Yıllar sonra Cağaloğlu buluşması

Güncelleme Tarihi:

Yıllar sonra Cağaloğlu buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 00:00

‘Eski Milliyetçiler’ olarak adlandırılan Milliyet’in eski çalışanları, gazetelerinin Cağaloğlu’ndaki “Efsane” merkezinde buluştular.

Haberin Devamı

60’a yakın eski Milliyet çalışanı Cağaloğlu’nda Abdi İpekçi’nin de genel yönetmenlik yaptığı gazete binasında önceki akşam bir araya geldiler. Gazetenin en eski yazarları Hasan Pulur, Sami Kohen ile aralarında Halit Kıvanç, Mustafa Eröz, Ethem Çalışkan, Tufan Türenç, Suat Türker, Zeki Sözer, Faik Akın, Hatice Bardak, Arzu Karakadıoğlu, Seraceddin Zıddıoğlu, Hayati-Safinaz Örtunç, Tümer Argın, Ergin Konuksever’in de olduğu özel gecede, Milliyet Gazetesi’nin eski sahibi Aydın Doğan da bulundu. Doğan, “Bu çok anlamlı buluşmaya koşarak geldik. Çok da mutlu olduk” diye konuştu ve 35 yıllık anılarını arkadaşlarıyla paylaştı.

ABDİ İPEKÇİ RUHU

Hasan Pulur, Sami Kohen, Halit Kıvanç ve Mustafa Eröz ise 1950’lerden bu yana merhum gazeteci Abdi İpekçi ile çalışırken yaşadıkları özel anılarını dile getirdi.1970’li yıllarda çalışan gazeteciler de onları keyifle dinledi. Gecenin düzenleyiclerinden Pınar Türenç, “Bu çok özel gece, Abdi İpekçi ruhuyla tamamlanan Milliyet’in o dönem çalışanları için anlam kazanmakta. Babıâli’nin galiba hiçbir gazetesinde böylesine içtenlikle, heyecan veren, özlem ve sevgi dolu bir buluşma bu dönemi içeren Milliyet çalışanlarının yaşadığı gibi yaşanamıyor. İşte Milliyet’in büyüklüğünü bu çimento hazırladı” dedi.

/images/100/0x0/55eb3d4df018fbb8f8b44f2e

Haberin Devamı

HARÇTA 1 LİRAM VAR

Şimdi bir şirkete ait olan eski gazete binasının en üst katındaki lokantasında buluşan gazeteciler için bu mekân da çok anlamlıydı. Nar Lokantası, 1960’lı yıllardan sonra Milliyet gazetesinin de lokantası idi. Yıllarca yemek yedikleri lokantalarında seneler sonraki buluşmada yazar Hasan Pulur, “Bu binanın yapım harcında benim de 1 liram vardır. Yani ben Milliyet’ten alacaklıyım” diyerek herkesi güldürdü. Keyifle yenen yemek sırasında gitar eşliğinde sanatçı Hrant nostaljik şarkılarıyla, gazeteci Savaş Ay ise akerdeonuyla neşeli saatler yaşattı.

Yıllar sonra Cağaloğlu buluşması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!