Zehir tacirlerinin ölüm oyununu bozan polis İsa

Güncelleme Tarihi:

Zehir tacirlerinin ölüm oyununu bozan polis İsa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 00:00

İsa Altun, hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adamış 24 yıllık bir polis. Polis İsa, yıllar boyunca tanık olduklarını “Kod Adı Beyaz Ölüm” kitabında topladı.

Haberin Devamı

POLİS memuru İsa Altun 19 yıl önce Gaziantep Narkotik Büro’da çalışırken, Mehmet ismindeki bir eroin bağımlısıyla arkadaş oldu. Arkadaşını zehir tacirlerinden kurtarabilmek için elinden ne geliyorsa yaptı ancak sonuç alamadı. Bir parkta uyuşturucudan ölen Mehmet’in, İsa Altun’dan tek isteği uyuşturucunun zararlarının herkese anlatılmasıydı. İsa Altun arkadaşının vasiyetini, tüm yaşantısını uyuşturucuyla mücadeleye adayarak yerine getirdi.

YILIN POLİSİ SEÇİLDİ

Okullarda seminerler verdi, karikatür ve resim sergileri açtı. İlk kitabı “Bir Kereden Çok Şey Olur”, 1999’da 160 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu (JCI TOYP) tarafından “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı Ödülü” aldı. 2000’de dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, İsa Altun’u “Yılın Polisi” seçti.

GERÇEK HİKÂYELER

Okullarda halen uyuşturucuyla ilgili seminerler veren İsa Altun, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ikinci kitabı “Kod Adı Beyaz Ölüm” de uyuşturucunun mahvettiği kişilerin gerçek hikâyelerini anlattı. “Bir gence bile ulaşıp kurtarabilirsem ne mutlu bana” diyen Altun kitapta bağımlılığın tüm boyutlarını aşamalı olarak kaleme aldı.

Haberin Devamı

Fare zehirli eroin

Kokain bağımlılarının yaygın inancına göre, uyuşturucu burunda kanama yaparsa kalitelidir. Oysa ki birçok zaman uyuşturucunun içine blenderdan geçirilmiş floresan parçaları kattıklarını biliyoruz. Bu camlar burundaki kılcal damarları kesiyor ve kanatıyor. Bağımlı böylece uyuşturucunun iyi olduğuna inanıyor.
Eroin ve fare zehirinin renkleri aynı. Zehir sudan ucuz. Bu iki maddeyi birbirine karıştırıyorlar. Böylelikle daha fazla madde satışı yapıyorlar.

İç çamaşırı koleksiyonu

Gaziantep’te görev yaparken sokak satıcılarından birini takip ediyorduk. Gözaltına almak için evine operasyon düzenledik. Evde yaptığımız aramada yüzlerce iç çamaşırı bulduk. Kadın iç çamaşırları da vardı. Oysa ki adam yalnız yaşıyordu. Bunları nereden bulduğunu sordum. Bağımlılar uyuşturucu alabilmek için iç çamaşırlarını bile bu adama veriyormuş. O da bu iç çamaşırlarını biriktirmiş.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!