Aminu bu sefer başarmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Aminu bu sefer başarmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2013 12:59

Pınar Karşıyaka'nın başarılı pivotu, üst üste ikinci sezon FIBA Avrupa Challenge Kupası dörtlü finalinde mücadele edecek.

Pınar Karşıyaka'nın başarılı pivotu Alade Aminu, geçen sezon oynadığı Fransız ekip Elan Chalon'un ikinci olduğu FIBA Avrupa Erkekler Challenge Kupası'nda ikinci kez dörtlü finalde mücadele edecek. Aminu, yaptığı açıklamada, Karşıyaka'da yeni bir takım olmanın zorluğunu kolay atlattıklarını belirterek, "İnsanlar burada olacağımızı düşünmüyordu. Avrupa Challenge Kupası'nda dörtlü final, kulüp için büyük bir hedefti. Bu sezon her alanda başarılı bir yıl geçiriyoruz. Benim için de çok iyi bir sezon devam ediyor" dedi.

Aminu, geçen sezon Elan Chalon'la ilk kez dörtlü finalde mücadele ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Benim için yeni bir deneyimdi. Geçen sezon takım olarak 4 kupanın 3'ünü kazanmıştık. Sadece Avrupa Challenge Kupası'nı kazanamadık. Geçen sezon yarım kalan işi bu yıl tamamlamak istiyorum. Kendi evimizde oynamamız bizim için bir şans. Taraftarımızın desteğiyle kupayı almak istiyoruz."

İzmir

İzmir'in Türkiye'nin güzel şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Aminu, İstanbul'un da iyi bir kent olduğunu ancak trafik gibi bazı sorunların bulunduğunu ifade etti. Takım arkadaşlarıyla iyi ilişkilere sahip olduğunu dile getiren Aminu, "Şehrin genel enerjisi çok güzel. Müslüman bir ülke olması da benim için bir avantaj. Ben de Müslümanım, burada ona göre vakit geçirebiliyorum. Takım arkadaşım Evren'le cuma günleri camiye gidiyoruz" dedi.

Aminu'nun performansı

Bu sezon Pınar Karşıyaka ile 15 Avrupa kupası maçında ortalama 23,9 dakika sahada kalan Aminu, 11,6 sayı ve 4,5 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Başarılı pivot, geçen yıl aynı kupada finalde Beşiktaş'a mağlup olan Elan Chalon'la 12,5 sayı ve 6,5 ribaundla oynamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!