Ceylanpınar'da çadır kentte yangın

Güncelleme Tarihi:

Ceylanpınarda çadır kentte yangın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 11:08

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar İlçesi’nde Suriyeli sığınmacıların barındığı Telhamut Çadır Kenti’ndeki bir çadırda çıkan yangında 6 çocuk yaralandı.

Haberin Devamı

Yangın, gece geç saatlerde Ceylanpınar İlçesi’ndeki 43 bin Suriyeli’nin barındığı Telhamut Çadır Kenti’ndeki bir çadırda bilinmeyen nedenle başladı. İç karışıklıkların devam ettiği Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve çadır kente yerleştirilen bir Suriyeli ailenin barındığı çadırda, bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını gören Suriyeliler durumu hemen çadır kent içerisindeki görevlilere bildirdi. Çadır kentte bulunan itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, çadır içerisinde bulunan 6 çocuk yaralandı.

Yaralı 6 çocuk, çadır kent içerisinde bulunan Sahra Hastanesi’nde ki ilk müdahale ardından ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahalesi yapılan yaralılar hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa’ya sevk edildi. Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralı çocukların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

3 YAŞINDAKİ AHMET ÖLDÜ

Ceylanpınar’da gece geç saatlerde çıkan yangında ağır yaralanan ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavisi süren 3 yaşındaki Ahmet Kassum yaşamını yitirdi. Kassum’un yaşamını yitirdiği yangında ağır yaralanan yaşları 3 ile 7 arasında değişen diğer 5 çocuk ise Adana ve Diyarbakır’da bulunan hastanelere sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Ceylanpınar’da bulunan Telhamut Çadır Kenti’nde çıkan yangında ağır yaralanan 5’i kardeş 6 kişi arasında bulunan Mustafa Kassum adlı çocuğun da yaşamını yitirmesiyle, ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Gece geç saatlerde çıkan yangında ağır yaralan ve Şanlıurfa’ya getirilen yaralılardan 3 yaşındaki Ahmet Kassum sabah saatlerinde, 7 yaşındaki Mustafa Kassum ise Diyarbakır’a sevk edildiği sırada yolda yaşamını yitirdi. Hayati tehlikesi süren diğer 4 çocuğun tedavilerine ise Diyarbakır ve Adana’da devam edildiği bildirildi.

Öte yandan daha önce Ceylanpınar’da 2 farklı tarihte çıkan yangınlarda çoğunluğu çocuk 9, Akçakale’de bulunan Süleyman Şah Çadır Kenti’ndeki 3 ayrı yangında ise 7 kişi yaşamını yitirdi. Gece çıkan yangında 2 çocuğun yaşamını yitirmesi ile son 7 ayda Şanlıurfa’daki 2 ayrı çadır kentte çıkan yangınlarda ölenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!