BJK'da Demirören dönemi

Güncelleme Tarihi:

BJKda Demirören dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2004 01:19

Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı'nda Yıldırım Demirören 3 bin 272 oyla kulüp başkanlığına seçildi. Diğer adaylardan Fikret Orman 3 bin 110, Erol Kaynar 218, Affan Keçeci de 210 oy aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Yıldırım Demirören, 3 bin 272 oyla başkanlığa seçildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve büyük bir çekişmeye sahne olan seçimde, Demirören en yakın rakibi Fikret Orman'a 162 oy fark atarak Beşiktaş'ın 32. başkanı oldu.
 
Toplam 6 bin 833 kişi oy kullanırken, 22 oy geçersiz, 1 oy da boş çıktı. Diğer adaylardan Fikret Orman 3 bin 110, Erol Kaynar 218, Affan Keçeci 210 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Demirören'i destekleyen üyeler,büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, yeni başkan kısa bir teşekkür konuşması yaptı.
 
Beşiktaşlıları birlik ve beraberliği davet eden Yıldırım Demirören, ''Herkesi yarından itibaren birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Kazanan Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ımızın başarısı için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

SALON KAPILARI KAPATILDI

Abdi Ä°pekçi Spor Salonu'nda gerçekleÅŸtirilen seçimde Kongre Divan BaÅŸkanı Ali Rıza Dizdar, saat 17.00'de salonun kapılarını kapattırırken, giriÅŸ ve çıkışlar engellendi.Â
  Â
Oy kullanma hakkına sahip 10 bin 526 üyeden, toplam 6 bin 940'ının salona gelerek oy kullandığı açıklandı. Oy verme iÅŸleminin tamamlanmasının ardından oy kullanılan 20 sandık teker teker Kongre Divan BaÅŸkanlık Kurulu'nun yer aldığı platforma getirildi. Salonda bulunan ve henüz oylarını kullanmayan kiÅŸilerin de oylarını vermelerinin ardından sayıma geçildi.Â
   Â
BAÅžKAN ADAYLARI BÄ°RLÄ°KTE OTURDU
   Â
Başkan adayları daha önce varılan anlaşma sonucu, kongre salonu kapısı önünde buluşup, salona birlikte girdi. Konuşmalar öncesinde kürsüye gelen başkan adayları birlikte otururken, birbirlerine başarılar diledi. Bu durum salondaki üyeler tarafından alkışla karşılandı.
  Â
Başkan adayları konuşmalarının ardından taraftarlarının bulunduğu bölüme gidip, aileleri ile birlikte oy verme işlemini izledi.
   Â
ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU'NDA GÜVENLİK
   Â
Kongre için Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet güçlerinin yanı sıra özel güvenlik şirketi elemanları da kongrede güvenliği sağlarken, özellikle oy verme işlemi sırasında sandıklara görevliler ve oy atanlar dışında kimse yaklaştırılmadı.
   Â
SEBA'DAN TELGRAF
   Â
Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, telgraf göndererek,kongrenin siyah-beyazlı camiaya hayırlı uğurlu olmasını diledi. Seba'nın telgrafının okunması sırasında salondaki üyeler alkış tuttu.

DEMİRÖREN: BÜYÜK BEŞİKTAŞ'I BERABER YARATALIM

Haberin Devamı

Beşiktaş Kongresi'nde başkanlık için yarışan 4 aday arasından ilk konuşmayı Yıldırım Demirören yaptı. Demirören, Beşiktaşlı olmanın bir gurur ve ayrıcalık olduğunu belirterek, ''Beşiktaş'ımız bir ya da birkaç kişinin arzusuna göre yönetilemez. Beşiktaş'a sahip çıkmanın yolu salonlarda, sokaklarda, stadyumlarda çirkin sloganlar atmak değil, fikir üretmek ve elini taşın altına sokmaktır. Kulübümüzü içine girdiği zor durumdan süratle en iyi şekilde çıkarabilmek için, yıllarca Beşiktaş aşk ve heyecanını yaşayan, yüzüncü yıl şampiyonluğunda alın teri olan kardeşiniz olarak, bu zor şartlarda konularında uzman arkadaşlarımla birlikte Beşiktaş'ımızın yönetimine tecrübemizle talibiz'' diye konuştu.
  Â
Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakmak gerektiğini vurgulayan Demirören, ''Gelin kırgınlıkları, dargınlıkları unutalım, kutuplaşmaları bir kenara bırakıp elele, rakiplerimizin gıptayla izleyeceği büyük Beşiktaş'ı hep beraber yaratalım. Bunu gerçekleştirmek için size ellerimi uzatıyorum, gelin siz de uzatın ellerinizi ve Beşiktaş için kenetlenelim. Başarıların gurur ve keyfini hep birlikte yaşayalım'' diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

