Filmleri aratmayan dolandırıcılığa ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Filmleri aratmayan dolandırıcılığa ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 00:00

Ailesinden miras kalan oto tamirhanesi sahibi M.M.’yi filmleri aratmayan bir plan kurarak dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan 1’i kadın 8 sanığa, 6 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Haberin Devamı

İzmir Bayraklı’da otomobil tamirhanesi bulunan 38 yaşındaki M.M.’ye, bir yakının vefatı üzerine Ankara’daki bazı araziler miras kaldı. İşyerinin yakınındaki kahvenin sahibi S.B. ve H.A., maddi durumunun düzeldiğini öğrendikleri tamirhane sahibi M.M.’ye bir oyun hazırlayarak, dolandırmaya karar verdi.

KADINLA TUZAK KURULDU

S.B., H.A. ve arkadaşları M.A. önce dolandırıcılık olayının senaryosunu hazırladı. Üç kişi, Denizli’de yaşayan B.A.A. adlı arkadaşlarını arayarak “güzel bir kadın” bulup birlikte İzmir’e getirmesini istedi. 3 bin TL’ye anlaşıp beraberinde kız arkadaşı Z.G. ile İzmir’e gelen B.A.A. hazırlanan planı uygulamaya koydu.

EŞİMİ TACİZ ETTİN OYUNU

Hazırlanan plana göre, mini etek giyip tamirhaneye giden Z.G., “Otomobilim arızalandı” diyerek aracını bıraktı. Bir süre sonra içeri giren B.A.A., eşi olduğunu ileri sürdüğü Z.G.’nin tamirhane sahibi M.M. tarafından taciz edildiğini, kendisinin “mafya” olduğunu söyleyerek, “Sizi öldüreceğim, bu dükkanı başınıza yıkacağım” diyerek işyerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

PLANIN İKİNCİ AŞAMASI

Planın ikinci aşamasını uygulamaya koyan S.B. ve H.A. tanıdıkları M.M.’yi, sohbet etme bahanesiyle kahveye çağırdı. M.M.’nin durumu anlatması üzerine, iki kişi, kendilerinin bu olayı çözebileceğini, işyerine gelen B.A.A.’yı tanıdıklarını ve çok tehlikeli biri olduğunu, gerekirse, kendisini koruyacaklarını söyledi. Planlarını adım adım uygulayan şebeke üyelerinden B.A.A., M.M.’yi “Seninle hesaplaşacağız” diyerek verdiği buluşma adresine çağırdı. M.M. de S.B. ile H.A.’yı yanına alarak buluşma yerine gitti. S.B. ile H.A. buluşma yerinde bekleyen B.A.A’yı, M.M.’nin kullandığı otomobile bindirerek, Bornova ilçesinde dağlık bir araziye götürdü. M.M.’ye otomobilde beklemesini söyleyen iki kişi, onun görmeyeceği şekilde yere iki el ateş etti, B.A.A. da kendini yere atıp ölü taklidi yaptı. S.B. ile H.A., B.A.A’yı öldürdüklerini, hemen kaçmaları gerektiğini söyledi. B.A.A’nın öldüğünü sanan M.M. bu kişilerle olay yerinden ayrıldı.

KAN PARASI İSTEMİŞLERDİ

Cesedi yok ettiklerini, kendisi için adam öldürdüklerini söyleyen S.B. ile H.A. sürekli olarak M.M.’den para istemeye başladı. Bir süre sonra da Aydın’da yaşayan arkadaşları M.C.G.’yi çağıran şebeke üyeleri, öldürdüklerini söyledikleri B.A.A.’nın dayısı rolünde, M.M.’nin yanına gönderdi. B.A.A.’nın en son kendi otomobilinde görüldüğünü, olayı bildiğini söyleyerek M.M.’yi korkutan M.C.G., 100 bin TL kan parası istedi. Üç gün sonra ilk taksit olan 50 bin TL’yi alan M.C.G., üç ay sonra da kalan parayı almak için anlaştı.

Haberin Devamı

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYIP POLİSE KOŞMUŞTU

50 bin TL’yi şebeke üyesine veren M.M., tüm araştırmalarına karşın B.A.A.’yla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamayınca, durumu bir yakınına anlattı. Dolandırıldığından şüphelenen E.U. isimli yakını, M.M.’den polise gitmesini istedi. Geçen eylül ayında başvuran M.M.’nin ihbarı üzerine harekete geçen polis, isminin ‘Baran’ olduğunu söyleyen B.A.A.’nın gerçekten öldürülüp öldürülmediğini araştırmaya başladı. Herhangi bir kayıp başvurusu olmamasından şüphelenen Gasp Bürosu dedektifleri, M.M.’ye yardımcı olacaklarını söyleyip dolandıran zanlıların kimliklerini tek tek belirledi. Dolandırıcıların oyununu ortaya çıkaran polis, İzmir, Antalya, Aydın ve Denizli’de düzenlediği operasyonlarla 8 kişiyi gözaltına aldı. İzmir’de yakalanan kahve sahibi S.B. (31), kardeşi S.B. (25), suç ortağı H.A. (29), arkadaşları İ.B. (34), Aydın’da yakalanan M.C.G. (39), sevkedildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebekeye yardım ettiği ileri sürülen 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

“ÖLDÜRÜLDÜ’ DENİLEN ZANLI DENİZLİ’DE YAKALANMIŞTI

Polis ayrıca, öldürüldüğü ve gömüldüğü ileri sürülen zanlı B.A.A.’yı (26) yaşadığı Denizli’de yakalayarak gözaltına aldı. Sevgilisi rolündeki Z.G. (27) isimli kadın da Antalya’da, planı hazırlayan grupta olduğu ileri sürülen M.A. (30) ise İzmir’de yakalandı. Adliyeye gönderilip nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı da tutuklandı. Olayla ilgili olarak 11 zanlıdan toplam 8 kişi tutuklanırken, polis, M.M.’den aldıkları 50 bin TL ve diğer paraları ise harcadıklarını belirledi.

AYRI AYRI CEZALAR

Haklarında, ‘nitelikli yağma’ suçundan İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 8 sanık, hakim karşısına çıktı. Yargılama sonunda, kahve sahibi S.B., kardeşi S.B., İ.B., M.C.G., M.A., B.A.A. ve H.A., 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan H.A., bu olaydan 5 bin lira elde ettiğini bunu geri ödemek istediğini söyleyince cezası 6 yıla indirildi. Diğer sanıklarında cezaları, indirim maddeleri uygulanarak 10’ar yıla düşürüldü. Sanıklardan Z.G. adlı kadın ise 6 yıl cezaya çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!