Rezidanslar baş ağrıtacak

‘MİLYON dolarlık rezidanslar satılamaz‘ ve ‘Turistik rezidanslar sil baştan yenilenecek’ başlıklı Yavuz Karaman imzalı haberleri geçen hafta Milliyet’te ilgi ile okudum.

Haberin Devamı

Haberlerin ağırlık noktası İstanbul ile ilgiliydi.
Ancak ülkemizde ‘turizm’ denince ilk akla gelen yer Antalya’dır.
Keşke ‘rezidans’ çarpıklığı için bir de Antalya’ya ayna çevrilseydi.
Size müteahhit ve işadamı Hüseyin Gündoğdu’nun (Mert İnşaat Turizm AŞ) bir mektubunu aktarmak istiyoruz.
Antalya Kemer’den... /images/100/0x0/55eb60f8f018fbb8f8bd477b
Gündoğdu diyor ki:
“Kemer İlçesi Kiriş mevkiinde 70 dönüm alan üzerine kurulan ‘Kiriş Villapark’ adlı tesisi 2009 yılında ihale ile satın almış bulunuyoruz. Bu taşınmazın imar durumu TTA’dır (Turizm Tesisi Alanı). Milliyet gazetesinin haberleri de imar durumu ‘TTA’ olan alanlarla ilgilidir. İşlenen haberin konusu, ‘İmar durumu TTA olan alanlarda İmar Yasası gereği yapılan yapıların Turizm amacı dışında kullanılamayacağına rağmen bu alanların KONUT olarak kullanılması ile İmar Yasası’na olan aykırılık ve turizmin geleceğine vurulan darbe’ olduğu yönündedir.
Size Kemer Kiriş ‘Villapark’ın bulunduğu yerin resimlerini gönderiyorum; görün, ağlayın.
Antalya’nın en gözde yerinde hileli bir işlem ile (Kemer Belediye Meclis kararı) kat irtifakı kurdurulmuş ve inşaat ruhsatında bağımsız bölüm sayısı ‘1’ olan Belediye Meclisi kararı ile bağımsız bölüm sayısı yasadışı bir şekilde ‘101’ bölüme ayrılmış ve bunun sonucunda da bu 101 bölümün büyük bir kısmı 99+99 yıl olarak kiralanarak bu kiralama sözleşmeleri tapuya da şerh edilmiştir. İnşaat ruhsatındaki bağımsız bölüm sayısı ise halen ‘1’dir, ilgili alan şu anda inşaat halinde görünmektedir.

Haberin Devamı

BAKANLIĞIN GENELGESİ

Yapılan bu hileli işlemin kaldırılması için belediyeye başvursak da, bugünkü aynı yönetim o günkü işlemi yapan aynı yönetim olduğu için bu aykırılığı gidermemiştir. Ne var ki, Çevre ve Şehircilik Bakanı imzasıyla 29.01.2013 tarihli bir genelge yayınlanmış ve ülkedeki bu imar hilelerine son verilmesini ve zaten mevcut olan yasaların ve yaptırımların uygulanması için gereğinin yapılması istenmiştir.
2634 sayılı Turizm Teşvik Yasası ile 3194 sayılı İmar
Yasası kamu düzenini ilgilendirmektedir. Yasaların aleni olarak ihlal edildiğini belgelediğimiz alanın turizme kazandırılması, ülke menfaatini de ilgilendirdiğinden konunun zatıaliniz tarafından resimleri ve belgeleriyle işlenmesinde kamu yararı bulunduğuna inanıyor ve saygılarımı sunuyorum.”
Hüseyin Gündoğdu böyle bir müteahhit ve işadamıdır.
Açıkça ortaya çıkıp doğruları söylemektedir, geçmişte yaptığı gibi... Bu iktidar döneminde müteahhitlik yapmıyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“(Açılım konusunda) Başbakan Erdoğan’ın tutumu bellidir. Ne yapıyorsa, tersini söyler. Ne söylüyorsa, tersini yapar. Bu Başbakan Erdoğan’ın şifresidir.”
(AKP’nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener)

