Nigar Uluerer yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Nigar Uluerer yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 08:44

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve Bodrum Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda solunum desteğiyle yaşayan Türk sanat müziğinin unutulmaz isimlerinden 87 yaşındaki Nigar Uluerer bugün saat 02.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Uluerer bugün Gümbet Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Bodrum'da geçirdiği rahatsızlık sonucu 87  yaşında yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği sanatçısı Nigar Uluerer, Bodrum'da  toprağa verildi.

Uluerer için Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nde tören  düzenlendi. Törene Uluerer'in ailesi ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  sanatçı arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.  

FOTOĞRAFLARLA NİGAR ULUERER

Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocadon, bu sene  Türkiye'de çok acılar yaşandığını söyledi.

Uluerer'i annesi gibi sevdiğini dile getiren Kocadon, “Nigar hanım bende  çok farklı yeri olan bir büyüğümdü. Kendisini annem gibi seviyordum. Her zaman  yanımızda olmuştu. Son zamanlarda hayvan severlere vermiş olduğu gönüllü destek,  onları sahiplenmesi çok güzeldi. Bir zamanlar Türkiye'ye damgasını vuran bir  sanatçımızdı. Sanat camiasının ve Bodrum'un başı sağ olsun” dedi.

Uluerer'in arkadaşlarından Rüya Özbilen ise çok üzgün olduklarını  belirterek, “Kendisi ile en son İzmir'deki hastaneden evine geldiği zaman  görüşmüştüm. Hep haberlerini aldık ama yoğun bakımda ziyaret edemedik” diye  konuştu.

Sinema sanatçısı Melek Görgün de Türkiye'nin çok değerli ve önemli bir  sanatçısını kaybettiğini anlatarak, “Yeri doldurulamaz bir kişiydi. Türkiye'nin  başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, öğle namazını müteakiben cenaze namazını  kıldırdı. Arık, cenaze namazından sonra cemaate hitaben yaptığı konuşmada,  Uluerer'in çok önemli bir kişi olduğunu, kendisini kaybetmenin üzüntüsünü  yaşadıklarını ifade ederek, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Daha sonra vatandaşların omuzlarında cenaze aracına konulan Uluerer'in  cenazesi, Karaburgaz Mezarlığında toprağa verildi.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Sanatçının doktoru dün basına yaptığı açıklamada, Uluerer'de akciğerin yanı sıra kalp yetmezliğinin de geliştiğini, yaşının ileri olması nedeniyle akciğer naklinin mümkün olmadığını belirtmişti.

YAŞAMINI SOKAK HAYVANLARINA ADAMIŞTI

10 Şubat 1926 tarihinde Bursa doğumlu sanatçı, 26 yıl önce Bodrum'a yerleşti. Ünlü sanatçı sanatseverleri, 'Alişimin Kaşları Kara', 'Ben Gamlı Hazan', 'Aşkımızın Sonu Yok', 'Bir İnat Yüzünden', 'Böyle Aşktan Hayır Gelmez', 'Fincanı Taştan Oyarlar', 'A Fadimem' ve 'Acı Feryat' adlı sanat müziği eserleri ile hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Sinemada da boy gösteren Uluerer, 'Gümüş Gerdanlık', 'Taş Plaktan Bugüne', 'Cilalı İbo Yıldızlar Arasında', 'Üç Garipler' isimli filmlerde rol aldı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan, yaşamını sokak hayvanlarına adayan, villasındaki 15 kedi ve 10 köpek ile yaşayan Uluerer, geçen 10 Mart 2012 günü, saz heyeti ile şarkı söyledi. Çeyrek asır sonra bir kez daha sanatını icra eden Uluerer, dinleyicileri büyüledi.

HAYVANSEVERLİĞİ İLE TANINIYORDU / Foto Galeri

NİGAR ULUERER'İN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

2009 yılında beyin kanaması geçiren Uluerer, bir süre özel bir hastanede tedavi görmüş ve taburcu edilmişti.

ZEKİ MÜREN'Lİ GÜNLER

/images/100/0x0/55eaca9bf018fbb8f896f9dc

Haberin Devamı

Sanat Güneşi Zeki Müren'in ayrı bir yeri vardı Uluerer'in hayatında. 2000 yılında Hürriyet Gazetesi'nde söyleşisi yayınlanan Uluerer, Müren'le dostluğunu şöyle anlatmıştı:
''Zeki, benim hemşehrimdir, can dostumdur. Tam 35 yıl bu dostluğumuz devam etti. Zeki'nin dostluğu ayrı, işi ayrıydı. İşinde babasını bile harcardı. Bu nedenle hiç aynı sahneyi paylaşmadık, ama hep dosttuk. İstanbul'da Gülizar Gazinosu'nda program yaparken, bitimine iki gün kala Zeki telefonla aradı. O sırada Çankırı'da askerlik görevini yapıyordu. Bana, ‘Nigoş hemen buraya gel, sana çok ihtiyacım var’ dedi. Programımı iki gün önce kesip Çankırı'ya gittim. ‘Nigoş, buranın önde gelen isimlerinden birinin karısı durmadan beni taciz ediyor. Yemeklerde masa altından elimi tutmaya çalışıyor. Duyulursa perişan olurum. Beni bundan kurtar’ diye yardım istedi. Kadından kurtulması için Zeki ile uydurma bir törenle nişanlandık. Dostluğumuz böyle iken, onu bir kere görüp konuşmayanların ortalara atılıp ahkam kesmelerini üzüntüyle izliyorum.''

Haberin Devamı

"ZATÜRRE YÜZÜNDEN HASTANEYE YATIRILMIŞTI"

Nigar Uluerer'in yeğeni Mehmet Uluerer, gazetecilere yaptığı açıklamada, halasının zatürre teşhisiyle hastaneye yatırıldığını belirterek, “Halamı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaklaşık iki ay İzmir ve Bodrum'da tedavi gördü. Son bir aydır buradaydı. Üzüntülüyüz” diye konuştu.

Bodrum Devlet Hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Murat Karamustafaoğlu ise hastanelerindeki tedavi sürecinde Uluerer'in solunum sıkıntısı çektiğini ve akciğer yetersizliği yaşadığını anlattı.

Uluerer'e solunum desteği verdiklerini bildiren Karamustafaoğlu, “Yardımcı antibiyotikler, balgam sökücüler yapıldı. En son solunum cihazından ayırdık ve boğazından kesi yaparak bir tüp yerleştirdik. Solunumunu buradan yapıyordu fakat dün akşam kaybettik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!