Hız kesmeyene ceza var

Güncelleme Tarihi:

Hız kesmeyene ceza var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik kazalarını azaltmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Trafikte seyir halindeyken sivil trafik aracının ön camına yerleştirilen radar ve kamera sistemiyle, hız limiti üzerinde seyreden araçları tespit ederek görüntülerini kaydeden ekipler, bu sistem sayesinde sabit radarların yerini bilerek hızlarını düşüren, radar bölgesinden geçtikten sonra ise yine hızını yükselterek kural ihlali yapan sürücülerin de rahatça hız yapmalarına büyük engel oluyor.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların azaltılması için bir dizi önlemler alındığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri “Emniyet kemeri ve hız ihlalleri başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uyulması konusunda denetimlerin artırılması, halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarına ağırlık verdik. Trafik kazalarını engellemek, ölüm ve yaralanmaları en az seviyeye indirmek, hız kurallarına uyulmasını sağlamak, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunu yükseltmek amacıyla şehir merkezleri ve ilçelerde ana cadde ve Bulvarlarda radarla sabit ve seyir halinde uyarıcı levha koymadan kontrol ve denetlemeler 24 saat boyunca yapılmaya başlanmıştır. Şehirlerarası ve şehir içi yollarda sabit ve seyyar hız denetimlerimiz artarak devam edecektir. Sürücülerimizin trafik cezasına maruz kalmamaları için belirlenen yasal hız limitlerine uymalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

2013’in ilk üç ayında sabit radarla 10 bine yakın, gezici radarla da yaklaşık 15 bin sürücüye hız sınırını ihlalden ceza uygulandığını belirten yetkililer, kuralları ihlal eden sürücülere yönelik gezici radar uygulaması gece-gündüz aralıksız süreceğini belirtti.

166 TL + 10 puan
Görüntüler üzerinden hız ihlali nedeniyle düzenlenen tutanakların adreslere gönderildiği, bu görüntülerin de itiraz ihtimalleri üzerine uzun süre saklandığı bildirildi. Cezaların plakaya yazılması nedeniyle, polis araçları ve bazı kamu araçlarına da ceza uygulandığı belirtilirken, 70 kilometre hız sınırı aşanlara 166 TL para cezası ve 10 ceza puanı uygulandığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!