Savcıdan 6 tahliye için ısrar Ergenekon mahkemesinden yine ret

Güncelleme Tarihi:

Savcıdan 6 tahliye için ısrar Ergenekon mahkemesinden yine ret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 00:00

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıklar Fatma Cengiz, Bülent Sarıkahya, Ulaş Özel, Oğuz Bulut, Mehmet Zekeriya Öztürk ve İbrahim Özcan’ın tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme talebi reddetti. Savcı Pekgüzel, mütaalada da 6 sanık hakkında tahliye talep etmiş, mahkeme yine ret kararı vermişti.

ERGENEKON davasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, mütalaada tahliye edilmelerini talep ettiği Fatma Cengiz, Bülent Sarıkahya, Ulaş Özel, Oğuz Bulut, Mehmet Zekeriya Öztürk ve İbrahim Özcan’ın dün görülen oturumda da tahliyesine karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme de önceki kararında olduğu gibi talepleri reddetti. Savcıların davaya ilişkin görüşünü açıklamasıyla karar aşamasına gelen 275 sanıklı Ergenekon davasının pazartesi günü görülecek olan 285’inci oturumunda, sanıklar 2271 sayfalık mütalaaya ilişkin son savunmalarını yapmaya başlayacak. Son savunmalara birinci Ergenekon iddianamesi sanıkları ile başlanacak ve Danıştay saldırısı sanıkları ile devam edilecek. Tutuklu sanıklara öncelik verilecek olan son savunmada savunmasını hazırlayan sanık varsa sıra beklenmeden o sanığın ifadesi alınacak. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün de arasında bulunduğu 16 sanığın avukatlığını yapan Celal Ülgen, konuşma süresinin kısıtlanmasına tepki göstererek, “Bu davada zamanaşımı gibi bir durumda yok. Neden süre kısıtlaması getiriyorsunuz” diye sordu. Avukatların otomobillerinin duruşma salonunun önünde bulunan otoparka park etmelerine izin verilmediği için daha uzakta bulunan başka bir otoparka park etmek zorunda olduğuna dikkat çeken Ülgen, “Avukatlar potansiyel suçlu mu? Oradan duruşma salonuna gelirken kilo verdim” diye konuştu. Ülgen’in bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

AYNI OTELDE AK PARTİ KURULDU

CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı ise, mütalaada savcılığın iddiasını ispatlamadığını belirterek, Patalya Oteli’nde kamuoyuna açık olarak yapılan toplantıların örgüt toplantısı olarak nitelendirildiğini belirtti. Aynı otelde AK Parti’nin kurulduğunu ifade eden Helvacı, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkan Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski bakanlardan Abdüllatif Şener ile Mehmet Bekaroğlu’nun, tanık olarak dinlemesini talep etti. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ise mütalaada tahliye edilmelerini talep ettiği Fatma Cengiz, Bülent Sarıkahya, Ulaş Özel, Oğuz Bulut, Mehmet Zekeriya Öztürk ve İbrahim Özcan’ın dün görülen oturumda da tahliyesine karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme bu talepleri kabul etmeyerek duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

Cezaevinden mahkemeye dilekçe

ERGENEKON davasında gizli tanık “Deniz” olarak ifadesi alınırken kimliğini açıklayan Şemdin Sakık, Diyarbakır Cezaevi’nden mahkemeye gönderdiği bir sayfalık dilekçesinde, duruşmada tanık olarak dinlenilen Adil Timurtaş hakkında beyanlarda bulundu. Şemdin Sakık, JİTEM’in faal bir elemanı olan tanık Adil Timurtaş’ın ölümle ya da cezaevine düşürülmek ile tehdit edildiği için polis ifadesinden vazgeçtiğini savundu. Sakık, “Timurtaş, ‘Polisten korktuğum için metni imzaladım’ demiş. Kesinlikle arkasında JİTEM olan bu şahsın polisten korkması için hiçbir neden yoktu. Bu şahsın poliste verdiği ifadenin gerçekleri yansıtabileceğini düşünüyorum” iddiasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!