Yetiş Ayşe

Yardım eden, destek veren tüm okur dostlarım iyi ki varsınız hepinizi sarılarak öpüyorum.

Haberin Devamı

Öncelikle gelen epostalarla ilgili olarak birkaç önemli şey söylemek istiyorum. Ne olur bana “bana hala cevap gelmedi” diye sitem epostaları göndermeyin. Zira çok fazla eposta geliyor hepsine yetişmeye çalışıyoruz sırayla.

Bunun dışında lütfen cevap yazarken hangi tarihteki hangi başlıklı yazıya ilişkin bilgi istediğinizi mutlaka yazın ki işimiz kolaylaşsın. Yoksa bu kadar eposta arasında iğne ile kuyu kazmaktan beter oluyoruz.

 

….

 

İŞ YARDIM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Şükran Hanım’ın (15.04.2013) iş isteği ile ilgileniyorum.

Haberin Devamı

 

Harbiye’de … Oteli’nde Kat Hizmetleri Müdürü olarak çalışmaktayım.

 

Odaları temizlemek için ekibime yeni bir bayan gerekli.

 

İletişim bilgilerini bana ulaştırabilirseniz, kendisiyle iletişime geçerim.

 

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

 

Natali

 

CEVAP: Natalicim harikasın valla. En kısa zamanda ileteceğim bilgileri inşallah her iki taraf için de hayırlı olur bu iş. Öperim.

 

 

…..

OKUL KİTAPLARI

 

Ayşe selam.

Elimde 100’e yakın kitap var. Şimdi bunları gerçekten ihtiyacı olan bir okul ya da bir köy kütüphanesine göndermek istiyorum. İzmir'de olursa ayarlamış olduğum araç götürüp bırakacak. Başka ilde olursa da yine sponsor kargo aramamız gerekecek.

Devamı sana kalmış.

Gönderelim şu kitapları ihtiyacı olan birilerine haydi.

Öptüm seni kocaman.

Ezgi.

Tekin Aral'ın mekânı cennet olsun. Oradan seni seyredip gururdan koltukları kabarsın.

Haberin Devamı

 

CEVAP: Ezgi’m, hemen her hafta kitap isteyen okul bilgilerini yayınlıyorum, istersen bunlardan birini seçebilirsin, ancak illa İzmir’de olsun dersen gelecek taleplerden yönlendiririm. Şu an İzmir’de başka okul yok elimizde. Öperim.

 

….

 

BELKİ YİNE KIZIMIN ŞANSINA KİMBİLİR

 

Merhaba Ayşe Hanım, size daha önceden de yazmıştım.

Antalya’dan Gülşah, 26 yaşındayım ve bir kızım var 1 yaşına girdi.

kızımı kreşe veriyorum (450 TL) okula gidiyorum ev geçindirmeye çalışıyoruz (kira 500 TL) eşimin maaşı 1200 TL sizden ricam 26 mart 2013 tarihinde köşenize YETİŞ AYŞE’YE burs vereceğim başlığıyla yazan okuyucunuzla benim aramda irtibat sağlamanız.

Çok rica ediyorum okumak istiyorum, geç de olsa lütfen Ayşe hanım çok ihtiyacım var sevgiler sizi kocaman öperim.

Haberin Devamı

          

CEVAP: Gülşahcım, bilgileri ileteceğim. Başarılar.

….

 

YARDIM

 

Ayşe Abla merhaba ismim Serdar. Sizden yardım istiyorum, iyi ki varsınız.

Kısaca kendimi anlatayım ben 09.09. 1987 Ankara doğumluyum, annem babam yıllar önce ayrıldılar ve küçüklüğümden beri hayat şartlarıyla mücadele ediyorum. Kimse bana yardım etmiyor ve şu an işsizim ve bankalara 25000 TL’ye kadar borcum var.

 bu konuda yardım ederseniz sevinirim. Bunu sizden borç olarak istiyorum, gerekirse senet bile imzalarım. Kimsem yok ne annem yardımcı oluyor ne de babam çünkü onlarda da yok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, hep çocukluğum sanayilerde geçti, yalnız kaldım, okumak istedim, okuyamadım, olmadı.

Haberin Devamı

 Hep alnımın teriyle kazandım ama hayat bana gülmedi Ayşe Abla. Sizden cevap bekliyorum, lütfen ne olur yardım edin, sağlıcakla kalın

 

CEVAP: Serdarcım, yardım etmek isteyen okur dostum olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

….

