Dizlerinin üstünde kapımıza gelecekler

Güncelleme Tarihi:

Dizlerinin üstünde kapımıza gelecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:00

LONDRA Borsası’nın açılış töreninin ardından Brüksel’de düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı, European Seafood Exposition’a (ESE) katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin AB’ye değil AB’nin Türkiye’ye muhtaç olduğunu savunarak, “Avrupa Birliği’nin 2012 yılında bütçe açığı yüzde 3.7 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 3 olan Maastricht kriterlerinin bile altında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bütçe açığı, yüzde 2.2 oldu. Yine kamu borçlarının Gayrisafi Milli Hasıla’ya oranlarına bakıldığında AB’de oran yüzde 78 iken Türkiye’nin kamu borcu yüzde 36’ya kadar geriledi. AB’nin enerji komiserleri bile 10 yıl içinde AB’nin Türkiye’nin kapısına dizlerinin üzerinde geleceğini söylüyor” dedi.

ABD AYNI HATAYI YAPMAZ

Avrupa Birliği ile ABD arasında Serbest Ticaret Anlaşması yapılmak üzere görüşmelerin de sürdüğüne işaret eden Bakan Çağlayan, “Temmuz’da başlayacak AB-ABD ticaret anlaşması müzakerelerine paralel olarak Türkiye ile de müzakere başlatılması gerekiyor. Amerika, bugüne kadar Türkiye’ye hep destek verdi. Bu nedenle, ABD, AB’nin yaptığı hatayı yapmaz’’ diye konuştu.

5 bin porsiyon balık

BRÜKSEL’e 15 firmayla katılan Türk firmalarının 5 bin porsiyon balık dağıttığına değinen Çağlayan, “120 milyar dolarlık dünya deniz ürünleri pazarından Türkiye 446 milyon dolar pay alabiliyor. Avrupa’nın kilogram başına deniz ürünü ihracat fiyatı 4 dolar iken Türkiye’de bu 6 dolar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!