Çocuklar kendi kongrelerini yönetecek

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar kendi kongrelerini yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 12:12

Çocuk Vakfı, 14-15 Kasım’da yapılacak I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi için çağrıda bulundu. 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler kongreye katılarak, yetişkinlerle birlikte görüş bildirerek, etkinliği yönetebilecek. Son başvuru tarihi ise 31 Temmuz.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu işbirliğinde, I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi yapılacak. Çocuk Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in Kongre Başkanlığı’nda ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde düzenlenecek kongre 14-15 Kasım’da İstanbul’da organize edilecek.

Yurtiçinden ve dışından çocuk medyası uzmanlarının katılacağı kongre, çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunacağı ve olumlu etkilerinden nasıl yararlanacağına odaklanacak.

Etkinliğe 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler de katılarak medyanın olumlu ve olumsuz etkileri hakkında görüş bildirebilecek. 9-18 yaş grubundakiler sözlü ve yazılı görüş, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve poster türlerinde başvuru yapabilecek. Kongreyi, çocuk ve yetişkin delegeler birlikte yönetecek.

Haberin Devamı

Çocuklar, ‘Ben ve İletişim Araçları’ başlığı altında yapacakları başvurularda, iletişim araçlarının olumlu ve olumsuz etkileri hakkında görüş bildirebilecek. Kongreye gönderilecek sözlü ve yazılı görüş, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterlerin çocuklar tarafından ifade edilmiş, yazılmış, tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. Çocuk görüşünü yansıtmayan ve yetişkinlerin görüş ve yaklaşımlarını içeren başvurular incelenmeye alınmayacak. Kongre çocuk katılımı Çocuk Katılımı Yönergesi’ne göre belirlenecek.

Kongre’nin sonunda  15 çocuk ve 15 yetişkinden oluşacak ve 3 yıl görev yapacak Çocuk ve Medya İzleme Kurulu seçilecek. Kongre kapanış bildirisi çocuk ve yetişkin delegeler tarafından okunacak.

Başvurular 31 Temmuz’a kadar

Etkinliğe son başvuru tarihi 31 Temmuz olarak belirlendi. Başvurular cocukvemedyakongresi@hotmail.com ve info@cocukvemedyakongresi.org elektronik posta adreslerine yapılacak. Sözlü ve yazılı görüş bildirme, fotoğraf, film, karikatür, atölye çalışması, poster başvuru CD’leri, Çocuk Vakfı Kültürevi Zafer Sokağı No:17 34371 Nişantaşı-İstanbul adresine gönderilecek. Başvurular 15 Eylül’de www.cocukvemedyakongresi.org portalında açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!