Moskova’da ‘Gök-Türk’ mahallesi

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da ‘Gök-Türk’ mahallesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:00

ANT Yapı, Moskova’nın uluslararası iş merkezi Moscow City’de Avrupa’nın zirvesine çıkıyor. Moscow City’de 5 projenin müteahhitliğini üstlenen Ant Yapı, 335 metre yüksekliğindeki Oko City’i de tamamlayarak, Avrupa’nın en yüksek binasını inşa etmiş olacak.

Haberin Devamı

Ant Yapı'nın davetiyle gittiğimiz Rusya’da Moscow City adı verilen Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde Türk firmaları gerçekleştirdikleri projelerle dikkati çekiyor. Toplam 30 parselden oluşan Moskow City’de 5 parselin müteahhitliğini üstlenen Ant Yapı, burada inşa ettiği 300 metrelik kulelerin ardından, 335 metre yüksekliğinde gökdelen ile Avrupa’nın zirvesine ulaşacak. 371 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek proje Avrupa’nın en yüksek binası olacak. Ant Yapı, Rusya’da Moscow City’deki projelerden, olimpiyatlarda kullanılacak turistik tesislere kadar birçok projeye imza atıyor.

RUSYA’DA 22 ŞANTİYE

Dünyanın en büyük 225 müteahhit firması arasında ilk 100’de yer alan ve bugüne kadar 5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat gerçekleştiren Ant Yapı’nın Rusya’da 22 şantiyesi bulunuyor. Devam eden işlerinin büyüklüğü 2.2 milyar doları bulan Ant Yapı’nın teklif verdiği 6 yeni proje için de anlaşma sağlanırsa 1 milyar dolarlık iş hacmine daha sahip olacak. Ant Yapı’nın davetlisi olarak ziyaret ettiğimiz Moskova’nın yeni ticaret merkezi Moscow City’de şu anda birçok projenin inşaatı devam ediyor. Moscow City’de 62 katlı ‘Federation Tower’ ve 76 katlı Capital City projelerini tamamlayan Ant Yapı, 89 katlı Oko City adında yeni bir gökdelen daha inşa ediyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN EN YÜKSEĞİ

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, 300 metrelik Capital City’den sonra, 335 metrelik Oko City bittiğinde, Ant Yapı’nın kendi rekorunu kıracağını belirterek, “371 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projede 85 katlı rezidans ve 49 katlı ofis bloku bulunuyor. 2010 yılında inşaatına başlanan projenin Şubat 2015’te bitirilmesi hedefleniyor. 264 bin metrekare proje alanına sahip olan Oko City’de rezidans ve ofisin yanı sıra gece kulübü gibi birçok sosyal tesis de yer alıyor” diye konuştu.

Olimpiyat Köyü’ne otel

2014 Kış Olimpiyatları’nın Rusya’nın Soçi şehrinde düzenleneceğini hatırlatan Mehmet Okay, şunları söyledi: “Soçi Olimpiyat Köyü projesinde bir otel projesi işi aldık. Soçi Olimpiyat Köyü projesinde, 3 bin 600 oda bulunacak. Bunların en az 400’ü 4 yıldızlı, geri kalanları 3 yıldızlı otel olacak. Projede 110 bin metrekarelik temalı yeşil alan, spor kompleksleri ve sosyal alanlar yer alacak. Projedeki apart otel kısmı, olimpiyatlardan sonra konutlara dönüştürülecek.”

Haberin Devamı

Rusya’da Türk rekabeti

ANT Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Tokman ise Rusya’daki müteahhitlik sektörü hakkında bilgi verdi. Tokman, “Çinli müteahhitler çok fazla Rusya pazarında yer almıyor. Türk müteahhitlerinin rekabeti oldukça fazla. Son dönemlerde Rus firmalar da rekabette yer almaya başladı. Biz burada Türk firmalarının ne kadar yetenekli olduklarını dünyaya gösteriyoruz. Türkiye’de kendi lig maçlarımızı yapıyoruz, burada bir üst lige çıkıyoruz” dedi. Rusya’da konutların 2008 yılı öncesi peynir ekmek gibi satıldığını ifade eden Tokan, 2010’dan sonra toparlanma sürecine girildiğini belirtti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!