T.C tepkisi duvarlara yansıdı

Güncelleme Tarihi:

T.C tepkisi duvarlara yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 14:14

TÜRKİYE Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın kendine bağlı sağlık kurumlarındaki tabelalarda T.C ibaresini kaldırmasının ardından gösterilen tepki bu kez sokağa yansıdı.

Haberin Devamı

İstanbul’un en eski semtlerinden Balat’da kimliği belirsiz bir grup evlerin ve dükkanların ile Taksiarhi Rum Kilisesi’nin duvarlarına T.C yazılması dikkat çekti.

DUVARLARA TC YAZDILAR / FOTO GALERİ

Semt sakinlerinden bazıları evlerinin duvarlarına T.C ibaresinin yazılmasından rahatsız olmadığını belirterek “Kimliğimizin üzerinde T.C yazmıyor mu? Bazı tabelalardan kaldırdılar, binlerce insan facebook sayfasını T.C’ye çevirdi. Birileri de tepki göstermiş” dedi.

Bir esnaf da T.C ibaresinin tabelalardan kaldırılmasını kendilerinin üzdüğünü ifade etti. Bazı vatandaşlar ise uyarılarımızın ardından duvarlardaki T.C motiflerinden haberdar oldu.

CHP soru önergesi vermişti

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yazılı olarak cevaplamasını isteyerek konuyla ilgili soru önergesi vermişti.

Konuyla ili konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da gazetecilerin soruları üzerine “Benim Bakan olduğum dönemde hiçbir kurumda T.C ibaresinin kaldırılması söz konusu değildir. Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu T.C Sağlık Bakanlığı’nın kurulları haline geldiği için kurul tabelaları haline dönüşmüştür. Dolayısıyla esas olan T.C Sağlık Bakanlığıdır. Bir yıl önce yapılan değişikliktir. Bunun şimdi gündeme gelmesinde art niyet vardır. Tabela değişikliği fotoğrafını koyanlar altına bir de tarih koyması lazım” diye cevap vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!