Dünyada neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler

Haberin Devamı

James Bond’un yeni misyonu

Geçen yıl James Bond serisinin yeni kitabının William Boyd tarafından yazılacağı belli olmuştu. Fakat hangi başlık altında çıkaracağı askıdaydı. Boyd, geçen günlerde gerçekleştirilen İngiltere Kitap Fuarı’nda artık kitabın isminin netleştiğini, ‘Solo’ olacağını açıkladı. Bu kitapta 45 yaşına gelmiş, yaşlı dedektif James Bond, onay görülmeyen macerasında tek başına olaylarla baş ediyor. William Boyd ise “Bu isim, kitabın temasına uygun olduğu gibi kelime olarak da çok güçlü. İlginç bir şekilde ‘007’ deki ‘00’larla, ‘Solo’ daki ‘OO’ lar birbirini takip ediyor” diyor. Kitap 26 Ekim’de raflarda olacak.

İngiltere’nin pop şarkısı

İngiltere’de PPL organizasyonunun lisans araştırmasına göre Jessie j’nin ‘Domino’ adlı şarkısı Maroon 5, Gotye ve Emeli Sande’ye fark atarak en çok dinlenen parça olarak seçildi. PPL organizasyonun yaptığı sıralama radyolar, TV’ler, pub ve kulüplerde çalınan şarkıların ortalamaları alınarak elde edildi. Sıralamaya göre ilk beşte Jessie J’nin ‘Domino’, Gotye ft Kimbra’nın ‘Somebody That I Used To Know’, Emeli Sande’nin ‘Next to me’, Maroon 5 ‘ın ‘Moves Like Jagger’ ve David Guetta’nın ‘Titanium’ parçası yer alıyor.

E-KİTAPLAR

Haberin Devamı

Yeni çıkan
Amazon.com’un yeni çıkanları arasında Lisa Scottoline’ın ‘Don’t Go’ adlı romanı yer alıyor. Mike Scanlon orduda doktor olduğunda, karısının ve yeni doğan bebeğinin bu durumdan etkileneceğini biliyordu. Evine dönen Mike, bu kez kızı için savaşıyor. Kitap 16.13 dolar.

Çok satan
Debbie Macomber’ın ‘Starting Now’ adlı kitabı The New York Times’ın en çok satanları arasında. Yıllarını sadece kariyer için veren Libby Morgan, işinden oluyor. İşten atıldığı gün Libby’nin dönün noktasıdır. Lydia ve kızıyla yakın bağlar kuran Libby’e şaşırtıcı yollar açılıyor. Kitap 15.28 dolar.

ALBÜMLER

David Bowie - The Next Day
David Bowie’nin ‘The Next Day’ adlı albümü yeni çıkanlar arasında. Albüm 18 parçadan oluşuyor ve ‘God Bless the Girl’ en çok tutulan parça.

Jean-Louis Murat – Toboggan
Jean-Louis Murat’ın ‘Toboggan’ albümü çıktı. Albüm Fransızca, ‘Over and Over’ şarkısı en çok dinlenenlerden.

SERGİLER

Haberin Devamı

* ‘Patrick Heron: Studies for a portrait of T.S. Eliot’, 22 Ekim’e kadar Londra’da National Portrait Gallery’de. Bu çalışmayla Patrich Heron tarafından yapılan T.S.Eliot’un portreleri sergileniyor.


* ‘Andreas Schulze’, Berlin’deki Sprüth Magers Gallery’de 30 Nisan’a kadar görülebilir. Schulze, gelenekleri yani eski çağ eserlerine referans yaparak Sicilya Adası’nı resmediyor.


* ‘Llyn Foulkes’, 19 Mayıs’a kadar Los Angeles’da Hammer Museum’da. Foulkes, çalışmalarını bir şeylerden arındırmaya çalışmıyor. Günümüzü kana bulanmış, en rahatsız edici imgelerle anlatıyor.


* ‘Honey, I Rearranged The Collection’, 2 Haziran’a kadar New York’ta The Bronx Museum of the Arts’da olacak. Bu sergiyle müze fikrinin huzursuz edici tarafı aktarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!