 

RUMUZ: ZOR HAYAT

 

Ayşe ablacım merhaba,

İstirhamım olacaktı, bana yardımcı olacak yardımsever insanlar olursa çok sevinirim.

 Paraya ihtiyacım var, yanlış anlamayın beni lütfen umuyorum bana da derman olacak iyi yürekli insanlar vardır.

 Evin ihtiyaçları için kredi kartı için borç aldım, ödeyemiyorum. Sadece eşim çalışıyor, o da kiraya, eve bakıyor.

 İnan 50 lira bile bazen bulamıyorum, olmadı mı olmuyor… Yardımcı olabilir misin lütfen, kimlik bilgilerimi yayınlamazsan sevinirim. Zor durumdayım ablam. Allah razı olsun bize yardımcı olduğun için sonsuz teşekkürler Allah’a emanet ol.

Haberin Devamı

 RUMUZ: ZOR HAYAT

 

CEVAP: Yardım etmek isteyen okur dostum olursa yönlendireceğim. Sevgiler

….

 

Kira, elektrik yardımı başlıklı yazı

 

Merhaba,

Yaptığınız işi çok takdir ediyorum, kolaylıklar diliyorum. 15.04.2013 tarihli Yetiş Ayşe yazınızda Kira, Elektrik Yardımı başlıklı yazıdaki kişiye 100 TL havale etmek istiyorum. Hesap numarası varsa öğrenebilir miyim? Küçük bir miktar ama.

Zübeyde

CEVAP: Zübeyde’m hiç küçük bir miktar olur mu, keşke her okuyan 100TL gönderebilse. Öpüyorum sarılarak. En kısa zamanda ileteceğim bilgileri de.

….

 

 

YARDIM İÇİN

 

Merhabalar. Son sınıf reklamcılık ve pazarlama okuyan yurt masrafına yardım isteyen arkadaşımıza 70-80 TL gönderebilirim. Belki birileri daha yardım ederse 300 TL yı tamamlayabiliriz.

Ayrıca Hatay'da yaşayan Balıkesir Ünv. okuyan genç arkadaşımıza en azından ailesinin yanına gidip gelecek otobüs biletini almak isterim.

Ben de ailemden uzakta okumuştum, zor şartlarda çok iyi anlıyorum onu...

İletişim bilgilerini bana mail atabilir misiniz?

Yeni evlendim kredi borcu ve diğer eşyaların borcunu ödüyorum yoksa daha fazlasını yapmak isterdim.

İsmimi yayınlamazsanız sevinirim Ayşe Abla.

Teşekkürler...

          

CEVAP: Benim isimsiz melek okurlarım iyi ki varsınız. Ben teşekkür ederim asıl sizlere. En kısa zamanda ileteceğim bilgileri.

 

….

 

 

Ayşe Hanım ben Mehmet. Ankara’da ikamet ediyorum. 26 yaşındayım. EML elektronik bölümü mezunuyum. Evliyim ve 1 kızım var.

 

Yakıtsız jeneratör yapmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar kazandığım gelirlerimi sermaye yaptım ama yetmedi. Devletten destek istedim beni kosgeb’e yönlerdirdi. Kosgeble görüştüm limited şirketi kurmamı istedi ve ödemeleri önce benim yapacağımı ve sonra kosgeb’in hesabıma çıkaracağını söylediler. Buna benim imkânım yok. Sizden istediğim projemi geliştirmek için maddi destek.

 

Şimdiden teşekkür eder, Allah razı olsun emeği geçen herkesten.

Mehmet

CEVAP: Mehmet Bey, tebrik ederim öncelikle. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa da yönlendireceğim, başarılar.

….

 

 

 

Merhaba Sayın Ayşe Aral,

 Ben 26yaşında, kendi halimde hayatımı devam ettiren bir bayanım. İsteğim eğer ki mümkünse nişanlım için olacak. 17yıllık tsk personeliydi ve iki yıl önce istifa etti.

Sivil memuriyete geçme hakkı var yasal olarak ama başvurduğu tüm resmi yerler yüzüne kapanıyor siciliyle ilgili hiç bir sorun yok, nedenini bilemiyoruz.

 2 yıldan beri dayanmaya çalışıyoruz ama artık tüm gücümüz tükeniyor, psikolojisi tamamen alt üst.

