Büyük İkramiye yine Yenimahalle’ye vurdu

Güncelleme Tarihi:

Büyük İkramiye yine Yenimahalle’ye vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 00:00

Şans oyunlarında hile yapıldığı iddialarının gündeme gelmesine yol açan Ankara Yenimahalle’ye peşpeşe ikramiye çıkması tartışması yeniden alevlendi. Dün geceki Süper Loto ikramiyesi yine Yenimahalle’ye isabet etti. Bir kişi, 1 milyon 148 bin lira kazandı. Şans oyunlarındaki büyük ikramiye, son bir yıl içinde 6. kez Yenimahalle’ye çıktı.

Haberin Devamı

MECLİS GÜNDEMİNE GELMİŞTİ
2012 yılında 42 haftada büyük ikramiyeleri 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa, 8 kez İstanbul Pendik ve 5 kez de Ankara Yenimahalle’den oynanan kuponlar kazandı. Dün geceki Süper Loto çekilişinde de büyük ikramiyenin Yenimahalle’ye isabet etmesiyle bu sayı 6’ya yükseldi.

2012 yılında büyük ikramiyenin peşpeşe Yenimahalle’ye çıkması Meclisin gündemine de taşınmıştı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Piyango İdaresi’nde şans oyunlarında hile yapıldığını öne sürmüş bu nedenle kurum Kart’a tazminat davası açmıştı. Çekilişlerin halka açık ve noter huzurunda yapıldığı bildiren MP, hiçbir çekilişte usulsüzlük tespit edilmediğini tüm işlemlerin idare müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından denetlendiğini bildirmişti.

Haberin Devamı

NAKLEN YAYIN SİTEMİ
CHP’li Atilla Kart, 2012 yılı Eylül’ünde TBMM’de yaptığı basın toplantısında, 14 ve 21 Nisan 2012 ve tarihlerinde aynı kişinin aynı bayiden üst üste iki kez 6 tutturduğunu öne sürmüş ve “Sayısal lotoda 6 tutturma ihtimali 14 milyonda birdir. Oynanırken hangi rakamların tercih edildiği merkezden görülmekte, seçilmeyen veya az seçilen rakamlar düşürülmektedir. Şans oyunları 21.00’e kadar oynanabiliyor ama çekiliş 22.30’da yapılıyor. 1,5 saatte neler oluyor? Neden naklen çekiliş yayınından vazgeçildi?” diye de sormuştu.

MİT FAKTÖRÜ
Bir gazetecinin, “İddialarınız ile MİT kampüsündeki Milli Piyango bayisinden arka arkaya büyük ikramiyenin çıkmasının ilgisi var mı?” sorusuna Kart, “Kurum, grup ismi vermiyorum, veremiyorum. Belirli gruplara, merkezlere yönelik olarak her nasıl oluyorsa o talih oyunları sonucunda, hep o ikramiyeler oralara isabet ediyor. Kamu kurumları da kamu kurumları dışında odaklar da var” karşılığını verdi.

BÜYÜK İKRAMİYE
Sayısal loto oyununda 14 ile 21 Nisan ve 13 Ekim 2012 tarihlerinde üç kez en yüksek ikramiyeyi, Ankara Yenimahalle kazandı. 14 Nisan 2012’de bir milyon 581’er bin lira kazanan iki kişi de kuponunu Yenimahalle’den oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!