Hedef Türkiye destekli liderlik

Güncelleme Tarihi:

Hedef Türkiye destekli liderlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 00:00

Audi, bugüne kadar sır gibi sakladığı A3 sedan modelini ilk kez New York’ta, Türkiye’den 5 gazetecinin de aralarında bulunduğu 33 kişiye tanıttı. Eylül ayında piyasaya çıkacak bu modelle dünya pazarında liderliği hedefleyen Audi, bu hedefte Türkiye satışlarına çok güveniyor.

Haberin Devamı

DÜNYA otomotiv satışlarında ‘sedan’ modellerin oranları hızla artarken, son dönemde özellikle lüks sınıfta krize karşı küçük sedan atağı da dikkat çekiyor. Türkiye, İspanya, Almanya gibi sedan pazarlarının yanı sıra Çin, ABD ve Rusya gibi ülkelerde bu segmentin sürekli büyümesi, dev markaların iştahını kabartıyor. Mercedes’in A Serisi’nin sedan versiyonu olan CLA modelinin ardından Audi de en çok satan modeli A3’ün ilk kez sedan versiyonunu üretti. A3 Sedan, lüks sınıfta dünya liderliği hedefleyen Alman markanın en büyük silahı olurken, tam bir sedan pazarı olan Türkiye ise bu hedefte önemli koz olacak.

YILDA 6 BİN 500 ADET

Audi’nin sır gibi sakladığı otomobil, dünyada ilk kez New York’ta Türkiye’den 5 otomotiv gazetecisinin de yer aldığı sadece 33 kişiye gösterildi. A3 Sedan’ın dünya lansmanı Nisan ayı sonundaki Şanghay Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek. Sedan otomobil Eylül ayında Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak. Doğuş Otomotiv-Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro,  “Bu sınıfta ilk kez yer alacağımız A3 Sedan’la birlikte A3 satışlarımızın yüzde 70’i sedan olmasını öngörüyoruz. 2013’ün son 4 ayında bin 500 adet, tam yılda 6 bin 500 adet A3 Sedan satmayı hedefliyoruz” dedi. A3 Sedan’ın Avrupa’daki en büyük pazarlarının Almanya, Rusya, İngiltere ve Türkiye olacağını ifade eden Bottaro, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

AVRUPA’DA SINIF ATLAMA

“Dünyada sedan talebi hızla büyümeye başladı. ABD ve Çin’de lüks sınıfa giriş sedanla gerçekleşiyor. Avrupa’da lüks sınıfa giriş hatchback modellerle sınıf atlama ise sedanla gerçekleşiyor. A3 üretiminin yüzde 50’si sedan, yüzde 50’si 3 ve kapı hatchback olacak. A3 Sedan’ın pozitif etkisiyle bu yıl satışlarımızı 13 bin adetten 15 bin adede çıkaracağız. 2014’te 20 bin adedi aşacağız. Krizde satışları daralan İspanya’yı yakalayıp Avrupa’da ilk 5 büyük ülke arasına girebiliriz. Onlar hızla düşerken biz hızla büyüyoruz.”

Lüks otoda en agresif ülkeyiz

AUDI Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, Türkiye’de lüks otomobil pazarının düşük vergi dilimine giren 1.6 litre motorlu modellerle büyüdüğünü belirterek, “2012’de lüks sınıf satışları 50 bin adet oldu. Toplam satışlardan aldığı pay yüzde 9’a ulaştı. 2013’te yeni modellerin rüzgarıyla lüks sınıfta satışlar 55 bin adedi bulur” dedi. Avrupa Bölgesi’nde daralmanın devam ettiğini ekleyen Bottaro, lüks sınıfta Türkiye’nin Rusya ile birlikte en agresif büyüyen ülkeler olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

A3 Sportback’ten 2 bin euro pahalı olacak

AUDI, A3 Sedan ile dünyanın en çok satış yapılan sınıfı olarak nitelendirilen kompakt sedan segmentinde yerini alıyor. Gino Bottaro, A3 Sedan’ın başlangıç fiyatının kardeşi Sportback’ten yaklaşık 2 bin euro daha fazla olacağını belirtrek, “Otomobilin satış etiketi yaklaşık 30 bin eurodan başlayacak” dedi. Klasik bir sedan ile coupe arasında tasarıma sahip A3 Sedan’daki tornado çizgisi, tüm yan tasarım öğelerini öne çıkarıyor. Dört kapılı model, 2.64 metre dingil mesafesine ve 4.46 metre uzunluğa sahip. Yan eşiklerin diğer iki A3 modeline göre daha keskin hatlara sahip olduğu A3 Sedan’da yan yüzeylerdeki yoğun tasarım öğeleri dikkat çekiyor. A3 Sedan 1.80 metrelik genişliği ve 1.42 metrelik yüksekliği ile A3 Sportback’ten 11 mm daha geniş ve 9 mm daha alçak. Tamponlar, hava girişleri, tek çerçeveli ızgara ve kaputta yer alan bağımsız hatlar, A3 Sedan’ın tasarımını açık şekilde ifade ediyor.Arka kısmında bagaj kapağına entegre edilen spoyler ve farlar, aracın yatay çizgilerini vurguluyor.

Haberin Devamı

S3 Sedan da yolda geliyor

AUDI A3 Sedan’da mevcut A3 ailesinde yer alan bütün motor seçenekleri yer alacak. Araçtaki 1.6 litrelik TDI motor 105 hp güç ve 250 NM tork üretiyor. 0’dan 100 km/sa hıza 10,9 saniyede ulaşan motor 195 km/sa maksimum hıza sahip. Ortalama yakıt tüketimi km başına 3.9 lt olan bu motor seçeneğinin CO2 emisyon değeri ise 102gram/km. A3 Sedan’ın 1.4 TFSI motorlu versiyonu ise 140 hp güç ve 250 Nm tork üretiyor. Audi, yeni sedan model serisinin lansmanından bir kaç ay sonra, bu sınıftaki en üst modeli, 280 beygir güç üreten 2.0 TFSI motorlu S3 Sedan’ı piyasaya sunacak. 380 Nm tork sağlayan model, 0’dan 100 km/sa hıza S tronic şanzımanla 4.9 saniyede ulaşıyor. Elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/sa’lık maksimum hıza sahip S3 Sedan, 100 km’de ortalama 6.9 lt-7.0 lt arasında yakıt tüketiyor ve km’de 159 gr-162 gr arasında CO2 emisyonu değerine sahip. Gövdesi 25 mm daha alçak olan S3 Sedan görsel olarak da; tamponlardaki değişiklikler, tek çerçeveli ızgarası, hava girişleri, dış ayna yuvaları, yan eşikler ve arka spoyler ile ayırt ediliyor.

Haberin Devamı

DİĞER OTOYAŞAM HABERLERİ:

39 bin liralık ADAM

BİR otomobil bir çok kişilik, sloganıyla tanıtılan Opel Adam, Türkiye’de satışa sunuldu. Jam - Glam - Slam olmak üzere üç farklı model seçeneğiyle satışa çıkan ADAM, 70 beygir güç üreten 1.2 lt benzinli motora sahip. Tüm modellerde beş ileri manuel şanzıman ile yakıt tasarrufu sağlayan Start/Stop teknolojisi sunan ADAM, 39 bin TL. den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Pek çok kişiselleştirme özelliği ve tasarımı ile ön plana çıkan ADAM, çift renk tavanı, 3.7 metrelik uzunluğu ve 1.7 metrelik genişliği ile dikkat çekiyor. Tüketicilerin, kişisel tarzlarını yansıtabilecekleri, kişiselleştirilmiş bu 3 farklı trim tüketiciye 3 tavan rengi, farklı iç mekan renkleri, dekorlar ve çeşitli LED aydınlatma seçenekleri ile sunuyor. Araçta yeni nesil park pilotu, gibi yenilikçi sistemlere de yer veriliyor.

Haberin Devamı

2 uçta 2 fuar

GEÇTİĞİMİZ hafta otomotiv sektörüne yön veren iki dev ülkede çok önemli iki otomobil fuarı düzenlendi. New York Otobil Fuarı, birbirinden çarpıcı yeni modellerle otomobil severler için kapılarını açarken, dünyanın bir diğer ucundaki Güney Kore’de de Seul Otomobil Fuarı, otomobil meraklılarını ağırladı. 7 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan New York Otomobil Fuarı’nda, ABD’de satışa sunulacak yeni modeller tanıtılırken, 7 bin basın mensubunun görev yaptığı fuara ilgi yoğundu. Fuarın New York ekonomisine de 250 milyon dolarlık gelir sağlaması bekleniyor. Cadillac CTS, Audi A3 Sedan, Jepp Cherokee, Camaro SS ve Z/28 gibi modellerin ilk kez sergilendiği fuarda en çok konuşulan ise James Bond oldu. James Bond’un yıldızı Daniel Craig, Land Rover’ın yeni modeli Range Rover Sport’u, podyuma kadar getidi. 1 dakikalık videoda aracı New York sokaklarından fuar alanına kadar getiren Craig’in bu kadar çok konuşulmasının nedeni ise, bir kaç dakikalık tanıtım için 1 milyon dolar gibi bir ücret alması oldu.

SEUL’DE HYUNDAI-KIA ŞOV

Dünyanın diğer ucundaki Seul Otomobil Fuarı’nda ise, Avrupa ve Amerika kıtasını fetheden Güney Koreli üreticilerin şovu vardı. Kia ve Hyundai başta olmak üzere markanın yeni ve gelecekte üreticilecek bütün neredeyse modelleri sergilendi. Hyundai’nin HND-9 konsepti ve Fransız moda şirketi Hermes tarafından iç mekanı yeniden tasarlanan Equus modeli fuarın yıldızlarını oluşturdu.

Dünyada da birinci

MART ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa’da yılın otomobili  seçilen yeni Golf, bu başarısını dünyaya taşıdı. Golf, New York Uluslararası Otomobil Fuar’ında ‘World Car of the Year’ (WCOTY) ödülünü de alarak dünyanın en iyi otomobili seçildi. Kazanılan ödülle ilgili açıklama yapan Volkswagen AG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Martin Winterkorn, ödülün Golf’ün tüm dünyada kendi başına bir sınıf olmaya devam ettiğinin en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Golf’ün sadece verimliliği ve çevre dostu özelliği açısından değil, birçok özelliğiyle sınıfının belirleyicisi olduğunu söyleyen Winterkorn, önümüzdeki tarihlerde Golf’ün plug-in hibrid ve yüzde 100 elektrikli versiyonlarının da tanıtılacağının bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!