Hocaların hocası son yolculuğuna uğarlandı

Güncelleme Tarihi:

Hocaların hocası son yolculuğuna uğarlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2013 00:00

Önceki gün hayatını kaybeden Prof. Dr. Erdoğan Alkin'in cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Erdoğan Alkin önceki gün Acıbadem Fulya Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Ekonomi dünyasında "hocaların hocası" olarak tanınan Alkin'in cenaze töreni bugün Teşvikiye Camii'nde yapıldı. Cenaze namazı öncesi, Prof.Dr. Erdoğan Alkin'in oğlu Kerem Alkin ve Emre Alkin, eşleri ve çocukları ile taziyeleri kabul etti. Başsağlığı dilemek için törene katılanlar uzun kuyruklar oluşturdu. Aile öğlen ezanına kadar taziyeleri kabul etti. Öğlen namazının ardandan ise cenaze namazı kılındı. Daha sonra Alkin'in naşının bulunduğu Türk Bayrağı'na sarılı tabut dualar eşliğinde cenaze arabasına götürüldü. Prof. Dr. Erdoğan Alkin'ın naaşı Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.


ARKİN'E SON GÖREV / FOTO GALERİ

İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN TANINMIŞ İSİMLER DE KATILDI

Haberin Devamı

Cenaze törenine eski başbakan Tansu Çiller, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir çok dernek ve oda başkanıyla, iş dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cenazede Prof. Dr Erdoğan Alkin'i tanıyan bir çok akademisyen ve Alkin'in bazı öğrencileri de yer aldı.

ÖĞRENCİSİ OKTAY VURAL "HOCALARIN HOCASIYDI" DEDİ

Üniversite yıllarında Prof. Dr Erdoğan Alkin'den öğrencisi olduğunu söyleyen Oktay Vural, öğrenciliği döneminde Alkin'den derslerini çok sevdiğini belirterek " Hocaların hocasıydı. Gerçekten bir öğrenci olarak ondan ders alma şerefine nail olduğum için kendimi mutlu hissediyorum. Allah gani gani rahmet etsin. Güzel anılarımız oldu. Öyle bir ortam içerisinde Sayın Erdoğan Alkin'in dersini kaçırmak istemezdik hiçbir zaman. İktisat normalde sıkıcı bir ders olarak bilinir ama, onunla dersler keyif alacak bir şekildeydi. O bakımdan iktisatta önemli iz bırakış, çok değerli bir şahsiyetti. Gerçekten kendisine rahmet diliyorum" dedi.

ÇİLLER "HEPİMİZİN HOCASIYDI"

Eski Başbakan Tansu Çiller ise Prof. Dr. Erdoğan Alkin ile eğitim hayatında tanışmadığını ancak başbakanlığı döneminde sıkça görüştüklerini belirtti. Çiller "Profesör Alkin hepimizin hocasıydı. Ben hiç öğrencisi olmadım ama, bir çok panelde birlikte Türkiye'nin meselelerini konuştuk, tartıştık. Her zaman çok olumlu bir yaklaşımı vardı. Sadece ekonomi ve Türkiye'nin meselelerine değil insan ilişkilerinde de olumluluğunu sürdürdü. Talebeleriyle birlikteliğini gördük. Mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN ARKİN YAŞAYACAKTIR

Numan Kurtulmuş ise Prof. Dr. Erdoğan Alkin'in önemli bir akademisyen olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, "Mekanı cennet olsun. Hem eserleriyle hem geride bıraktıkları öğrencileriyle Erdoğan Alkin zaten yaşayacaktır. Tam manasıyla yaşayacaktır. Yerinde rahatlıklar diliyorum, nur içinde yatsın mekanı cennet olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!