Fitch, İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Fitch, İngilterenin kredi notunu düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 20:14

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İngiltere'nin AAA olan kredi notunu, AA 'ya düşürdü.

Haberin Devamı

Fitch İngiltere'nin kredi notunu bir basamak düşürmesiyle ilgili, ülkenin  ekonomik ve mali görünümün zayıf olduğunu bildirdi. Fitch ayrıca, İngiltere'nin bütçe açığı ve hükümet borçlarıyla ilgili  orta vadeli öngörülerini gözden geçirdi. Kredi derecelendirme kuruluşu, İngiliz  ekonomisinin bu yıl yüzde 0,8, gelecek yıl ise yüzde 1,8 büyüyeceği tahmininde  bulundu. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de önceki ay  İngiltere'nin kredi notunu, Aa1'e indirerek bir basamak düşürmüştü.

Her iki kredi derecelendirme kuruluşunun da İngiltere'nin notunu  düşürmesinin, ülkede 2010 yılından bu yana bütçe açığını gidermek için birçok  alanda kesintiye giden Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin ekonomi  politikaları üzerindeki baskıyı artıracağı yorumu yapılıyor.

Haberin Devamı

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu (ONS) bu yılın ilk çeyreğindeki  ekonomik büyümeye ilişkin rakamları bu ay içerisinde açıklayacak. Ekonomi bu  yılın ilk çeyreğinde de daralırsa son 5 yılda üçüncü kez resesyona girmiş  olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!