Narlıdere ve Güzelbahçe’ye iskele ve vapur seferi şart

GÜZELBAHÇE’den, Narlıdere’den kalkıp Konak’a veya Karşıyaka’ya otobüsle gitmek büyük sorun.

Haberin Devamı

Otobüsler sıkış tepiş, aktarmalar da işin tuzu biberi. Arabalarıyla gidenlerin hali daha da beter. Örneğin saat 08.00’den sonra Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda konvoy oluşuyor. Adım adım ilerliyor araçlar. İnip yürüsen daha çabuk varırsın Konak’a. İnsanlar o hengamede, sinir küpü halinde ilerlerken başınızı çevirip körfeze bakıyorsunuz, pırıl pırıl ve bomboş. Sadece birkaç yolcu teknesi seyir halinde.
Neden? Neden bu olanak gözümüzün içine batarken, yeterince yararlanmıyoruz.

Ulaşım ağı genişlemeli
Sadece 4 yolcu gemisiyle, 3 araba vapuruyla deniz ulaşımı olur mu? Diyeceksiniz ki, 18 yolcu teknesi de var. Onlar da seferde. Peki yeterli mi?
Şu an 8 iskele bulunuyor. Üçkuyular’dan başlıyor, Bostanlı’ya kadar gidiyor. Oysa Üçkuyular’dan sonra da yerleşim yerlerimiz var. Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla gibi. Sabah, akşam binlerce insan buralardan şehir merkezine akın ediyor. Litrelerce akaryakıt tüketiliyor. Çevre kirliliği de işin başka bir boyutu.
İzmir’i yönetenler, ulaşım sorununu çözmek istiyorlarsa denize önem vermelidir. Sağlıklı bir ulaşım ve daha temiz bir İzmir için deniz ulaşımı şarttır. Narlıdere ve Güzelbahçe’ye de iskele yaparak ulaşım ağını genişletmeliyiz.
Çünkü güzel İzmir’in aydın insanları bu sıkıntıları hak etmiyor.

Haberin Devamı

S. Ali ELLİKÇİ

Narlıdere ve Güzelbahçe’ye iskele ve vapur seferi şart

Mithatpaşa Caddesi ne zaman düzelecek

MİTHATPAŞA Caddesi’nde doğalgaz çalışmaları, bir süre önce sona erdi. İzmirgaz, mümkün olduğunca, günlük yaşamı aksatmamaya çalışarak, hatlarını döşedi. Firma işini tamamladı. Cadde ve çevresindeki sokaklarda açılan çukurlar kapatıldı. Peki ya yollar? Özellikle Mithatpaşa Caddesi, engebeli parkur gibi. Belediyeler cadde ve sokakları ne zaman ele alacak? Biz, yağış mevsiminin geçmesinin beklendiğine inanıyoruz. Ancak yolların mutlaka, ama mutlaka elden geçirilip, asfaltlanması gerekiyor.

Cadde sakinleri

İşinize yaramayan işimize yarayacak

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) “Gelecek nesillerin de yaşamasına fırsat vermek, dünyamızın çöp kutusu olmasına izin vermemek için” yeni bir geri dönüşüm projesine imza atıyor. EÇEV, Evciler Kimya işbirliğiyle mart ayı itibariyle, ‘Elektronik Atık Geri Dönüşüm Projesi’ne başladı. Bu proje kapsamında toplanacak e-atıklar, bilişim ve teknoloji ekipmanları (bilgisayarlar ekipmanlar vb.), büyük ev eşyaları ve küçük ev aletleri (bulaşık ve çamaşır makinaları, elektrik süpürgesi, tost makinesi vb.), tüketici ekipmanları (video kameralar, müzik enstrümanları vb.) öğrencilere burs olacak. EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, projeye destek çağrısında bulundu:

Haberin Devamı

En önemlisi burs

Narlıdere ve Güzelbahçe’ye iskele ve vapur seferi şart

“Doğal kaynakların, düşünüldüğü kadar sınırsız olmadığı göz önüne alınırsa, atıkların doğa tarafından yok edilmesinin mümkün olmadığı da kolayca tahmin edilebilir. Bu nedenle dünyamızı korumak ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilmek için, hepimiz elimizden gelen gayreti göstererek toplumsal bir çevre bilinci geliştirmeliyiz. Ayrıca, geri dönüşüme yapacağınız her bir destek, bize bir öğrenci bursu olarak geri dönecek. Değerli katkılarınız eğitimi daha güçlü kılacak. Bu yararlı projenin iki önemli çıktısı olacak. Gelecek nesillere devredeceğimiz dünyamızın kirlenmesini önlemek ve ekonomik zorluklar nedeniyle okul yolunda zorlanan çocuklara burs imkanı sağlamak. EÇEV’in yürüttüğü çevre bilincimizi oluşturacak projeye destek olmak için okullarınızda, iş yerlerinizde, fabrikalarınızda, apartmanlarınızda, mahallelerinizde geri dönüşüm kampanyalarımıza katılarak ya da EÇEV merkezinden bize ulaşabilirsiniz.”

Haberin Devamı

EÇEV’in telefonu: 0232 425 97 97 

 

Yazarın Tüm Yazıları