 Resmi kuruma geçemezse 17yıllık emeğinin karşılığı olan emekli sandığı ödemesini alamayacak. Tek ricam yardım edebilecek birileri varsa bize ulaşsınlar, bu durumdan kurtulalım. Çok yıprandık ikimiz de yardım edecek kimsemiz, nüfuzlu tanıdıklarımız yok ki. Her yerde torpil istiyorlar, sesimizi duyacak kimse yok mu? Teşekkür ederim. Şimdiden umarım artık bizim de hayatımız düzelir. İsmimi açıklamazsanız memnun olurum.

Sevgilerle

 

CEVAP: Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa da yönlendireceğim. Sevgiler.

….

 

YOL PARASI YARDIMI

 

İyi günler ben Damla Ayşe Hanım, işletme son sınıf öğrencisiyim.

3 kardeşim ve 3’müz de okuyoruz. Evde çalışan yalnızca babam ve evimiz kira. Bu yüzden aylık 85 TL’yle geçiniyorum yalnızca ve kaç aydır ailemin yanına gidemedim. Babam sıkışık olduğu için Ordu’da yaşıyorum ve bilet param gidiş geliş 150 TL tutuyor...

Sizden ricam bana yardımcı olacak bir el uzatacak bir burs... Geri dönüşünüz olursa bana beni çok mutlu edeceksiniz... Sevgilerimle...

 

CEVAP: Damla’m, Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa da yönlendireceğim. Öperim.

….

 

 

İŞ ARIYORUM YARDIM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Nasıl başlasam bilmiyorum…

 

İstanbul’da yaşıyorum, 1 yıllık evliyim, eşim işsiz, kirada oturuyorum bir de kredi borcum da üstüne eklenince işin içinden çıkamaz bir hale geldim. Size yazmam da bu yüzden…

Eşim 33 yaşında, lise mezunu, 2-3 ay öncesine kadar da çalışıyordu özel ve büyük bir hastanede güvenlik amiriydi. Yaklaşık 4 yıldır aynı hastanedeydi ancak evlilik sonrası gece çalıştığı için ve daha çok ben zor durumda kaldığım için işten ayrılmak zorunda kaldı, benim için fedakârlık yaptı. Bunu yaparken bu kadar uzun bir süre işsiz kalacağımıza inanmıyorduk. Maalesef oldu…

Sayfanıza tesadüf sonucu ulaştım böyle yardım eden insanların var olduğunu görmek beni inanın çok mutlu etti. Hele ki umutlarımın tükendiği noktada…

Yeni evliyiz, hayata yeni atıldık, ailelerimizden yardım almadan ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz, kirada oturuyoruz kredi borcumuz var ve en büyük sorun ise eşim işsiz…

Eşimin işsiz olması değil aslında beni üzen onu çaresiz görmek elimin kolumun bağlanması geceleri uyuyamadığını görmek o güçlü insanın bu hayat karşısında her geçen gün umudunu yitirdiğini görmek beni üzüyor…

Çalışabileceği bir işe ihtiyacımız var. Son çare olarak size yazıyorum. Okurlarınızın arasında bize yardım etmek isteyen bir iş için yönlendirmek isteyen olursa bize ulaşırsanız bu benim için mucize olur. Her şey o kadar olumsuz gidiyor ki aylardır yitirmemek için savaştığım umudumu bende bugün yitirdim. İnşallah bir iş buluruz.

 

Hiç görmediğiniz belki de hiç göremeyeceğiniz bir insana yardım etme çabası içindesiniz size çok teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

 

 

Bilgilerimin gizli kalacağından eminim size çok teşekkür ederim.

 

CEVAP: Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa da yönlendireceğim. Öperim.

….

 

Ayşe Hanım iyi günler,

Benim de büyük bir sorunum var, ne yapacağımı bilemiyorum ama sizinle paylaşmak isterim.

Belki bana da yardımcı olabilirsiniz, nasıl yazacağımı bilemiyorum ama çok çaresizim, çok sevdiğim ve saygı duyduğum yavrumun babası şu anda sadece nefret duyduğum insan benim evimi ve paramı elimden aldı ve beni mağdur etti, bunun yanı sıra bankadan geri ödeme sözüyle zorlayarak benden para çekmemi istedi ve aylar geçmesine rağmen parayı geri ödemedi.

 Ben şu anda avukatlık oldum ve parayı nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum.

