Dicle Üniversitesi'nin gerginliği ODTÜ’ye sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Dicle Üniversitesinin gerginliği ODTÜ’ye sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 20:16

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi’nde çıkan olayları protesto etmek için toplandı. Grubun, polise, taş, demir bilye ve şişe atması üzerine öğrencilere müdahale edildi.

Haberin Devamı

Bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi’nde, iki öğrenci grubu arasında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Peygamber Efendimiz” konulu konferansla ilgili bildiri ve afiş dağıtılması yüzünden çıkan olayları protesto etmek için dün ODTÜ’nün Eskişehir Yolu’ndaki A1 kapısı önünde toplandı. Yaptıkları basın açıklamasının ardından polise saldıran gruba, çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ODTÜ'DE GERGİNLİK / FOTO GALERİ

HAVAİ FİŞEKLE SALDIRDILAR

Yüzleri maskeli göstericilerin polislere havai fişek ile saldırması da dikkat çekti. Yaklaşık iki saat boyunca süren çatışmada polis, onlarca gaz bombası kullanırken, itfaiye ekipleri de Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları’na (TOMA) su takviyesi yaptı. Atılan gaz bombalarından etkilenen bazı ODTÜ’lü öğrenciler ise üniversitenin bulunduğu ormanlık alana kaçmak zorunda kaldı. Olayların ardından göstericiler ODTÜ’nün içine girerek dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!