştu.

2020 olimpiyatlarının takımını kurmaya başladıklarını belirten Suat Çelen, şöyle konuştu:

"Artık kamplarla değil müsabakalara giderek hedef yarışmalara hazırlanacağız. Hedefimiz ise Akdeniz Oyunları. Elimizdeki çocukları koruma yoluna gittik. 2020 olimpiyatlarının takımını şimdiden kurabilmek için çalışıyoruz. Ümidimiz var. Her türlü yatırıma sahibiz ve başarılı olmama şansımız yok"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!