Milli judocular Macaristan'da

Güncelleme Tarihi:

Milli judocular Macaristanda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 11:49

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenecek Avrupa Judo Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı kafilesi, bu ülkeye gitti.

Türkiye Judo Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiye'nin, bayanlarda 4, erkeklerde ise 1 sporcuyla katılacağı belirtildi. Bayanlarda Ebru Şahin, Sümeyye Akkuş, Belkıs Zehra Kaya ve Gülşah Kocatürk, erkeklerde ise Hasan Vanlıoğlu Türkiye'yi temsil edecek.

Şampiyonaya 42 ülkeden, 410 sporcu katılacak.

Sporcular umutlu

Samsun'da yapılan Grand Prix turnuvasında altın madalya kazanan artı 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya, performansının üst düzeyde olduğunu belirterek, "Madalya almamam için bir engel yok. Samsun'dan daha iyi durumdayım. Budapeşte'de, Samsun'a oranla tatamide daha rahat olacağım" dedi.
Grand Prix müsabakalarında bronz madalyaya uzanan kafilenin tek erkek sporcusu Hasan Vanlıoğlu, ilk düşüncelerinin madalya olduğunu ifade ederek, "Kafilede elit arkadaşlar var. Madalyalarla Türkiye'ye döneceğiz. Samsun'a kıyasla daha iyi durumdayım" diye konuştu.

Milliler, hazırlıklarını Köln'de yaptı

Avrupa Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı, hazırlıklarını Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirdi.

Antrenörler Haldun Efemgil, Ercan Çakıroğlu ve Hüseyin Özkan, şampiyona öncesi Alman Milli Takımı ile Köln'de ortak çalışma kampı yaptıklarını bildirerek, "Organizasyona tam anlamıyla hazırız. Tüm sporcuların madalya potansiyeli var" değerlendirmesini yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!