KEÇECİ: YÖNETİCİYE DEĞİL, LİDERE İHTİYAÇ VAR

Beşiktaş Kulübü olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adaylarından Affan Keçeci, Beşiktaş'ta bugün yöneticiye değil, lidere ihtiyaç olduğunu söyledi.
  Â
Keçeci üyelere seslenerek, ''Bu ana kadar kongreyle ilgili televizyonlarda izlediğiniz, basında okuduğunuz ve aklınızda yer etmiş tüm haberleri, SMS mesajlarını, billboard ve pankart mesajlarını bir an için unutun. Şimdi gelin gerçekleri konuşalım. Beşiktaş'ımız şu an olağanüstü bir dönem yaşıyor. Bugün yöneticilere değil, lidere ihtiyaç var. Olağan dönemlerde yöneticiler görev yapabilir. Ancak olağanüstü dönemlerde sadece liderler başarılı olabilir'' dedi.
  Â
Camianın birleşmeye büyük bir ihtiyacı olduğunu kaydeden Affan Keçeci, ''Bana hiç kimse birleşmeden söz etmesin. Çünkü bölenler asla birleştirici olamazlar. Oysa camiamızın birleşmeye büyük ihtiyacı var.Bunu ancak ben sağlarım. Beşiktaş'ımız şu anda büyük sıkıntılar yaşıyor. Kamuoyuna yansıyanlar buzdağının sadece görülen kısmı. Emin olun bunun altında çok daha büyük, vahim sorunlar var. Bugün üyelerin bana vereceği bayrak sadece Beşiktaş'a değil, Türk sporuna örnek olacak bir başlangıcın kıvılcımları olacaktır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

KAYNAR: ASIL MESELE CAMÄ°AYI KUCAKLAMAK

Başkan adaylarından Erol Kaynar, asıl meselelerin camiayı birlik içinde adaletle kucaklamak olduğunu, diğer sorunları ve projeleri bunla birlikte çözebileceklerini savundu. 
  Â
Kaynar, camiayı tek yürek ve tek vücut halinde getirmeyi amaçladıklarını belirterek, ''Bu benim öncelikli projemdir. Bölünmüşlüğümüzün verdiği cesaretle Beşiktaş yokmuş gibi pazarlıklar yapılmakta. Bu gururumuzu incitmekte, canımızı acıtmaktadır. Onun için her zamankiden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kimsenin şüphesi olmasın bunu sağladığımızda diğer sorunların üstesinden geliriz'' dedi.
  Â
Transfer için gereken herşeyin yapıldığını söyleyen Kaynar, "birbirinden değerli 3 başkan adayı arkadaşıma başarılar diliyorum'' dedi.

Haberin Devamı

ORMAN: KÄ°MSEYE DÄ°YET BORCUMUZ YOK

Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Fikret Orman, kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin kimseye diyet borcu olmadığını, pazarlık yapmadıklarını ve ilkelerinden ödün vermeden, aday olduklarını söyledi.
  Â
Orman, genel kurul üyelerinin bugün oylarıyla kulübü 3 yıla yakın yönetecek başkan ve yönetim kurulunu belirleyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Şu anda Beşiktaş başkanlığına talip bir kardeşiniz olarak kürsüdeyim. Beşiktaş'ın içinde doğdum, 20 yıllık üyeyim. Şu anda aday olarak bulunabiliyorsam, bu sizlerden aldığım güç sayesindedir. Benim ve arkadaşlarımın kimseye diyet borcu yok, pazarlık yapmadık, ilkelerimizden ödün vermedik. Tutamayacağım en ufak bir söz bile vermedim. İsimler ortaya atarak oy kazanmaya çalışmadım. Teknik direktörümüzü arkadaşlarımla tartıştıktan sonra belirledim. Kendi ayakları üzerinde duran tertemiz bir yönetimiz.''
  Â
Beşiktaş için rüya ve tutkuları bulunduğunu kaydeden Orman, öz değerlerine dayanarak dünya takımı kuracaklarını ve Beşiktaş'ın içinden dünya yıldızları yetiştireceklerini vurgulayarak, ''İlk maçtan itibaren tribünlere zevk verecek futbol takımı kuracağız. Bilgi, tecrübe, maddi güç fazlasıyla bizde var. Ama bunlar önemli değil, bizde Beşiktaş aşkı var." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!