Bu kavşağa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu kavşağa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 15:29

İZMİR’in en işlek yollarından, her gün binlerce aracın kullandığı Ankara Caddesi’ndeki Egemak Kavşağı’nda son bir aydır yapılan yön denemesi sürücülerin daha dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Haberin Devamı

Zira, ana yoldan yan yola giriş bağlantısı ilk olarak yan yoldan ana yola çıkış olarak değiştirildi. Ardından yine eski haline getirildi. Yetkililer, bağlantıyı trafiğin en rahat şekline göre düzenlemek için deneme yaptıklarını dile getirdi.

Kimse uymuyordu
Egemak Kavşağı’nda üstgeçide gelmeden hemen önce bulunan bağlantı aslında Ankara Caddesi’nden gelenlerin yan yola girmesi için yapıldı. Ancak bugüne kadar Bornova’dan Konak yönüne giden sürücüler defalarca ceza yemelerine rağmen girişi yan yoldan çıkış için kullandı. Bu yüzden zaman zaman ciddi kazalar da yaşandı. Sabah saatlerinde kuralsız çıkışlar yüzünden meydana gelen sıkışıklığı ve yaşanan kazaları önlemek için Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları kavşakta çalışma başlattı.

Bu kavşağa dikkat

Haberin Devamı

Yön iki kez değişti
Yapılan çalışma kapsamında sorumluluğu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde olan bağlantı noktasında yaklaşık üç hafta önce düzenleme yapıldı. Bu kapsamda bağlantı noktası alt yoldan Ankara Caddesi’ne çıkış olarak düzenlendi. Trafik levhaları asıldı, plastik bariyerlerle yol çıkış olarak daraltıldı. İki hafta süren bu düzenlemenin ardından bu hafta başında bağlantı noktası yine eski şekline dönüştürüldü. Levhalar kaldırıldı, plastik bariyerler öncekinin aksine giriş yönünde konularak yol tersine daraltıldı.

Bu kavşağa dikkat

En iyisini bulmak için
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Emniyet’ten gelen talep üzerine bağlantı noktasında düzenleme yaptıklarını dile getirerek, tıkanmanın hangi durumda en az olacağını denediklerini dile getirdi. Trafikten Denetleme Şube Müdürü Semih Kök ise Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden ana yola çıkış olarak düzenleme yapmalarını istediklerini ifade ederek, “Düzenleme yaptık, ana yolda yoğunluk oldu. Bunun üzerine bir kez daha tam tersine çevirdik. Büyükşehir Belediyesi’nden de Adliye yakınındaki kavşakta bulunan ışık sürelerinde değişiklik yapmasını istedik. Bu düzenleme yapıldıktan sonra gözlemleyeceğiz. Hangi yön daha uygunsa ona karar verilecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!