Kendisi çok kibar birisiydi

Güncelleme Tarihi:

Kendisi çok kibar birisiydi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 00:00

Paris’te 3 PKK’lı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Ömer Güney, kaldığı otele hayat kadını çağırmış. İstihbarat birimlerine bilgi veren “Nefes” takma adlı hayat kadını, “Kendisi çok kibar birisiydi. Bana ‘Yakında herkes benden bahsedecek’ dedi. Bahşiş bıraktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

PKK üyesi 3 kadını öldürdüğü iddiasıyla Paris’te tutuklanan Ömer Güney’in, Türkiye’deki günlerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Avukatının, “Türkiye’ye ideal kadını bulmak için gitti” dediği Ömer Güney’in kaldığı otele hayat kadını çağırdığı, istihbarat birimlerinin hayat kadınının da bilgisine başvurduğu belirlendi. Paris’te 9 Ocak’ta PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesinin ardından  tutuklanan Ömer Güney’in, sık sık Türkiye’ye geldiği ve olaydan 19 gün önce Ankara’da olduğu belirlenmişti. Olaydan sonra MİT ve Polis istihbarat, Güney’in Türkiye bağlantıları için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜLER TOPLANDI

Güney’in Ankara’da kaldığı Ulus ve Çankaya’daki 2 otel ile bilet aldığı tur firması, yemek yediği
lokanta ve kafenin güvenlik kamerası görüntülerine istihbarat birimleri el koydu. İstihbarat birimleri, otel personeli dahil olmak üzere Güney’in görüldüğü yerlerdeki kişilerin de bilgilerine başvurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güney’in Türkiye ziyaretleri ve bağlantılarını incelemek üzere
soruşturma açtı. Savcılık, Fransa ile de bağlantıya geçerek Güney dosyasını istedi. Fransa’da Güney’in dosyası gelmediği için de savcılık henüz somut bir çalışma yapamadı. Ancak MİT ve Polis istihbarat, çalışmalarını bilgi alma üzerinde yürüttü. İstihbarat birimleri Güney’in Türkiye’ye geldiği sırada görüştüğü kişilerin bilgisine başvurdu.

Haberin Devamı

Fransız Liberation gazetesine konuşan Güney’in avukatı, müvekkilinin, geçen yılki Türkiye ziyaretlerini, “Gönlündeki ideal kadını bulmak için” yaptığını öne sürmüştü. Güney’in Türkiye’ye gelişlerinde kaldığı otele hayat kadını çağırdığı ortaya çıktı. Güney’in birlikte olduğu “Nefes” takma adını kullanan hayat kadını, Güney’i tanımadığını, kendisine “0 531 257....” telefonundan ulaştığını belirterek, Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

BENİ KONUŞACAKLAR

“Kendisiyle bir saat karşılığında anlaşmıştım. Kaldığı otele gittim. Çok kibar davrandı. Daha sonra kalmamı istedi ve 3 saat kaldım. İstihbarat ekipleri gelip bilgime başvurunca Ömer Güney olduğunu öğrendim. Kendisi çok kibar birisiydi. Fransa’da yaşadığını ve turistik amaçlı Ankara’ya geldiğini söyledi. Bana iş hayatına ilişkin, ‘çok büyük projelerim var yakında herkes benden bahsedecek’ dedi. Anlaştığımız rakamın üzerinden para verdi, fazladan bahşiş de bıraktı. Bir daha geldiğinde yine arayacağını söyledi.”

Haberin Devamı

2 OTELDE KALDI

Cinayet şüphelisi Güney, Ağustos ve Aralık 2012 tarihinde Paris’ten İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya geldi. Güney Ankara’da biri Çankaya’da diğeri de Ulus’ta iki otelde kaldı. Güney’in Ankara’ya son gelişinde Ulus semtinde bulunan otelde 19-21 Aralık tarihinde kaldığı da belirlendi.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!