Bağcılar üstün yeteneklilere özel eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar üstün yeteneklilere özel eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 12:54

Bağcılar’da üstün yetenekli öğrencilere özel eğitim verilmeye başlandı. Bağcılar Belediyesi’nin hazırladığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fon desteği sağladığı “Yeteneğim Geleceğim” projesi kapsamında ilçede eğitim gören 82 bin 261 öğrenci testten geçirildi. Testlerde başarılı olan 150 öğrenci Enderun Üstün Yetenekliler Merkezi’nde eğitim görmeye başladı.

Haberin Devamı

Projenin açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bu proje popülist bir proje değil. ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırımlardır” dedi.

Proje kapsamında, uygulanan bazı testlerde başarılı olan ilkokul öğrencileri Bağcılar Belediyesi Enderun Üstün Yetenekliler Merkezi’nde yeteneklerine uygun özel eğitim görecek.

Projenin açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mevlana’nın, “Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar” sözüne atıfta bulundu ve “Yeteneğim Geleceğim” projesinin bir nesil yetiştirme projesi olduğunu ifade etti.

Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, kalkınma dendiğinde daha çok ekonomik kalkınmanın anlaşıldığını ancak ekonomik kalkınma kadar sosyal ve toplumsal kalkınmanın da önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin doğal kaynaklar itibariyle çok zengin bir ülke olmadığını söyleyen Yılmaz, “Bizim asıl üstünlüğümüz, tarihimiz, coğrafyamız ve insanımızdır. Stratejimizi belirlerken buna göre belirlemeliyiz. İnsanı merkeze alan, insan odaklı bir kalkınmadan bahsediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İnsana yatırımın önemine vurgu yapan Yılmaz, “Bütün unsurlarımızla insanımıza yatırım yapmamız lazım. Burada küçük bir projeden bahsediyoruz. 1 milyon TL’lik bir proje. Fakat insanla ilgili olan hiçbir şey aslında küçük değildir. Mutlaka büyüktür, önemlidir. Bir insan bir toplumun kaderini değiştirir. Dolayısıyla bizim bunun üzerinde durmamız lazım” diye konuştu.

YETENEĞİM GELECEĞİM PROJESİ

Bağcılar Belediyesi’nce hazırlanan projeye Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsten Zekalılar Enstitüsü ortak ve paydaş olarak destek veriyor. Bir yıllık bir süreyi kapsayacak olan proje için Bağcılar’da eğitim gören 82 bin 261 ilkokul öğrencisine Raven Testi uygulandı. Bu testte başarılı olan öğrencilere Torrance Testi ve Wısc-R Testi uygulanıyor. Şu ana kadar 40 binin üzerinde öğrenciye test uygulandı ve 60 öğrenci seçildi. Bir yıllık süre içerisinde tüm öğrencilerin söz konusu testlerden geçmesi ve toplam 150 öğrencinin belirlenmesi hedefleniyor. 1 milyon 29 bin 217 TL bütçeli projenin yüzde 90’ını İstanbul Kalkınma Ajansı, yüzde 10’unu ise Bağcılar Belediyesi karşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!