Evde hiç huzur yok sürekli tartışıyoruz, daha önce de bir kaç kez fiziksel şiddet gördüm, yavrum da bunlara şahit oldu.

Aynı evde kendisinle yaşamak istemiyorum ama gidecek yerim olmadığı için mecburiyetten yaşıyorum,

 

Aldığım emekli maaşı var ama maalesef ki elime hiç bir para geçmiyor, ben sizden maddi yardım istiyorum Ayşe hanım, konuk evine de gitmeye düşünüyorum ama yavrum öğrenci ve beni düşündürüyor ama burada kesinlikle kalmak istemiyorum, kaldıkça hem benim hem de yavrum için zor, çekilmez ve şiddetle dolu bir yaşantı bizi bekliyor.

Lütfen bana yardım edin bu insanın benim canımı yaktığı gibi kendisinin de canının yanmasını istiyorum.

Anlatacak o kadar çok şey var ama...

Rica etsem yayınlarsanız ismimi yazmayın, kimse bilmiyor ve bilmelerini de istemiyorum.

Ayrıca iş arıyorum, birçok işe başvuruda bulundum ama emekli olduğum için kimse dönüş yapmıyor.

Saygılarımla,

CEVAP: Seni çok iyi anlıyorum, biliyorsun benim başıma da geldi bu ev meseleleriyle hala uğraşıyorum. Hukuki olarak haklarını öğrenmek istersen Av. Merve Gürcan’a danışabilirsin. merve@mervegurcan.av.tr  ‘den ulaşabilirsin.

….

 

 

8 yaşında Sueda adında Serebral palsi hastası bir kız çocuğu

 

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

 Biz 8 yaşında Sueda adında Serebral palsi hastası bir kız çocuğu için ayakta dik pozisyonda durmasını sağlayacağı bir tekerlekli sandalye almak için para topladık paramız 3.150-TL ancak sandalye 6.500-TL bize bu konuda yarım edebilecek kişilerden yardım rica ediyoruz.

(Aile Beykoz’da oturmakta anne Sueda’nın durumundan dolayı sürekli çalışamıyor, düzenli bir gelirleri yok Sueda’nın raporunu size ekte gönderiyorum).

TEŞEKKÜRLER

 

SİBEL

 

CEVAP: Sibelcim, geçmiş olsun. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa da yönlendireceğim

….

          

 

LİSE ÖĞRENCİSİNE KIYAFET

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Lise öğrencisine kıyafet başlığı altında yazan kardeşimle iletişime geçmek ve yardımcı olmak istiyorum.

Yönlendirebilirseniz sevinirim.

 

Sağlıkla kalın...

 

Cansu...

 

CEVAP: Cansu’m, en kısa zamanda ileteceğim. Sevgiler.

….

 

GİTARIM OLSUN

Merhabalar ablacım,

Benim şimdiye kadar hiçbir hayalim gerçek olmadı. Hep hayal etmeyle kaldı istediklerim. Ne kadar zaman geçse de şans kapımı çalmak bilmedi. Belki dedim üniversiteyi kazanırsam bir şeyler değişir ama yine aynı. Bursun çıkmasını beklerken burs da çıkmadı. Oysa ki benim, benden küçük 6 kardeşim daha var ve hepsi de okula gidiyor.

Babamın adam akıllı bir işi yok, oradan oraya bizim için çırpınmaya çalışıyor. Ama maalesef ki yetmiyor.

Şanlıurfalıyım, Ankara'ya okul kazanıp geldim. Benim en çok istediğim şeylerden bir tanesi de bir gitarımın olması.

Liseden beri içinde öyle büyüdü ki bu istek doruk noktaya ulaştı. Lisede yine arkadaşlar almış, bense bakakalmıştım.

Şimdi almak istesem okul harçlığımı bile zor temin ederken nasıl gitara para verebilirim ki!

sevgili okuyucularından bana en azında bir gitar temin edebilecek biri çıksa ve bana ücretsiz ders verecek birine yönlendirse o kadar mutlu olurum ki anlatamam.

Ayşe ablacım tek umudum sen ve senin değerli okuyucuların...

 

Adımı yayınlamazsanız çok sevinirim ablacım.

Siz rumuz: sevgi de diyebilirsiniz.

 

CEVAP: Sevgicim, inşallah bu güzel isteğini bir okur dostum karşılar. Müzik ruhun gıdasıdır ne de olsa. Sevgiler.

….

