Bütçe yetmedi, milli takım gitmedi

Güncelleme Tarihi:

Bütçe yetmedi, milli takım gitmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 12:36

Amerikan bilardoda 5 etap sonucunda belirlenen milli takım, “bütçe olmadığı için” Slovenya'da başlayan Avrupa Şampiyonası'na gidemedi

Türkiye Bilardo Federasyonu, “bütçe yetersizliği” gerekçesiyle, Amerikan Bilardo Milli Takımını Slovenya'da başlayan Avrupa Şampiyonası'na gönderemedi. Alınan bilgiye göre, Türkiye Bilardo Federasyonu, Amerikan Bilardo Milli Takımını belirmek üzere Ankara, Antalya, Konya ve İstanbul'da Türkiye Şampiyonası'nın ilk 4 etabını yaptı. Toplam 106 sporcunun katıldığı müsabakalar sonunda 16 bilardocu, Eskişehir'de düzenlenen final etabına katılma hakkını elde etti.

Eskişehir'de yapılan final etabı sonucunda erkeklerde Onur Yıldırım, Sami Erkan Köylü, Ufuk Kıcıkoğlu ve Ferdi Özdemir, kadınlarda ise Eylül Kibaroğlu ile Sinem Kökten Amerikan Bilardo Milli Takımını oluşturdu.
Federasyon, Türkiye Şampiyonası'nın ardından başarılı olarak milli takım kadrosunu oluşturan sporcuların ismini, 9-21 Nisan 2013 tarihlerinde Slovenya'da düzenlenecek Amerikan Bilardo Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar olarak duyurdu ve EPBF'ye (Avrupa Cepli Bilardolar Federasyonu) bildirdi.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek bilardocular vakit geçirmeden şampiyona için antrenmanlara başladı, hatta tişört, flama, pankart yaptırma gibi hazırlıklar da yapıldı. Ancak, şampiyonanın başlamasına sadece 10 gün kala, bilardoculara federasyon tarafından "gerekli kaynak bulunamadığı için sizi gönderemiyoruz, ancak kendi imkanlarınızla gidebilirsiniz" denildi. Bilardocular ise bazı arkadaşlarının ekonomik durumlarının iyi olmaması sebebiyle şampiyonaya bu şekilde katılmayı kabul etmedi.

Bu gelişmelerin ardından Avrupa şampiyonlukları bulunan sporculardan oluşan milli takım, Slovenya'da devam eden şampiyonada Türkiye'yi temsil edemedi.

Harcırah problemi

Bu arada Federasyonun, Türkiye Şampiyonasında ilk 8'e ödemesi gereken harcırahı da sporculara vermediği öğrenildi. Organizasyonlarda mücadele eden sporculardan katılım ücreti alan federasyonun, Slovenya'ya gönderemediği bilardoculara kişi başına yaklaşık 300-400 lira tutan harcırahlarını da ödemediği bildirildi.

“Bütçe yetmiyor”

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, AA muhabirine Slovenya'daki Amerikan Bilardo Avrupa Şampiyonası'na "parasızlık" nedeniyle katılamadıklarını ifade etti. Kendilerine ayrılan bütçenin büyük bölümünün Antalya'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası'nda kullanılmak durumunda kalındığını belirten Kurugöllü, Almanya'da bugün başlayan 3 Bant Avrupa Şampiyonası'na katılan sporcuların da kendi imkanlarıyla organizasyonda Türkiye'yi temsil ettikleri bilgisini verdi.

İmkanları zorlayarak milli sporcular için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Kurugöllü, “Parasızlıklardan madalyalar çıkarmak istiyoruz” dedi. Almanya'ya giden kafilede başkan Kurugöllü, federasyon temsilcisi Murat Semih Ergun, antrenör Orkun Kurt ile sporcular Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Lütfi Cenet, Ahmet Alp, Adnan Yüksel, Savaş Bulut, Ömer Karakurt, Gülşen Degener, Murat Tüzül, Birol Uymaz, Can Çapak, Hacı Arap Yaman ve Serdar Gümüş yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!