Diasa Ülker'in oldu

Güncelleme Tarihi:

Diasa Ülkerin oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 16:49

Sabancı Holding ile İspanyol Dia ortaklığı Diasa, Ülker markasını bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'e satıldı. Yıldız Holding iki yıl önce de Şok marketler zincirini satın almıştı.

Haberin Devamı

Reuters'ta yer alan habere göre, Diasa'nın tamamını Yıldız Holding'in alması konusunda anlaşma sağlandı.

Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Diasa'nın satış bedeli 300-350 milyon lira arasında olacak ve açıklama kısa bir süre içinde yapılacak.

İndirim market zinciri Diasa'da İspanyol Dia'nın yüzde 60, Sabancı Holding'in yüzde 40 hissesi bulunuyor. Diasa'nın ödenmiş sermayesi 212 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Diasa, Türkiye'de 1,200'ün üzerinde market ile faaliyet gösteriyor.

Yıldız Holding iki yıl önce de Şok marketler zincirini 600 milyon TL karşılığında satın almıştı.

DERBY VE TOKAİ'YE DE ORTAK OLMUŞTU

Ülker Grubu, şirket satın almaları konusunda son derece aktif.  Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi, henüz bu ayın başında Türkiye'nin en çok bilinen markalarından Derby Traş Malzemeleri ve Tokai çakmaklarının üreticisi Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 48.81 oranındaki hisselerini portföyüne katmıştı.  

Haberin Devamı

YILDIZ HOLDİNG'İN SON YILLARDAKİ ORTAKLIKLARI

2007: ABD’li Campbell Soup şirketine ait dünya devi çikolata markası Godiva’yı satın aldı.

2008: Türkiye’nin ilk ambalajlı ekmeği UNO’yu üreten Unmaş ve Komşu Fırın zincirini yöneten Doruk Unlu Mamulleri'ne ortak oldu. Aynı yıl önce

Doğa Çay ve Oba Çay'ı, sonrasında Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda şirketi Kerevitaş’ı satın aldı...

2009: Sakızda dünya devi Gumlink ile yüzde 50 ortak şirket kurdu.

2010: Çay sektöründe 100 yıllık bir tecrübeye sahip Alman Laurens Spethmann Holding ortaklığı ile Milford Yıldız şirketi kuruldu. Global bir baharat firması olan McCormick ile, yüzde 50-50 ortaklıkla Türkiye’de yeni bir şirket kurmak için anlaştı.

2011: Ambalaj sanayinin önemli şirketlerinden İtalyan Nuroll satın alındı. Aynı yıl Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Bizim Toptan, yabancı finansal ortaklar ile birlikte, Şok  Marketleri'nin satın alımını gerçekleştirdi. İsveçli kağıt hijyen devi SCA ile SCA Yıldız Kağıt şirketi kuruldu.

2012: Japon Nissin Foods Holdings, Yıldız Holding'in makarna üretim şirketi Bellini Gıda'nın yüzde 50'sine ortak oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!