Ülker ve THY'den dev satın almalar

Güncelleme Tarihi:

Ülker ve THYden dev satın almalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 19:49

Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding’in iştiraklerinden Gözde Girişim, Derby ve Tokai markalarının sahibi Azmüsebat Çelik Sanayi ile hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve en büyük girişim sermayesi şirketlerinden Gözde Girişim Sermayesi, Türkiye’nin ilk yerli traş makinesi ve çakmak üreticisi olan Azmüsebat Çelik Sanayii ile hisse devir sözleşmesi imzaladı.

İlgili kamu kurumlarından alınacak izinlerin ardından yürürlüğe girecek sözleşmeye göre, şirketin sahibi olan Cansu Ailesi, hisse devri sonrasında da yönetimde kalmaya devam edecek.

Gözde Girişim Sermayesi, büyüme amaçlı finansal yatırımlar portföyüne, kendi alanında en eski ve bilinen markalardan Derby Traş Malzemeleri ve Tokai çakmaklarının üreticisi Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %48,81 oranındaki hisselerini porföyüne dahil etmek üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı. Hisse devir işlemi, hisse alım sözleşmesinde tarif edilen ön koşulların gerçekleşmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşecek.

Haberin Devamı

1987 yılında Cansu Ailesi tarafından kurulan Azmüsebat Çelik Sanayi, 30 yıla yakın süredir Türkiye’nin tek entegre traş bıçağı ve çakmak ekipmanları üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Bünyesindeki Derby ve Tokai markaları için %98 gibi yüksek marka bilinirliğine sahip olan şirket, her iki üründe de pazarının lider oyuncuları arasında yer alıyor. 1987 yılında Japon Tokai firmasının doldurulmayan tip çakmaklarını Türkiye’de üretmeye başlayan grup, daha sonra dünya üzerinde yalnızca Türkiye’de üretilen doldurulan ve taşı değiştirilen tip çakmakların da üretimini yapmaya başladı. 1996 Haziran ayında ise 1940 yılından bu yana üretime devam eden Türkiye’nin tek tıraş bıçağı üreticisi Derby’nin fabrikasını satın alan grup, fabrikayı Tuzla’ya taşıyarak üretimini sürdürdü.
Şirket aile yönetiminde yoluna devam edecek.

Uyguladığı başarılı pazarlama çalışmaları ile piyasarda adından söz ettiren Azmüsebat Grubu, Derby için gerçekleştirilen “Ali Desidero” ve Tokai için gerçekleştirilen “Çakar çakmaz çakan çakmak” reklam kampanyaları ile akıllara kazındı. Türkiye’de geniş ve sadık bir müşteri kitlesi yakalayan grup, 2000’li yıllardan sonra yurtdışına da açılarak, büyüme odaklı vizyonunu devam ettirdi.

Haberin Devamı

Ağustos 2000 ’den itibaren Samurai 3 (oynar başlıklı üç bıçaklı tıraş kartuşu ve makinası) üretimine başlayan grup, ihracat için değişik renklerde Samurai sap üretimine geçti. Ekim 2002’den itibaren  ise,  Samurai 2’li ve 3’lü kullan-at üretimlerine başlandı. Mayıs 2004’te kozmetik birimini devreye alan grup, tıraş kremi  ve tıraş  köpüğü  üretimlerine  de başladı. Grup, Tuzla’daki 45 bin dönümlük arazi üzerinde Tokai Çakmak Fabrikası, Derby Traş Bıçağı Fabrikası ve Kozmetik Fabrikası olmak üzere 3 fabrikada üretimini sürdürüyor.

Gözde Girişim ile Azmüsebat Grubu arasında imzalanan ön anlaşmaya göre, şirketin kurucusu Cansu Ailesi, hisse devrinden sonra da yönetimde kalmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!