Çeşme, emlak fiyatlarında 3 büyük ili geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Çeşme, emlak fiyatlarında 3 büyük ili geride bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 16:26

TÜRKİYE genelinde yapılan bir araştırmaya göre İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki yıllık emlak fiyatları artışı, İstanbul ve Ankara’yı geçti, İzmir ortalamasının ise iki katından fazla değer kazandı.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık kuruluşu Realty World’un, Türkiye çapında yaptığı araştırmaya göre, Çeşme’de konut fiyatları bir yılda yüzde 23 değer kazandı.

Ülke genelindeki toplam 31 bin 240 satılık ve 12 bin 411 kiralık gayrimenkulün fiyatı incelenerek oluşturulan verilere göre, bir yıl içerisinde emlak fiyatlarında İstanbul’da ortalama yüzde 13, Ankara’da yüzde 8, İzmir’de ise yüzde 10 artış meydana geldi. Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’deki emlak fiyatları artışı ise Türkiye’nin en büyük 3 kentinin de ortalamasını geçti, ilçesi olduğu İzmir’in artış oranının iki katından fazla oldu.

Araştırmaya göre, İzmir’de Çeşme’den sonra en yüksek konut artışı yıllık yüzde 17 ile Güzelbahçe olurken, onu yüzde 14 ile Narlıdere izledi. Çeşme’de konutların metrekare ortalama satış fiyatı 3 bin 273 lira, kiralık evlerin metrekare fiyatı ise 161 liraya kadar çıktı. İzmir’deki ikinci değerli konutların bulunduğu Narlıdere’de konut metrekare satış fiyatı 2 bin 237 lira, Güzelbahçe’de ise 2 bin 178 lira olarak kaldı.

’ALTYAPI VE TURİZME VERDİĞİMİZ ÖNEMİN MEYVESİ’

Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, kendi döneminden önce ilçenin kronikleşen, haftalarca kesik kalan su ile olmayan kanalizasyon altyapısı yüzünden yaşanan sıkıntıları çözdükten sonra ilçedeki konut fiyatlarının hızla yükseldiğini söyledi. 4 dönemdir başkanlık görevini yürüten Tütüncüoğlu, "Çeşme’de sadece geçen yıl 33.5 milyon liralık yatırım yaptık. Bu miktarın yarısından fazlası altyapıya harcandı. Yükselen emlak değerleri ve her geçen gün artan marka değerimiz ile altyapı ve turizme verdiğimiz önemin karşılığını, çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz" dedi.

Türkiye genelinde ilk önce konut yapıldığını, ardından kalan dar alanlara, yol ve sosyal donatı tesisleri kurulduğuna dikkati çeken Başkan Tütüncüoğlu, bunun yanlış olduğunu söyledi. Çeşme’de konutlar daha yapılmadan yol ve altyapının oluşturulduğunu belirten Tütüncüoğlu, "Çalışmalarımız her araştırmada etkisini gösteriyor. İlçede 10 yıl önce 10 bin liraya satılan arazilerin değeri, 400 bin lira oldu. Bu gelişmeler hem Çeşme’ye yatırım yapanların rantını hem de burada yaşayanların ekonomik gelirini artırıyor. Doğru yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TOKİ KONUTLARI DENGEYİ BOZAR"

Başkan Tütüncüoğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin Çeşme’de yapmayı plaladığı 4 katlı, yoğunluğu izin verilenin 5 katı olan konutların, ilçedeki tüm dengeleri alt üst edeceğini savundu. Tütüncüoğlu, "Korumak için mücadele ettiğimiz doğayı, klimayı ve kent dokusunu bozup, Çeşme’nin marka ve gayrimenkul değerini düşürür" dedi.

Haberin Devamı

Çeşme, emlak fiyatlarında 3 büyük ili geride bıraktı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!