 

ÇARDAKÇATI OKULU

 

Abla her yıl ki gibi bu yıl da kırtasiye kampanyamızı yapacağız ama eylülü bulacak eğer bekleyebilirlerse şu an söz verememekle birlikte kampanyamıza dâhil edebilirim bu okulu.

Benimle iletişime geçsinler lütfen. En azından anaokulu ihtiyaçlarını karşılayabiliriz belki.

Özge

CEVAP: Özge’m, yine yetiştin her zamanki gibi. Öpüyorum seni ve arkadaşlarını.

….

 

 

Yardımınızı rica ediyorum...

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Umarım çok iyisinizdir ve her zaman iyi olursunuz.

Twitter’dan bir arkadaşım sizinle iletişime geçmiş ve siz de olumlu cevap verip mail yollamamı istemişsiniz.

Duyarlılığınız ve ilginiz için size çok teşekkür ediyorum.

Ben, Sibel. 21 yaşında, 9 Eylül Üniversitesi Spor Akademisi 3. sınıf öğrencisi, yüzücü - yelkenci- eskrimci, jimnastikçi, folklorcü, dans - aerobik öğretmeni, yardım defilesi mankeni, okul korolarında - özel orkestralarda solistlik yapan çok çalışkan ve başarılı bir genç kızdım.

Ne yazık ki aktif olan bu yaşantım bir gün aniden durdu. 1- Mayıs- 1989 tarihinde okuluma giderken kötü bir trafik kazası geçirdim, boynum kırıldı ve göğüsten aşağı felç oldum.

Kaza geçirmeden 5 yıl önce babam vefat ettiği ve maddi imkânlarımız hiç olmadığı için gereken tedaviyi göremedim ve 8 yıl yatağa mahkûm yaşamak zorunda kaldım.

Yürüyemiyordum, koşamıyordum; ellerimi ve vücudumu yeterince kullanamıyordum ama bütün bu olumsuzluklara rağmen asla ümidimi kaybetmedim.

Çektiğim bütün acılara ve sıkıntılara rağmen hayata küsmedim. Hayattan kopmak, pes etmek yerine ben zor olanı başarmak istedim ve yaşama daha sıkı bağlandım.

24 yıldır inanılmaz bir yaşam mücadelesi vererek pek çok mucizeyi gerçekleştirmeye, azmimle, inancımla, çabamla pek çok insana örnek olup umut aşılamaya çalıştım ve tutmayan ellerime rağmen resimler çizip, sergiler açıp, kitaplar yazıp, şarkılar yapıp pek çok sanat eseri meydana getirmek için çok çabaladım.

 

Şimdi yurtdışında Çin'de Kök Hücre tedavisi olup iyileşme şansım var ve tedaviye kabul edildim. Yurtdışı ve Türkiye'deki tedavilerim için toplam olarak 270.000 TL ye ihtiyacım var.

Bu tedavi ücretimi toplayabilmek için iki başparmağımı kullanarak “Zoru Başarmak” isimli kitabımı ve "Sevgi Damlaları" isimli şiir kitabımı yazıp matbaadan çıkardım, yeni resimler ve yeni tasarımlar yaptım.

Bu kitaplarımın bir yayınevi aracılığı ile bütün Türkiye’ye dağıtılıp satılmasını istiyorum.

Ayrıca, tutmayan ellerimle çizdiğim resimlerimin, desen tasarımlarımın işadamları, tekstilciler ve başka sektörlerce değerlendirilip t-shirtlere, başka giysilere ve başka objelere basılıp satılması için baba destek olmalarını rica ediyorum.

Ses sanatçılarının 300 adet şarkımdan almalarını ve tedavim için gerekli olan 270.000 TL’nın toplanması için herkesin bana destek olmasını çok rica ediyorum.

Bütün eserlerimi web sitem: www.sibelkula.com adresindeki “SATILIK ESER” bölümünde satışa sunmuş bulunmaktayım.

“Damlaya damlaya göl olur” sözündeki gibi herkes kendi imkânına göre yardım ederse kısa zamanda tedavi ücretim toplanır ve tedavimi olup iyileşebilirim.

Maddi imkânım olmadığı için sizlerden yardım rica etmek durumunda kalıyorum.

Yardım istemek benim için çok zor bir durum ama hem kendi hayatımı, hem de umutla bekleyen milyonlarca hastanın hayatının kurtulması içinde çabalıyorum.

