Model Grubu, karnavala gelsin

Haberin Devamı

Model Grubu, karnavala gelsin

HAYATIMDA ilk defa bir sosyal sorumluluk projesinin ucundan tutuyorum. Tek bir cümle ile özetleyeyim:
Sevgili Saadet Mançe ve onun ve bir grup yürekli insanın İzmir’de temsil ettiği KORUNCUK’un (Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı) Urla’da yaptırdığı, kimsesiz çocuklara sımsıcak bir aile ortamı sunacak olan Çocuk Köyü Projesi’ne destek veriyorum.
İzmir Swissotel’in mekan ve catering sponsorluğunu, ARS NOVA MEDIA Reklam Ajansı’nın organizasyon sponsorluğunu üstlendiği 2. Swissotel Çocuk Karnavalı’nın Saadet Mançe ile birlikte yüzü oldum.
Bir yandan da içimden “Allahım sen yüzümü kara çıkarma” deyip deyip duruyorum. Hayatımda kapısını çalmadığım şirketlerin kapısını, Hürriyet Yazarı Bahar Akıncı sıfatı ile çalıyorum. Çok şükür, henüz geri çeviren olmadı. (Karnaval Ana Sponsoru 1sen Anaokullarına, Co-sponsor Bonboniere Anaokulu’na, Opel Türkiye’ye, Dr. Oetker’e, Medya Sponsoru Radyo 35’e, bana bu yazıyı yazma imkanı tanıyan Hürriyet EGE’ye daha bir çok yürekli markaya şimdiden teşekkürler.)
Ben şimdi sadede geleyim. 27 Nisan günü İzmir Swissotel’in bahçesinde gerçekleşecek karnavalda hem daha çok bilet satışı, hem de farklı, hatırlanır bir gün yaratmak için ünlü bir isme ihtiyacımız var. Sevgili Bengü koşa koşa gelmeyi kabul etti, ancak menajerini arayınca ortaya çıktı ki, o gün şehir dışında önceden anlaşması yapılmış 2 konseri birden var.

Haberin Devamı

Biz de kukumav kuşu gibi başladık google’lamaya. Yani 27 Nisan gecesi burada konser veren grup var mı diye araştırmaya. Bingo! Model Grubu, Gaziemir Belediyesi’nin bir dizi etkinliği çerçevesinde İzmir’de olacak. Üstelik konser akşam. Yani 3 üyesi İzmirli olan, çocukların da benim de bayıldığım bu şahane grup aynı günün gündüzü, sadece bir saat bile sahnede kalarak bize, yani KORUNCUK’lara el verir diye ümit ediyorum.
Menajerlerine haber ettim, bekliyorum!

* Karnaval 27 Nisan’da Swissotel İzmir’in palmiyeli bahçesinde. Biletler biletix’de. Kukla Festivali’nden dev legoland’a, animasyondan baba-oğul oyun parkuruna ne ararsanız var.

Haberin Devamı

Karikatür seviyorsanız bu sergiyi kaçırmayın

SADIK PALA / PALAS PANDIRAS / Neşe ve Karikatür Müzesi / 15 Mart – 19 Mayıs
1966 Manisa Gölmarmara Doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü Grafik Ana Sanat Dalından 1991 yılında mezun oldu. 1982 yılında Tercüman Çocuk Dergisiyle başladığı basın çizerliğine, Yeni Asır Gazetesi, Gıcık Dergisi, Yeni Ekonomi Gazetesi, Spor Dergisi, Demokrat Ege Gazetesi, Gümgüm, Gırgır, Fırt, Limon, Mustafa, Sinek, Ustura, Arıza Mizah Dergilerine, Türkiye Çocuk Dergisine, Zaman Gazetesi, Gözlüklü Martı, Tercüman Gazetesi, Evet Gazetesi ve Star Gazetesi’nde devam etti. EKO-NAMIK, SAFİSİNİR, FARKLI ADAM, ŞANSIZ SADİ, ÇEKİRDEK AİLE, çizdiği bazı tiplerdir. Bir dönem GÖZLÜKLÜ MARTI’yı çizdi. Halen Dokuz Eylül Gazetesi’nde çizmektedir. İlk çocuk gazetesi olan Kıpırdak’ın Görsel Yönetmenliğini ve Yayın Yönetmenliğini yaptı. Kartopu Çocuk Gazetesi’nin Görsel Yönetmenliğini yaptı. 8 dile çevrilen İkibine yakın atasözü ve deyim resimledi. Yurt içi ve dışında bir çok yarışma ile sergilere katıldı. Eserleri sergilendi, albümlerde yer aldı. 40 civarı ödülü bulunmakta. Kısacası, benim karikatürlerinde hep naif bir yön bulduğum şahane karikatürist Sadık Pala’nın sergisini kaçırmayın derim.
Neşe Karikatür Müzesi Adres: Yüzbaşı Şerafettin Bey Sok. No: 9 Alsancak - 0232 465 31 05

Haberin Devamı

Model Grubu, karnavala gelsin

Yazarın Tüm Yazıları