TT’de köle gibi çalıştırılıyoruz

TELEKOM çalışanı bir okurumuz şikayetlerini anlatıyor: “Gerçekten ciddi ve insanın içini acıtan bir durumdan size bahsetmek ve sesimizi duyurmamız için çabalamaktayım. Türk Telekomünikasyon A.Ş. sizin de bildiğiniz gibi Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından birisi ve Türkiye çapında binlerce alt bayisi bulunmakta. Bu bayilerinin de istihdam ettiği işçi sayısını takdir edersiniz ki hatırı sayılır miktardadır. Yine bu bayilerin çalışma saatlerini Türk Telekom belirlemekte ve günde 11 saat hafta da 6 gün olarak düzenlemekte. Bu çalışma saatleri iş kanununa kesinlikle uymamakta ve hatta fazlası ile aşmaktadır. Bu çalışma saatleri ile çalışan emekçiler ise asgari ücret almakta, çalıştıkları fazla mesaileri ise kesinlikle alamamaktadır. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza bir e-posta gönderdim. Fakat dikkate alınmayacağını düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti iş kanunu Türk Telekom A.Ş. ye işlemiyor sanırım ki bunu bayilerine bir de duyuru ile bildirebilmişler. İşsiz kalma durumunda çoook büyük bir maddi sıkıntıya düşeceğimden kendimi deşifre etmek istemiyorum.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Büyükerşen’e Cumhuriyet Ödülü

ÇYDD’nin, 7. Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’nün, Cumhuriyet’in temel değerlerinin korunması, laiklik ve siyasi yaşamında ilkeli duruşu, örnek bir siyasetçi olarak eğitim, sanat ve şehircilik konusundaki çağdaş projelere verdiği önem ve katkılarından dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildiğini, bu konudaki törenin 10 Nisan’da Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapılacağını... CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın, T.C. ibaresinin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nca kaldırılması nedeniyle yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na “Bunun sebebi nedir? Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmet konusunda en yaygın kurumu olan Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir uygulamaya gitmesi sizce doğru mudur? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” diye sorduğunu...

Haberin Devamı

İSKİ ve Kilsan

İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir’e sormuştuk... Işıklar Köyü ve Göktürk bölgesinde, Kilsan (eski Ekmekçioğlu) tuğla fabrikasının Işıklar deresinin islahındaki harcamaların kim tarafından karşılandığı sorusuna İSKİ’den yanıt geldi.
‘Projenin ‘AVrupa Yakası 2006 Yılı 5.Kısım Atıksu Kanalı, Yağmursuyu Kanalı, ve Dere İslahı İnşaatı’ çercevesinde Göktürk’te kadastral sorunu bulunmayankısımlarda yaklaşık 4 km tek taraflı taş pere inşa edildiğini belirtilerek “Ancak Kilsan fabrikasının bulunduğu yeri de kapsayan bölgede atıksı hatlarının dere sağ ve sol çift taraflı inşa edilmesi nedeniyle atıksı kollektörünün korunması amacıyla çift taraflı taşpere inşaatı gerçekleştirilmiştir. Işıklar köyüne mansap teşkil edecek atıksı toplama kolektörü ve dere güzergahının fabrikaya ait parsellerden geçmesi ve kamulaştırma zorunluluğu gerekmesi nedeniyle fabrikadan muvafakat alınarak kamulaştırma bedeli ödenmeden imalatlar tamamlanmıştır. Işıklar köyünün atıksu altyapısı tamamlanmıştır. İşin bedeli yaklaşık 11 milyon TL olup, habere mevzu kısımdaki işlerin bedeli 600 bin TL’dir.”

Haberin Devamı

Ayvalık Belediyesi’nin Cunda’da yapacağı çok iş var

AYVALIK Cunda’da yaşayan emekli bir insanım. Burada sokak hayvanları ile ilgili bir sorun yaşanıyor. Ayvalık’ın mahallesi olan Cunda’da yerli halk koyun-keçi besliyor. Her baharda bunların yavruları oluyor.
Yavruların sokak hayvanlarından korunması için cadde ve sokaklara zehirli yiyecek bırakılıyor. Bu yüzden her bahar sokak köpekleri ve kediler zehirlenip ölüyor. Çevre ilçe ve beldelerden toplanan hayvanlar da burada çok restoran olduğundan yemek artıklarından beslensin diye getirip Cunda’ya bırakıyorlar. Belediyenin imkanları sınırlı olduğundan bu hayvanları toplayıp  barınağa taşıyamıyor. Bu sorun yıllardır devam edegeliyor. Sokaklara zehirli yiyecek atılması insan sağlığı açısından da çok tehlikeli. Lütfen bu konuya yetkililerin ve hayvan severlerin dikkatini çeker misiniz.
Yalçın GENCAY

Yazarın Tüm Yazıları