Cem Karaca’lı yanıt: Yatarız zindan bizim

Güncelleme Tarihi:

Cem Karaca’lı yanıt: Yatarız zindan bizim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 00:00

CHP heyetinin Silivri’deki eylemleriyle başlayan tartışma Meclis’e uzandı. Genel Kurul’da polisin gösteri ve yürüyüşlerde orantısız güç kullanmasıyla ilgili önerge üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce şöyle dedi:

Haberin Devamı

- “Ailede şiddet, sokakta şiddet, Silivri’de şiddet, Meclis’te şiddet. Her yanımız tazyikli su oldu. Orada bir hukuk olmadığını, yargılama, adalet olmadığını söyledik. Hakimlere ‘İleride çocuklarınız sokağa çıkamayacak’ dedim. Bu bir tehdit değildir, bu bir geleceğe dair öngörüdür. Menderes’i asan Salim Başol’u da örnek verdim. ‘İleride’ dedim, ‘Sizin çocuklarınız verdiğiniz bu karardan utanacaklar.’ Bu bir tehdit değil ki. Bir çıktık Bülent Arınç’ın açıklaması, ‘Muharrem İnce örgüt elebaşısı gibi’, Bekir Bozdağ ‘Eşkiyalıktır’, Sadullah Ergin ‘Yargıya baskın.’ Başbakan’a Cem Karaca’nın bir şarkısını anlatayım; ‘Namus belasına gardaş yatarız zindan bizim.’ Hiç merak etme, gider Silivri’de yatarız, korkacak halimiz falan yok.

Başbakan’ın bu tavrı yargıya talimattır. Aynı resti BDP’lilere de çekmişti, ne oldu, niye yapamadın. Senin dokunulmazlığın senin olsun, CHP’nin 134 milletvekilinin 134’ünün de dokunulmazlığını kaldırın, size söz veriyoruz, biz hepimiz oy vereceğiz.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN KRALINI BİLİR

Vız gelir tırıs gider. Ölümden öte köy, Silivri’den öte mapushane yok. Onlardan mı korkacağız. Yargıya hakaretin kralını bilir Başbakan. Ben hayatımda hiç hakime, savcıya, mahkemeye hakaretten ceza almadım. Ama Başbakan 89 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan adayı iken seçilemedi, o seçilememenin üzüntüsüyle görevli yargıca hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza paraya çevrildi. Ne çabuk unuttun o günleri.Yargınızdan korkumuz yok. Allah’tan başka kimseden korkmayız biz. Siz Allah’tan değil Amerika’dan daha çok korkarsınız.”       

Soruşturma

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasının önceki günkü duruşması sırasında, cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlattı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharrem İnce, Ali Gündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri ve eyleme katılanlar hakkında “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak” iddiasıyla soruşturma başlattı.

Kınıyorum

Haberin Devamı

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Silivri Cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin, “Bunu ana muhalefet partisi milletvekillerinin yapmış olması, o atmosferi onların sabote etmesi hiç kabul edilemez. Bu yaşananları esefle kınadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!