Pek çok kişi bana söz verdi ama hiçbiri sözünü tutmadı ve twitter’den, facebook’ tan, maille pek çok kişiye yazdım ama hiç kimse cevap vermedi, çok büyük hayal kırıklığına uğradım.

Tek ümidim sizsiniz. Tedavim için 270.000 TL’ye ihtiyacım var ve ben kitap satışlarımdan ancak 3.400 TL toplayabildim.

Herkesin kitaplarımı alarak, işadamlarının resimlerimi tasarımlarımı alarak, sanatçıların şarkılarımı alarak bana destek olmalarını ve tedavi paramın toplanması için bana yardım edilmesini rica ediyorum.

24 yıllık büyük mücadelemin sonunda tedavi olup sağlığıma kavuşmayı ve yürümeyi çok istiyorum. Annem 72 yaşında ve 24 yıldır bana tüm gücüyle bakıyor ama artık o da çok yoruldu ve hasta.

Oturduğumuz evin kirasını bir yardımsever veriyor. Hem hasta, hem de başkalarına muhtaç yaşamak çok zor bir durum. Allah yardımcımız olsun ve hayırlı kapılar açsın diye hep dua ediyorum.

HADİ HEP BİRLİKTE BUNU BAŞARALIM

Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Kitaplarımı ve tedavimle ilgili bilgileri size göndermek istiyorum. Size ulaşabileceğim adres ve telefon yazmanızı rica ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

Sibel Kula

 

CEVAP: Sibelcim büyük geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Öpüyorum.

….

 

HAKKARİ TÜRK TELEKOM ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ MERKEZ/HAKKARİ

Merhaba

Hakkari'de bir öğretmen lisesinde edebiyat öğretmenliği yapıyorum. Buradaki en iyi okullardan biri olan bu lisede büyük ve bomboş bir kütüphanemiz var maalesef. 3 duvar boyu kitaplık var sadece 1 duvarın yarısı dolu.

Gerekirse fotoğraf çekip gönderebilirim size. 100 temel eserin 20'si bile yok belki.

2 senedir valiliğe kadar gidip her türlü desteği istememize rağmen alakasız 1-2 yayınevi dışında kimse kitap göndermedi. Umarım bu mesajım dillenip işe yarar. Ben seneye gideceğim; ama buradaki çocuklar okumaya aç olduğu halde okuyacak kitapları ve alma imkânları yok.

Cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar...

Hemen hiç kitap yok desem yalan olmaz. Öncelikle liseler için 100 temel eser setimiz bile yok. Bu setten kaç tane gönderebiliyorsanız işimize yarar.

320 civarında öğrencimiz var.

Bu doğrultuda işimize yarayacak her kaynak olabilir

Tarih edebiyat felsefe coğrafya alanında kaynak kitap, araştırmalar... Gönderebileceğiniz her şey işimize yarar emin olun.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Edebiyat Öğretmeni :AYSEL BİTMEZ

OKUL SABİT NUMARASI :0438 211 98 99

OKUL AÇIK ADRESİ:

Hakkari Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi Aşağı Merzan Mahallesi Yurtkur Kavşağı MERKEZ/HAKKARİ

OKUL WEB ADRESİ :

http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/30/01/887050/index.html

          

….

 

 

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

 

Sayın Ayşe Hanım ben Balıkesir Üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği 1.sınıf 2.öğretim öğrencisiyim.

 şimdiye kadar yoklukla büyüdüm, anne baba ayrı yaşıyor, 3 kardeşiz, ablam Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde sosyal bilgiler öğretmenliği 3.sınıf öğrencisi.

 annem ablamla beraber yaşıyor, küçük kardeşimde 8.sınıf öğrencisi sbs sınavına hazırlanıyor.

Ailemizin durumu belli, babam esnaf, annem ev kadını, kıt kanaat geçiniyoruz.

Ben artık geçinemez duruma geldim, devletten gelen geri ödemeli burs alıyorum 280 TL yetmiyor, öğrenci apartında kalıyordum, atıldım kirası 350 TL olduğu için ödeyemedim, şimdi ise okul arkadaşımın yanında kalıyorum, idareten yer bulana denk. Çok kötü durumdayım, yol parasını veremeyecek duruma geldim, kalacak yer bulamıyorum, her yere başvurdum dönmediler, sizin öğrencilere yardım ettiğinizi okudum internetten yardımlarınızı bekliyorum.

Ömer

CEVAP: Ömercim, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları