İsrail doğalgaza kavuştu

Güncelleme Tarihi:

İsrail doğalgaza kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 01:52

İsrail, Akdeniz'de kurduğu ve ülkenin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığını azaltmasında büyük rol oynayacak Tamar kuyusundan çıkardığı doğalgazı, ilk kez borularla İsrail'e aktardı.

Haberin Devamı

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binyamin  Netanyahu'nun, “Bu İsrail ekonomisi için önemli bir gündür. Özgürlük bayramında  enerji bağımsızlığında önemli bir adım attık. Doğal gaz sektöründe son on yılda  ilerleme kaydettik, bu tüm İsrail ve İsrail halkı için iyi olacak” dediği  belirtildi.

Tamar kuyusunu işleten firmanın Genel Müdürü Yitzhak Tshuva ise çıkarılan  doğalgazla elektrik üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 50 düşeceğini tahmin  ettiklerini ifade etti.

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Tamar gazının akışından  dolayı firmayı tebrik etti. Peres İsrail Başhahamı Shloma Amar ile görüşmesi  sırasında, “Doğalgazın Şabat günü akıtılması hataydı” diyerek Yahudilik  değerlerinin korunması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Peres doğalgaz akışının önemine de değinerek, doğalgazın gelecekte İsrail  ekonomisi açısından büyük öneme sahip olacağına dikkati çekti.

İsrail çıkardığı gazın 2020 sonuna doğru bir bölümünü ihraç etmeyi  planlarken, enerji uzmanları Akdeniz;de bulunan Tamar kuyusunun ülkenin 40 yıllık  doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını tahmin ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!