Bilardoda kaynak bulma çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Bilardoda kaynak bulma çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 11:14

Türkiye Bilardo Federasyonu, antrenör ve hakem kursları ile vize işlemleri ve özel bilardo müsabakalarından ücret alacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu, maddi kaynak oluşturmak amacıyla antrenör ve hakem kursları ile vize işlemlerinden ve düzenlenecek özel turnuvalardan ücret alınmasına karar verdi. Alınan bilgiye göre, Antalya'da 11 Şubat'ta başlayan Dünya Şampiyonası'nda yaklaşık 300 bin lira harcama yapmak durumunda kalan bilardo federasyonu böylece bakanlık tarafından ayrılan 250 bin liralık bütçeyi de aştı. Uğur Kurugöllü başkanlığındaki federasyon, bütçede yılın daha ilk günlerinde oluşan bu açığa ve yıl boyu yapılacak organizasyonlara kaynak oluşturmak için yapılan işlemlerden ücret alacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu Yönetim Kurulu, federasyonun açtığı 1. Kademe Yardımcı Antrenör kurslarında kursiyer başına 200 lira alacak. Yönetim kurulu ayrıca, her yıl antrenör vize semineri yapılmasını, seminere katılım ücretinin 2013 yılı için 100 lira olarak tespitini, hakem kurslarına katılım ücreti olarak 20 lira alınmasını ve her yıl hakem vize seminerine katılım bedelinin de 20 lira olarak tespitini, antrenör, hakem ve diğer kurullarda görev alan üyelere kart bastırılmasını ve kart baskı ücreti olarak 15 lira kart sahiplerinden tahsil edilmesini kararlaştırdı.

Kurul, kulüp, kurum ve kuruluşlarca düzenlenecek “özel bilardo müsabakaları” için de federasyona katkı bedeli getirdi. Federasyon, tescil ettiği her kulüpten 100 lira, özel bilardo müsabakaları için organizasyon gideri 20 bin liraya kadar olanlardan 500 lira, organizasyon gideri 20 bin-50 bin lira arasında olanlardan bin lira ve gelirden yüzde 10, organizasyon gideri 50 bin liranın üzerinde olanlardan ise 2 bin lira ve gelirden yüzde 20 katkı payı alacak.
Kararlar, 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe konulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!