Çadır kente 12 derslikli okul

Güncelleme Tarihi:

Çadır kente 12 derslikli okul
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 09:36

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ndeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi’nde 12 derslikli okul açıldı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, AFAD koordinesinde Belçika Krallığı’nca yaptırılan ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından iç donanımı tamamlanan okulun açılışında, Suriyelileri mülteci gibi değil kardeşleri gibi kabul ettiklerini ve ellerinden gelen bütün imkanları onlar için kullandıklarını söyledi. Akçakale’deki kampın Şanlıurfa’da kurulan ilk kamp olduğunu hatırlatan Özer, şöyle devam etti:
“AFAD tarafından yapılananların yanında bazı ülkeler ve Birleşmiş Milletler de Suriyeliler için katkı sunmaya başladı. Bu okul ve bunun gibi 3 okul daha Belçika Krallığı tarafından yaptırıldı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Dünya çocuklarının yanında olan UNICEF de bu 4 okulun iç donanımını tamamladı. İnşallah bu takviyeler artarak devam eder. Biz de sizi bir gün ülkenize dönene kadar gururla ağırlarız diye düşünüyoruz.”
Kaymakam Eyüp Fırat da okulun Suriyeli çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için AFAD önderliğinde yapıldığını aktardı. UNICEF Türkiye temsilcisi Ayman Abulaban ise okulun açılışından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Suriyeli çocukların eğitimdeki kayıplarını burada telafi etmelerini amaçladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından 12 derslikli prefabrik okul açıldı. Törene, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, öğretmen ve öğrenciler ile çadır kentte yaşayan Suriyeliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!