Ankara’nın yeni incisi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın yeni incisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 00:00

Başkent’in son yıllardaki gözde merkezlerinden İncek, yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Emlak ve gayrimenkul uzmanı Salim Taşçı, “Bölgenin değeri gün geçtikçe artıyor. Artık Başkent’in bir incisi var” dedi. Ankara’nın son yıllarda inşaat sektöründe yaptığı atılımlar, bir çok firmanın Başkent’e yatırım yapmasını sağladı. Bu atılım ardından firmalar kendilerine en çok kâr ettirecek bölgelerin arayışına girerken, özellikle İncek, müteahhitlerin iştahını kabartıyor. Başkent’in yoğun trafiğinden uzak, çeşitli özel okulları ve üniversite kampüslerini içinde barındıran İncek, yatırımcılar arasında, “Ankara’nın Manhattan’ı” olarak anılmaya başlandı.

DİKKAT ÇEKİYOR

Başkent’in emlak ve gayrimenkul uzmanlarından Salim Taşçı, İncek bölgesinin yıldızının 25 yıl önce parlamaya başladığını belirterek şunları söyledi:
“Birçok şehirde olduğu gibi Ankara’nın da cazibe merkezleri artık değişti. 25 yıl önce adı bile okunmayan İncek, şimdilerde Başkentli müteahhitlerin de, yatırım amaçlı arsa almak isteyenlerin de dikkatini çekiyor.

MERKEZE YAKIN

Haberin Devamı

İncek’in tercih edilmesi için çok fazla neden var. Örneğin bir merkez olarak düşünüldüğü zaman trafik yoğunluğu çok az. Merkeze ulaşmak isteyen bir vatandaş hiç trafiğe takılmadan rahatça ulaşımını sağlayabiliyor. Bunun yanında kendi içinde hastanesi okulu, polikliniği, kolejleri var. Ayrıca bölge diğer emsallerine göre iyi yapılaşmış.

ZEMİNİ  SAĞLAM

Ankara, Marmara Bölgesi ve diğer fay hattı üzerindeki bölgeler kadar olmasa bile deprem riski taşıyor. Deprem derecesi düşük diye olmayacak anlamına gelmez. İncek’in zemini çok sert ve böyle bir deprem durumunda en az hasar burada olur. Bölgenin tercih edilme nedenlerinden birisi de doğal klima özelliği barındırması. Bu yüzden köy havası seven bir kesim İncek’i tercih etti.

DAHA DA ARTACAK

İncek’te genel olarak tek katlı köy evi stili evler ve villalar hakim. Bu evlerin fiyatları milyon dolarlarla ifade ediliyor. Son yıllarda ise çok katlı binalar da yükselmeye başladı. Büyük projeler adım adım ilerliyor. Bu evlerin metrekare taban fiyatı  ve tavan fiyatı gün geçtikçe artıyor. Daha da artacak gibi."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!