Angela Merkel Polonya dergisine kapak oldu

Güncelleme Tarihi:

Angela Merkel Polonya dergisine kapak oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni bir fotoğraf kriziyle karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde gençlik yıllarına ait çıplak bir fotoğrafının yayınlanmasının ardından Merkel, bu kez de Polonya'nın ünlü dergisi Uwazam Rze'ye kapak oldu.

Haberin Devamı

Photoshop'ta hazırlanan fotoğrafta üzerindeki çizgili pijama ve kafasındaki bereyle tel örgülerin arkasında duran Merkel toplama kampı kurbanı olarak gösteriliyor. Dergi bu fotoğrafla birlikte "Tarihin Çarpıtılması: Almanlar kendilerini nasıl İkinci Dünya Savaşı'nın kurbanı haline getirdi" manşeti atıldı.

/images/100/0x0/55eb01b0f018fbb8f8a4e999

Polonya'nın saygın dergilerinden olan Uwazam Rze'nin bu kapağı yapmasının sebebi ise Alman ZDF kanalında Mart ayında yayınlanan üç bölümlük belgesel "Our Mothers, Our Fathers"(Annelerimiz, Babalarımız) oldu.

İkinci Dünya Savaşı'nda beş Almanın başından geçenlerin konu edildiği mini filmde Polonyalıların Yahudilere karşı düşmanca tavırlar sergilerken gösterilmesi tepki topladı.

Haberin Devamı

Filmin yayınlanmasını ardından televizyon kanalına şikayet mektubu yazan Polonyalı diplomat Jerzy Marganski filmde gerçeklerin yansıtılmadığını, 200 bin sivil Polonyalının Yahudilere yardım ettikleri için öldürüldüğünü belirtti.

MERKEL DEĞİL MERKELNATOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!