Dicle’de eğitime 3 gün ‘olay’ arası

Güncelleme Tarihi:

Dicle’de eğitime 3 gün ‘olay’ arası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 00:00

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde pazartesi günü başlayan olaylar, dün de 2 grubun bıçak, taş ve sopalı kavgasıyla sürdü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi’ndeki olayları protesto etti.

Haberin Devamı

Rektörlük, 10-13 Nisan arasında üniversitede eğitim-öğretime ara verdi. Bilge Gençlik Kulübü pazartesi günü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu konferansla ilgili bildiri ve afiş dağıtırken, aralarında PKK sempatizanlarının da bulunduğu karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında taşlı sopalı kavga çıktı. İlk gün 1’i polis 4 kişinin yaralandığı olaylar devam etti. Dün sabah yine aynı gruplar bıçaklı, taşlı ve sopalı kavgaya tutuştu. 4 öğrenci bıçakla yaralandı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın twitter üzerinden Dicle Üniversitesi’ne davet edildiği söylentileri üzerine twitter  hesabından açıklama yaptı. Demirtaş, “Diyarbakır halkını Dicle Üniversitesi’ne davet etmiş değiliz. Yetkili arkadaşlarımızın dışındaki hiçbir çağrıya uyulmamasını rica ediyorum” dedi. Daha sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat, Nursel Aydoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile 15 kişilik partili heyeti kampuse geldi. Ayla Akat ile Nursel Aydoğan fakülte içerisine girerek bir süre öğrencilerle görüştü ve Demirtaş’a bilgi verdi. Bu görüşmenin ardından Akat İle Aydoğan bu kez Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli ile de kısa süreli bir görüşme yaptıktan sonra öğrencilerin otobüslerle çıkacağını bildirdi. Daha sonra yaklaşık 400 öğrenci milletvekillerin eşliğinde belediye otobüslerine bindirilerek konvoy halinde BDP İl Başkanlığı’na getirildi. Burada inen öğrenciler daha sonra dağıldı.

/images/100/0x0/55eb541ef018fbb8f8ba39cc

Haberin Devamı

ODTÜ'DE GERGİNLİK / FOTO GALERİ

ODTÜ’ye de sıçradı

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi’ndeki olayları protesto etti. Grubun, açıklamasının ardından polise taş, demir bilye ve şişe atması üzerine gerginlik çıktı. Çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yüzleri maskeli göstericiler, polislere havai fişekle de saldırdı. Yaklaşık iki saat süren çatışmada polis, onlarca gaz bombası kullanırken, itfaiye ekipleri de Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları’na (TOMA) su takviyesi yaptı. Olayların ardından göstericiler ODTÜ’nün içine girerek dağıldı. - Mert Gökhan KOÇ- Ender BAYKUŞ / ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!