Sosyal paylaşıma kurban gitmeyin

Son yıllarda yaygınlaşan sosyal paylaşım siteleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek popüler hale geliyor. Sosyal paylaşım ağı kullanımının yaygınlaşması sonucunda özellikle yakın ve mahrem ilişki yaşayan çiftlerde ve evliliklerde sorunlar artmaya başladı.

Haberin Devamı

 Boşanma dilekçelerinde, eşler birbirini sosyal ağlarda kaçamak yapmakla, eski sevgilileriyle görüşmekle ya da sosyal ağ paylaşım sitelerine dalıp birbirlerini unutmakla suçlarken, sosyal paylaşım sitelerinin kurbanı olmamanız için altın değerinde öneriler:
1-Şüphelenen kadın ya da erkek durumu görmezlikten gelmemeli!
“Eşler ya da sevgililer, bu durumu ilk fark ettikleri zaman birbirine karşı açık olmalı ve konuşmalıdır. Görmezlikten gelmek en büyük yanlıştır. Doğabilecek problemleri çözmenin en iyi yolu, olup biteni iyice anlamaya çalışmaktır..”
2-Sosyal paylaşım sitelerinin üyelik ve arkadaşlık talepleri çiftin ortak onayıyla gerçekleşmeli!
“Eski erkek ya da kız arkadaşlarınızdan gelebilecek arkadaşlık taleplerini onaylamak ya da onaylamamak konusunda çiftlerin bir karar alması, çıkabilecek sorunların önüne geçilmesinde oldukça yararlı olabilir.”
3-Sosyal paylaşım hesapları sınırlandırılmalı!
“Sosyal paylaşım sitesi hesap ayarlarından, görünürlüğünüzü sınırlandırarak ya da iletişime geçmek istemediğiniz kişileri engelleyerek, istemediğiniz kişilerden gelebilecek arkadaşlık taleplerini ya da mesajları önlemiş olursunuz. Bunu çiftler adil olarak yaparsa, ilişkileri üçüncü şahıslardan çıkabilecek problemlere karşı korunmuş olacaktır.”
4-Sosyal paylaşım sitelerinin hesap şifreleri gizli olmamalı!
“Sevginin, paylaşımın ve şeffaflığın olduğu her yerde güven vardır. Bu nedenle, sosyal paylaşım ağlarının, aranıza girmemesi ve kafanızda soru işaretleri yaratmaması için çiftlerin, kullandıkları sosyal paylaşım site hesap şifrelerini birbirinden saklamamaları daha doğru olacaktır. Böylelikle merak edilen her şeye istendiği zaman ulaşılabilir.”
5-Sosyal paylaşım sitelerinde ortak bir hesap ve birlikte çekilmiş bir profil resmi kullanılmalı!
“Kişiler cinsellik olmadığı için aldatma da olamayacağını savunsa da, eğer çiftlerden biri diğerinin yanına geldiğinde ekran kapatılıyorsa ya da sosyal ağa girmek için kişi partnerinin uyumasını bekliyorsa, aldatılıyorsunuz demektir. Unutmayalım ki aldatma bir kandırmacadır. Bu nedenle, birer sosyal paylaşım ağı kullanıcısı olarak, eşinizle birlikte ortak bir hesap oluşturabilir ya da aynı kareyi paylaştığınız bir fotoğrafı profil resmi yapabilirsiniz..”
6-Sosyal paylaşım siteleri bağımlılık halini almamalı!
“Sosyal paylaşım sayfalarında sosyalleşmektense sevgiliniz, eşiniz ya da arkadaşlarınızla evde ya da dışarıda daha güzel vakit geçirebilirsiniz. Günümüzde internetsiz bir hayat zaten olmadığı için eve geldiğinizde hem kendiniz hem de partneriniz için bilgisayarınızı, çantasından çıkarmamanızda fayda var.”
7-İlişkinin başında sosyal paylaşım siteleriyle ilgili ortak bir karar alınmalı!
“Kişiler, ilişkilerinin ya da evliliklerinin en başında, sosyal paylaşım siteleri hakkındaki görüşlerini, istek ve taleplerini açıkça dile getirmelidir. Böylece, ileride çıkabilecek sorunlara yönelik tedbirlerini en baştan almış olacaklardır.”

Haberin Devamı

KENDİNİZİ CEZALANDIRMAYIN

Haberin Devamı

1,5 senelik evli bir erkeğim. Eşimle severek ve isteyerek evlendik. Evlenmeden önce cinsel birlikteliğimiz olmadı. Aslında benim pek fazla cinsel birlikteliğim de olmadı. İlk aylarda eşim onu çok arzuladığım ve daha birbirimize alışma evresinde olduğumuz için erken boşaldığımı söylüyordu. Ben de böyle düşünüyordum. Birbirimize alıştığımız zaman geçeceğini sanıyorduk fakat erken boşalma sorunum devam ediyor.

Türk erkeklerinin yüzde 70’i erken boşalıyor. Yani bu sadece size ait olan bir dert değil. Bu nedenle, rahat olun. Erken boşalma erkeğin öz saygısı, cinsel yaşantısı ve ilişkisi üzerinde yıkıcı bir etki yaratabilir. Kişi öfke, aşağılanma, hayal kırıklığı, kızma, yetersizlik, utanç ya da suçluluk doğuran eski deneyimlerini ve egosunu rahatsız eden birçok özrünü bilinç dışına itmekle kalmaz, bunları hiç yaşanmamış gibi de algılayabilir. Günahkârlık, suçluluk, bedel ödeme, kendini cezalandırma, kapalılık, saldırganlık, derin endişe, zevk ve yetenek etrafındaki çatışmaları çözebilmek için erken boşalmanın ne anlam ifade ettiği mutlaka üzerinde düşünülmelidir. Çünkü erken boşalan erkek, bilinçdışı olarak, hem kendini hem de eşini cezalandırıyor olabilir. Evlilik içi çatışmalar erken boşalmaya, erken boşalmada evlilik çatışmalarının daha da alevlenmesine yol açabilir. Bu nedenle eşinizle aranızdaki çatışmalardan köken alan erken boşalmanızı çözebilmek için, onunla birlikte bir evlilik terapisi ve ardından cinsel terapi sürecine girmenizde fayda var.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

İnsan iradesiyle davranışlarını kontrol edebilir, davranışlarından sorumludur, düşünce ve duygularından değil.

Yazarın Tüm Yazıları